شناسهٔ خبر: 75166495 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

واکنش ها به پاسخ حماس به طرح صلح ترامپ

در ادامه این بیانیه که در وبسایت وزارت امور خارجه پاکستان انتشار یافت آمده است: «پاکستان تلاش‌های ترامپ برای برقرار شدن صلح در غزه را ارج نهاده و صادقانه امیدوار است که این طرح منجر به آتش‌بس پایدار و یک صلح بادوام، جامع و عادلانه شود. پاکستان به مشارکت سازنده و معنادار در این فرآیند ادامه خواهد داد.»

صاحب‌خبر -

وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای تاکید کرد این کشور از پاسخ حماس به طرحی که رئیس جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ در نوار غزه اعلام کرده استقبال می‌کند.

به گزارش ایسنا، در پی پاسخ جنبش حماس به طرح صلح اعلامی «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور» ایالات متحده برای پایان دادن به جنگ غزه وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای تصریح کرد: «پاکستان از پاسخ حماس به طرح اعلام شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا استقبال می‌کند.این فرصت مهمی را برای تحقق یک آتش‌بس فوری، پایان دادن به ریخته شدن خون فلسطینی‌های بی‌گناه در غزه، آزادی زندانی‌ها و اسرای فلسطینی، تضمین عدم اخلال در رساندن کمک‌های بشردوستانه و هموار کردن راه برای یک فرآیند سیاسی معتبر در جریان برقراری صلح پایدار به وجود می ‌آورد. اسرائیل باید فورا حملات را متوقف کند.»

در ادامه این بیانیه که در وبسایت وزارت امور خارجه پاکستان انتشار یافت آمده است: «پاکستان تلاش‌های ترامپ برای برقرار شدن صلح در غزه را ارج نهاده و صادقانه امیدوار است که این طرح منجر به آتش‌بس پایدار و یک صلح بادوام، جامع و عادلانه شود. پاکستان به مشارکت سازنده و معنادار در این فرآیند ادامه خواهد داد.»

در پایان این بیانیه تصریح شد: «پاکستان بر پشتیبانی اصولی خود از آرمان فلسطین تاکید مجدد کرده و همبستگی کامل با مردم فلسطین در مبارزه عادلانه خود برای احقاق حق مسلم تعیین سرنوشت خواهد داشت؛ حقی که منجر به تشکیل یک کشور مستقل یکپارچه با دوام فلسطین بر مبنای مرزهای قبل از ۱۹۶۷ با پایتخی قدس شریف و دارای مشروعیت بین‌المللی طبق قطعنامه‌های مربوطه سازمان ملل شود.»

جنبش حماس فلسطین از موافقت با پیشنهاد «دونالد ترامپ» در خصوص نوار غزه خبر داد و بر آزادی همه بازداشت‌شدگان، چه زنده و چه کشته شدگان، طبق فرمول تبادل اسرا و انتقال اداره نوار غزه به یک نهاد مستقل فلسطینی (تکنوکرات‌ها)، مطابق با اجماع ملی و حمایت عربی و اسلامی، تاکید کرد.

حماس در بیانیه‌ای اعلام کرد که بلافاصله آماده است تا از طریق میانجی‌ها برای بحث در مورد جزئیات روند تبادل اسرا وارد مذاکره شود.

این جنبش تاکید کرد که مسائل مربوط به آینده غزه و حقوق مردم فلسطین در یک چارچوب ملی جامع با مشارکت و مسؤولیت کامل حماس مورد بحث قرار خواهد گرفت.

در پی این پاسخ حماس «محمد اسحاق دار»، وزیر امور خارجه پاکستان در پستی که در شبکه اجتماعی «ایکس» منتشر کرد نوشت: «این حالا باید منجر به یک آتش‌بس فوری، پایان یافتن درد و رنج‌های فلسطینی‌ها، تضمین آزادی اسرا و اجازه دادن به جریان آزاد کمک‌های بشردوستانه شود. اسرائیل باید فورا حملات را متوقف کند.»

اسحاق‌دار همچنین روز جمعه گفت این طرح ۲۰ بندی پایان جنگ غزه با پیش‌نویس پیشنهاد شده توسط گروه کشورهای عرب و مسلمان در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در ماه گذشته میلادی یکی نیست.

اردوغان: حماس نشان داد که خواهان صلح است

رئیس‌جمهور ترکیه در سخنانی ضمن استقبال از موضع اخیر جنبش مقاومت اسلامی حماس در قبال طرح آمریکا، تأکید کرد که این موضع نشان‌دهنده آمادگی حماس برای صلح است.

به گزارش روز شنبه ایرنا به نقل از شبکه الجزیره، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه امروز در سخنانی اعلام کرد: از پاسخ جنبش حماس به طرح رئیس‌جمهور آمریکا استقبال می‌کنیم؛ چراکه این پاسخ بیانگر آمادگی واقعی این جنبش برای برقراری صلح است.

وی در ادامه تصریح کرد: اسراییل باید فوراً حملات خود را در نوار غزه متوقف کند. ما تلاش‌های گسترده‌ای را برای پایان دادن به نسل‌کشی در غزه انجام می‌دهیم و تمامی توان و امکانات کشور در حالت آماده‌باش برای رساندن کمک‌های بشردوستانه به مردم این منطقه است.

این اظهارات پس از آن بیان شد که پیش‌تر، جنبش حماس پس از رایزنی‌های داخلی و مشورت با گروه‌های فلسطینی، جمعه شب با اصول کلی طرح ترامپ برای پایان جنگ در غزه موافقت و اعلام کرده بود که آماده ورود فوری به مذاکرات درباره جزئیات اجرای توافق از طریق واسطه‌ها است.

پس از انتشار پاسخ رسمی حماس، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، در شبکه اجتماعی «تروث سوشیال» نوشت: «بر اساس بیانیه‌ای که حماس منتشر کرده، معتقدم آن‌ها آماده صلحی پایدار هستند».

رئیس جمهوری آمریکا ۲۹ سپتامبر ۲۰۲۵ برابر با ۷ مهر ۱۴۰۴ در نشست خبری مشترکی با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از طرح ۲۰ بندی خود برای آتش‌بس در غزه رونمایی و هدف از آن را پایان جنگ غزه و بازسازی این منطقه اعلام کرد.

مخالفان در سطوح مختلف، از گروه‌های فلسطینی گرفته تا نهادهای حقوق بشری و حتی تحلیلگران غربی، انتقادهای جدی نسبت به این طرح دارند.

 

برچسب‌ها: