شناسهٔ خبر: 75256901 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

آب شهر جدید ایوانکی از تهران تأمین شود

نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس گفت: با توجه به نزدیکی جغرافیایی و وجود زیرساخت‌های موجود، تأمین آب شهر جدید ایوانکی از حوضهٔ آبریز پایتخت از نظر فنی و اقتصادی مقرون‌به‌صرفه‌تر از استفاده از منابع داخلی استان سمنان است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرمسار، یاسر عربی، نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی  در نشست بررسی چالش‌های تأمین آب شهر جدید ایوانکی با حضور وزیر نیرو، استاندار سمنان و مسئولان مرتبط، تأکید کرد: موقعیت استراتژیک این شهر به‌عنوان دروازه شرقی پایتخت و در فاصله‌ای کمتر از هشت کیلومتری از خطوط انتقال آب استان تهران فرصتی منحصربه‌فرد برای اتصال هوشمندانه به شبکه‌های موجود فراهم کرده است.

وی افزود: بخشی از مجوزهای لازم برای این اتصال پیش‌تر در شهرستان‌های گرمسار و ایوانکی اخذ شده و از نظر زیرساختی، زمینهٔ اجرای این طرح فراهم است.

شهر جدید ایوانکی در غربی‌ترین نقطه استان سمنان و دقیقاً در خط مرزی با استان تهران مکان‌یابی شده است که این موقعیت، آن را به پلی طبیعی بین دو استان تبدیل کرده است.

هدف اصلی از ایجاد این شهر، جذب جمعیت سرریز تهران است که بخش عمده‌ای از آن‌ها در شهرک‌های صنعتی گرمسار اشتغال دارند و نیازمند مسکنی امن، پایدار و با دسترسی به خدمات اساسی هستند.

نماینده مردم شهرستان‌های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی ایران تصریح کرد: هرچند بخشی از نیاز آبی منطقه در حال حاضر از منابع داخلی تأمین می‌شود، اما این روش از دیدگاه هزینه‌یابی و پایداری بلندمدت، توجیه فنی و اقتصادی ندارد.

وی خاطرنشان کرد: استفاده از ظرفیت خطوط انتقال آب تهران نه‌تنها هزینه‌های سرمایه‌گذاری را کاهش می‌دهد، بلکه از هدررفت منابع آبی کمیاب استان سمنان نیز جلوگیری می‌کند که در شرایط کنونی خشکسالی، اولویتی ملی محسوب می‌شود.

عضو مجمع نمایندگان استان سمنان در مجلس شورای اسلامی افزود: این مسیر انتقال، از چند حلقهٔ چاه فعال عبور می‌کند که پیش‌تر برای تأمین آب اضطراری طراحی شده‌اند و امکان بهره‌برداری پایدار از آن‌ها برای شهر جدید ایوانکی وجود دارد.

عربی یادآور شد: ایوانکی به‌عنوان یکی از مهم‌ترین قطب‌های جذب سرریز جمعیت تهران، ظرفیت بالایی برای توسعهٔ شهری و اقتصادی دارد و این امر، ضرورت تسریع در تکمیل زیرساخت‌های حیاتی مانند آب، برق و گاز را دوچندان می‌کند.

وی ادامه داد: توسعه متوازن زیرساخت‌های خدماتی در ایوانکی تنها به منظور تأمین نیاز ساکنان نیست، بلکه نقشی کلیدی در ایجاد تعادل جمعیتی در منطقه و کاهش فشار بر کلانشهر تهران ایفا خواهد کرد.

عربی بیان کرد: این شهر می‌تواند زمینه‌ساز جذب سرمایه‌گذاری‌های عمومی و خصوصی در بخش‌های صنعتی، مسکونی و خدماتی شود، به‌ویژه با توجه به حضور گستردهٔ نیروی کار در شهرک‌ها و مناطق صنعتی گرمسار که نیازمند مسکن نزدیک به محل کار هستند.

نماینده مردم شهرستان‌های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: شهر جدید ایوانکی می‌تواند الگویی موفق برای توسعهٔ شهرهای جدید در کشور باشد، مشروط بر اینکه زیرساخت‌های آن به‌موقع و با کیفیت تأمین شود

در این نشست همچنین مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید ایوانکی نیز بر ضرورت نگاه جامع و فراتر از مرزهای سیاسی در مدیریت منابع آب تأکید کرد.

رضا خانی گفت: استان‌های سمنان و تهران در یک فلات زمین‌شناسی مشترک قرار دارند و تصمیم‌گیری‌ها در حوزهٔ آب باید بر اساس مرزهای طبیعی حوضه‌های آبریز و نه تقسیمات اداری صورت گیرد.

وی اظهار کرد: این رویکرد، تنها راه دستیابی به عدالت آبی و بهره‌وری بهینه از منابع ملی است.

خانی ضمن انتقاد از حذف مفهوم «حوضهٔ آبریز» از نظام تصمیم‌گیری‌های کلان کشور، یادآور شد: برای ایجاد حکمرانی مطلوب در بخش آب، ضروری است دستگاه‌های مسئول، سیاست‌گذاری و مدیریت منابع آب را بر اساس وحدت رویه و در چارچوب حوضه‌های آبریز ملی انجام دهند.

وی افزود: این امر می‌تواند به کاهش ساختارهای موازی، جلوگیری از تداخل اختیارات و تحقق توزیع عادلانه آب در سطح کشور کمک شایانی کند.

انتهای پیام/363/