هضم غذایتان راحتتر میشود
ماده فعال جینجرول موجود در زنجبیل باعث میشود غذا سریعتر از معده به روده حرکت کند، در نتیجه از نفخ و گاز معده جلوگیری میکند و ممکن است به بهبود یبوست کمک کند. برخی مطالعات نشان دادهاند که زنجبیل میتواند علائم سندرم روده تحریکپذیر را کاهش دهد.
حالت تهوع و استفراغتان کاهش مییابد
زنجبیل به تسکین معده و کاهش تهوع ناشی از شیمیدرمانی، سفر، یا بارداری کمک میکند. در دوران بارداری معمولاً در مقادیر تا ۱ گرم در روز بیخطر است، ولی چون زنجبیل اثر رقیقکننده خون دارد، قبل از مصرف روزانه و بیشتر باید با پزشک مشورت شود.
التهاب بدنتان کم میشود
ترکیباتی مانند ۶-شوگاول، زینجرون و ۸-شوگاول در زنجبیل، ممکن است به کاهش التهاب ناشی از بیماریهایی مثل آرتریت روماتوئید، پسوریازیس، کولیت اولسراتیو، کرون و لوپوس کمک کند.
دردتان را تسکین میدهد
زنجبیل ممکن است در کاهش درد قاعدگی به اندازه داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی مانند ایبوپروفن مؤثر باشد. همچنین شواهد اولیه نشان میدهد که ممکن است به کاهش درد ناشی از میگرن، سندروم پیش از قاعدگی، درد زانو یا کوفتگی عضلانی کمک کند.
به کنترل وزنتان کمک میکند
برخی مطالعات نشان میدهند که زنجبیل میتواند از جذب چربی در روده جلوگیری کرده، نحوه ذخیرهسازی چربی را تغییر دهد و اشتها را کنترل کند؛ در نتیجه ممکن است به کاهش وزن کمک کند.
از بیماریهای مزمن پیشگیری میکند
شواهد اولیه نشان میدهد که مصرف روزانه ۲ تا ۴ گرم زنجبیل ممکن است خطر بیماریهایی مثل فشارخون بالا، بیماریهای قلبی، دیابت و حتی برخی سرطانها را کاهش دهد.
عوارض احتمالی مصرف زیاد زنجبیل
برای بیشتر افراد، نوشیدن یک فنجان چای زنجبیل در روز مشکلی ندارد. اما مصرف بیش از ۴ گرم در روز ممکن است باعث موارد زیر شود:
ناراحتی گوارشی، اسهال
رفلاکس یا سوزش معده
کاهش فشارخون
تشدید مشکلات خونریزی
واکنشهای آلرژیک در موارد نادر
توجه
زنجبیل حتی در دوزهای پایین (۱ گرم در روز) میتواند با داروهایی مانند رقیقکنندههای خون مانند وارفارین، داروهای ضدپلاکت مانند آسپیرین، یا داروهای کاهش قند خون مانند انسولین تداخل داشته باشد. اگر باردار هستید، تحت شیمیدرمانی هستید یا دارو مصرف میکنید، قبل از مصرف زنجبیل حتماً با پزشک مشورت کنید.
طرز تهیه چای زنجبیل
زنجبیل تازه را پوست بگیرید و به قطعات ۲ سانتیمتری برش بزنید (هر تکه حدود ۲ گرم است).
یک تکه را در لیوان بگذارید و آب جوش که کمی خنک شده را روی آن بریزید.
اجازه دهید دستکم ۱۰ دقیقه دم بکشد.
اگر طعم زنجبیل برایتان تند است، میتوانید کمی عسل، لیمو یا دارچین اضافه کنید.