شناسهٔ خبر: 75274161 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

مدیرکل دامپزشکی زنجان: اجازه نخواهیم داد امنیت غذایی به چالش کشیده شود

مدیرکل دامپزشکی استان زنجان گفت: دامپزشکی استان زنجان با نظارت مستمر بر تولید خوراک دام و طیور نقش بسزایی در تضمین کیفیت گوشت مرغ و سایر محصولات پروتئینی دارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان به مناسبت 14 مهرماه، روز دامپزشک، خبرنگاران استان زنجان از یکی از بزرگترین و پیشرفته‌ترین کارخانه‌های تولید خوراک دام و طیور در زنجان بازدید کردند و از نزدیک در جریان فعالیت‌های این مجموعه و نقش دامپزشکان در تامین امنیت غذایی استان قرار گرفتند.

مدیرکل دامپزشکی استان در این بازدید با تاکید بر نقش نظارتی فعال و مستمر این سازمان در تامین امنیت غذایی، اظهار داشت: این سازمان با اقدامات خود به تضمین امنیت غذایی و رشد پایدار اقتصادی کمک می‌کند.

علی اشرفی با اشاره به اهمیت فعالیت‌های دامپزشکی در تامین امنیت غذایی، ابراز کرد: این شرکت، حلقه‌ای از یک زنجیره بزرگ شامل مرغ مادر، جوجه‌کشی، کشتارگاه، کارخانه خوراک و واحدهای پرورشی مرغ گوشتی است که بالغ بر یک میلیون قطعه در هر دوره جوجه‌ریزی انجام می‌دهد.

وی با بیان اینکه این واحد تولیدی سالانه 10 هزار تن ظرفیت تولید خوراک دام و حدود 36 هزار و 500 تن خوراک طیور دارد، افزود: در مجموع حدود 23 کارخانه خوراک دام در استان فعالیت می‌کنند و این واحد یکی از بزرگترین، مجهزترین و پیشرفته‌ترین کارخانه‌های استان در این حوزه است که امید است با تلاش مستمر کارکنان آن، امنیت غذایی استان به هیچ عنوان به چالش کشیده نشود.

مدیر کل دامپزشکی استان زنجان با اشاره به بازدیدهای قبلی از کشتارگاه، این بازدید را نیز گوشه‌ای دیگر از فعالیت‌های دامپزشکی در استان دانست و تاکید کرد: دامپزشکی با نظارت مستقیم بر تولید کارخانجات، سعی دارد بهترین و با کیفیت‌ترین دان را به مرغداری‌ها برساند و به تبع آن، بهترین گوشت و با کیفیت‌ترین محصول را به دست مصرف‌کننده برساند.

** تلاش برای حفظ سنگر در سخت‌ترین شرایط

علی قربانی، مدیرعامل زنجیره یکپارچه تولید گوشت مرغ صبا مرغ نوآوران زنجان، نیز در این بازدید با اشاره به حضور 16 دامپزشک در این مجموعه، اظهار داشت: همه واحدهای ما دامپزشک دارند و 420 نیروی کار بیمه شده و بیش از 60 نفر با تحصیلات عالی در این زنجیره مشغول به کار هستند.

وی با بیان اینکه در هر دوره یک میلیون و 400 هزار جوجه‌ریزی انجام می‌شود، تصریح کرد: در سخت‌ترین شرایط، با کمک جهاد کشاورزی و اداره دامپزشکی، سنگر را رها نکردیم. متاسفانه به دلیل کمبود نهاده، کارخانه با نصف ظرفیت خود کار می‌کند و امید است با تامین نهاده، کارخانه بتواند سه برابر ظرفیت موجود فعالیت کند.

از مرغ مادر تا سفره مصرف‌کننده؛ فرآیند پیچیده تولید گوشت مرغ

قربانی در تشریح فرآیند پیچیده تولید گوشت مرغ در این زنجیره، توضیح داد: ابتدا مرغ مادر تخم‌گذاری کرده و سپس جوجه‌کشی انجام می‌شود. پس از آن، جوجه‌ها به واحدهای پرورشی منتقل شده و پس از رسیدن به وزن مناسب، به کشتارگاه فرستاده می‌شوند. در کشتارگاه، مرغ‌ها پس از قطعه‌بندی، بسته‌بندی، و در صورت نیاز منجمدسازی، توزیع و عرضه می‌شوند."

وی با تاکید بر حساسیت بالای مرغ مادر در ابتدای این چرخه، یادآور شد: مرغ مادر بسیار حساس است و ورود آن به قرنطینه برای تولید تخم مرغ ضروری است. 

مدیرعامل صبا مرغ نوآوران، با اشاره به فعالیت 8 واحد مرغ مادر، 7 واحد جوجه‌کشی این زنجیره افزود: جوجه‌ها در بیش از 45 واحد مرغداری (مالکیت، مشارکتی و استیجاری) در این زنجیره توزیع می‌شوند و در نهایت محصول از طریق کشتارگاه به صورت کامل یا 32 نوع محصول قطعه‌بندی شده، توزیع و عرضه می‌شود. همچنین در زمینه پرورش بوقلمون نیز در 4 واحد فعالیت داریم.

قربانی در پایان، بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی در تمامی مراحل تولید، از جمله آزمایش مواد اولیه، اندازه‌گیری ماده خشک، و تعیین میزان پروتئین و جیره غذایی توسط متخصصان، تاکید کرد و گفت: تمامی این فرآیندها توسط دستگاه‌های هوشمند و با دقت بالا انجام می‌شود تا محصولی با کیفیت و سالم به دست مصرف‌کننده برسد.

انتهای پیام/