شناسهٔ خبر: 75181027 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

خلیل‌زاده:

بیشتر واکسن‌های دامی مورد استفاده در آذربایجان‌غربی از تولیدات داخلی هستند

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی با ابراز خرسندی از اینکه در تامین واکسن دامی هیچ مشکلی در استان وجود ندارد گفت: بیشتر واکسن‌های دامی استفاده شده در آذربایجان‌غربی نیز از تولیدات داخلی هستند.

صاحب‌خبر -
به گزارش خبرنگار حوزه استان‌های خبرگزاری تقریب، امید خلیل‌زاده در جمع خبرنگاران با تبریک روز ملی دامپزشکی اظهار داشت: اداره دامپزشکی دارای چند وظیفه اصلی و اساسی بوده که یکی از آنها حفاظت و صیانت از جمعیت دامی اعم دام سبک، دام سنگین، طیور، آبزیان، سگ‌سانان، تک‌سلولی‌ها، زنبورعسل، کرم ابریشم و حتی حیات وحش است.

وی افزود: با توجه به هم‌مرزی آذربایجان‌غربی با سه کشور خارجی، حفاظت و صیانت از جمعیت دامی دارای اهمیت فراوانی است چون بیماری‌های دامی حد و مرز نمی‌شناسد و باید برنامه‌های بهداشتی، پیشگیری و واکسیناسیون انجام گیرد.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه 27 حیوان از این استان به سایر استان‌های کشور ارسال می‌شود گفت: بر این اساس باید از بیماری‌های دامی پیشگیری کرد.

وی بیان کرد: هم اکنون بین 90 تا 95 درصد جمعیت دامی سنتی در دو هزار و 900 واحد روستایی قرار دارد.

خلیل‌زاده ادامه داد: هم اکنون اداره کل دامپزشکی جزو معدود اداراتی است که سالی 14 نوبت در روستاها اقدام به مایه‌کوبی می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: آذربایجان‌غربی پنجمین استان کشور در جمعیت دامی کشور است و بنابراین اهمیت دامداری و دامپروری را در آذربایجان‌غربی نشان می‌دهد.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی با اشاره به اینکه در 6 ماهه امسال 11 و نیم میلیون واکسن استراتژیک به جمعیت دامی تزریق شده است گفت: سه میلیون نوبت نیز واکسن غیراستراتژیک تزریق شده و در مجموع در سال گذشته مبلغ 18 میلیارد تومان در قالب عقد قرارداد با بخش خصوصی به این امر پرداخت شده است.

وی با بیان اینکه از سایر وظایف این اداره کل، جلوگیری از شیوع بیماری‌های مشترک دامی و انسانی است اظهار داشت: هم اکنون 800 نوع بیماری قابل انتقال انسان و دام وجود دارد.

خلیل‌زاده به تامین امنیت غذایی توسط این اداره کل اشاره کرد و افزود: بی‌تردید هر محصول دامی اعم از گوشت، شیر، ماهی و تخم‌مرغ باید به صورت سالم به دست شهروندان برسد.

وی با اشاره به اینکه از سایر وظایف اداره کل دامپزشکی، فراهم کردن ورود محصولات دامی به بازارهای جهانی و بحث صادرات و واردات است گفت: آذربایجان‌غربی رتبه سوم تولید جوجه یک روزه، رتبه پنجم تولید گوشت قرمز و رتبه نهم در تولید گوشت مرغ در کشور را بر عهده دارد بنابراین باید از این ظرفیت عظیم کشوری استفاده کرد.

مدیرکل دامپزشکی آذربایجان‌غربی با ابراز خرسندی از اینکه در تامین واکسن دامی در استان هیچ مشکلی وجود ندارد گفت: بیشتر واکسن‌های دامی نیز از تولیدات داخلی هستند.

انتهای پیام/