به گزارش خبرگزاری حوزه، استفاده از غذا، میوه و شیرینی مجالس برگزارشده در تالارها و رستورانها از سوی کارکنان آن اماکن، از نظر شرعی تابع ضوابط خاصی است. پرسش این است که آیا کارکنان فقط مجاز به استفاده در محل هستند یا میتوانند بخشی از مواد خوراکی را برای مصرف در منزل نیز ببرند؟
حجتالاسلام جواهری، نماینده دفتر آیت الله شبیری زنجانی در بخش استفتائات در توضیح فتوای این مرجع تقلید بیان کرد:
کارگرانی که در تالارها و رستورانها فعالیت میکنند و در آنجا مجالسی مانند عروسی، ضیافت، ولیمه بازگشت از زیارت یا مراسم مشابه برگزار میشود، در خصوص استفاده از مواد خوراکیِ باقیمانده باید به قرارداد میان صاحب تالار و برگزارکننده مجلس توجه کنند.
اگر در قرارداد تصریح شده باشد که میوهها و خوراکیهای باقیمانده متعلق به تالار است، مالکیت آن با صاحب تالار خواهد بود و او میتواند اجازه استفاده را صادر کند.
اما اگر چنین شرطی در قرارداد ذکر نشده باشد، اختیار این مواد خوراکی با مالک اصلی آنهاست.
یعنی شخصی که هزینه تهیه آنها را پرداخته است.
در صورتی که صاحب مجلس مواد خوراکی را خود تهیه کرده باشد، تنها با اجازه او میتوان از آنها استفاده کرد.
اگر پس از پایان مراسم، صاحب مجلس این مواد را به کارکنان هدیه کند، استفاده برای آنان جایز است.
اما اگر باقیمانده خوراکیها به صاحب تالار واگذار شود، از آن پس تصمیمگیری درباره نحوه استفاده از آنها بر عهده صاحب تالار است و تنها با اجازه او میتوان از آنها بهرهمند شد.
برای شنیدن و دانلود صوت اینجا را کلیک کنید