شناسهٔ خبر: 75246286 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

بخشش محکوم به قصاص در دامغان

رئیس‌کل دادگستری استان سمنان گفت: در پی تلاش‌های مستمر قضایی و همراهی نهادهای مردمی، یک محکوم به قصاص نفس در شهرستان دامغان که در آستانه اجرای حکم قرار داشت، با گذشت اولیای دم از مجازات مرگ نجات یافت.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از دامغان، محمدصادق اکبری اظهار داشت: در یکی از پرونده‌های قتل که تمامی مراحل قانونی را طی کرده و اجرای حکم قصاص نفس قریب‌الوقوع بود، با جلب رضایت اولیای دم، محکوم از مجازات سلب حیات رهایی یافت. 

وی افزود: این اقدام انسان‌دوستانه با تلاش‌های پیگیرانه مسئولان قضایی و زندان دامغان، همراهی امام‌جمعه، صلح‌یاران و اعضای شورای حل اختلاف مستقر در زندان محقق شد و نتیجه آن، نجات جان انسانی در واپسین لحظات پیش از اجرای حکم بود. 

اکبری بیان کرد: فرد محکوم حدود پنج سال پیش مرتکب قتل شده بود و با گذشت بزرگوارانه اولیای دم، فرصت دوباره‌ای برای ادامه زندگی یافت؛ اقدامی که نمادی از رأفت اسلامی، روح گذشت و اصلاح ذات‌البین در جامعه به شمار می‌رود. 

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون، با تلاش‌های مستمر مسئولان قضایی، شوراهای حل اختلاف، مددکاران، میانجی‌گران و صلح‌یاران در شهرستان‌های مختلف استان، شش مورد گذشت از قصاص نفس به ثبت رسیده است. 

رئیس‌کل دادگستری استان سمنان تصریح کرد: این آمار نشان‌دهنده رشد و تعمیق فرهنگ عفو و گذشت در میان مردم مؤمن استان سمنان است که با تکیه بر آموزه‌های دینی و اخلاقی، مسیر اصلاح و آشتی را برگزیده‌اند. 

وی تأکید کرد: دستگاه قضایی استان سمنان با محوریت سند تحول و تعالی قضایی و در راستای اجرای رهنمودهای ریاست قوه قضاییه، توسعه فرهنگ گذشت و عدالت ترمیمی را در دستور کار خود قرار داده است. 

اکبری عنوان کرد: بهره‌گیری از ظرفیت‌های مردمی در حل و فصل اختلافات، از جمله اهداف برنامه جامع عملیاتی دستگاه قضایی استان است که در مسیر تحقق عدالت همراه با کرامت انسانی دنبال می‌شود. 

وی اظهار داشت: استمرار این رویکرد در استان سمنان، علاوه بر ایجاد آرامش اجتماعی، به نهادینه‌سازی فرهنگ گذشت و تقویت انسجام اجتماعی در جامعه اسلامی منجر خواهد شد. 

رئیس‌کل دادگستری استان سمنان در پایان با قدردانی از تمامی افراد و نهادهایی که در جلب رضایت اولیای دم نقش مؤثری ایفا کردند، یادآور شد: این اقدام ارزشمند، جلوه‌ای از همدلی و نوع‌دوستی در جامعه است که باید تقویت شود. 

انتهای پیام/363/.