شناسهٔ خبر: 74973431 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه دنیای‌اقتصاد | لینک خبر

رهبر کره شمالی:

حاضر به دیدار با ترامپ هستم اما نه برای خلع سلاح هسته‌ای

دنیای اقتصاد: کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، اعلام کرد که آماده دیدار با رئیس‌جمهور ترامپ است، اما تمایلی به مذاکره درباره کنار گذاشتن سلاح‌های هسته‌ای کشورش ندارد

صاحب‌خبر -

گروه آنلاین روزنامه دنیای اقتصاد-نیلوفر ادیب نیا؛ به گزارش وال‌استریت‌ژورنال، ترامپ ماه‌هاست که بارها از رابطه خوب خود با کیم سخن گفته و علاقه‌اش به برگزاری این دیدار را ابراز کرده است. در اولین پاسخ مستقیم کیم جونگ اون به پیشنهادهای دیدار، او آمادگی خود را برای گفت‌وگو درباره «همزیستی مسالمت‌آمیز» با ترامپ اعلام کرد. با این حال، او سیاست واشنگتن مبنی بر خلع سلاح هسته‌ای کره شمالی را «وسواس توهم‌آمیز» خواند وآن را به شدت رد کرد.

کیم در گزارشی که توسط رسانه‌های دولتی پیونگ‌یانگ منتشر شد، موضع خود را به صراحت بیان کرد و گفت: «اعلام می‌کنم که خلع سلاح هرگز با ما رخ نخواهد داد.» این سخنان قاطع توسط رهبر ۴۱ ساله کره شمالی، در یک سخنرانی طولانی در پارلمان کشور، بیان شد.

ایالات متحده تاکنون به اظهارات کیم واکنشی نشان نداده است. نکته قابل توجه این است که کیم، که سال‌ها نام ترامپ را در رسانه‌های دولتی بر زبان نیاورده بود، در این سخنرانی نام او را به کار برد.

سه سال پیش، پیونگ‌یانگ رسما خود را به عنوان یک کشور هسته‌ای معرفی کرد. از آن زمان، کره شمالی تلاش کرده است تا جایگاه خود را به عنوان یک قدرت هسته‌ای در جهان تثبیت کند. کیم با جسارت بیشتری عمل کرده است و روابط نظامی خود را با روسیه گسترش داده است.

احتمال دیدار دوباره ترامپ و کیم در هفته‌های آینده قوت گرفته است. ترامپ اعلام کرده است که در اجلاس همکاری اقتصادی آسیا-پاسفیک (APEC) که در تاریخ ۳۱ اکتبر و ۱ نوامبر در کره جنوبی برگزار می‌شود، شرکت خواهد کرد. او همچنین قصد دارد با شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، دیدار کند. این دو رهبر آخرین بار در سال ۲۰۱۹ در منطقه غیرنظامی میان دو کره با یکدیگر ملاقات کرده‌اند. اگرچه کره شمالی عضو آسیاپاسیفیک نیست، اما ترامپ می‌تواند مانند سال ۲۰۱۹ سفری کوتاه به منطقه غیرنظامی کره داشته باشد تا برای سومین بار با کیم ملاقات کند. 

سیدنی سیلر، نماینده پیشین آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با کره شمالی، معتقد است که پیشنهاد کیم تلاشی برای «آزمودن شرایط» با ترامپ است. او می‌گوید چالش اصلی برای واشنگتن این خواهد بود که آیا ملاقات با کیم بدون هیچ‌گونه پیشرفتی در زمینه خلع سلاح ارزشمند است یا خیر؟ با این حال، سیلر احتمال دیدار ترامپ با کیم را رد نمی‌کند، زیرا به گفته او، ترامپ به داشتن یک رابطه شخصی اهمیت زیادی می‌دهد.

کیم جونگ اون اخیرا در رژه‌ای نظامی در چین شرکت کرد و در کنار شی جین‌پینگ و ولادیمیر پوتین، که هر دو آشکارا با نظم جهانی تحت رهبری آمریکا مخالف هستند، در صف اول قرار گرفت. پشتیبانی سیاسی مسکو و پکن از پیونگ‌یانگ، مانع از اعمال تحریم‌های بین‌المللی بیشتر علیه کره شمالی شده است.

دولت ترامپ اعلام کرده که همچنان به دنبال «خلع سلاح کامل» رژیم کیم خواهد بود، هرچند مشخص نیست واشنگتن چگونه به این هدف دست پیدا می‌کند. این در حالی است که ترامپ در ماه مه گفته بود کره شمالی واقعا یک قدرت هسته‌ای است.

کیم در سخنرانی خود، روابط گرمش با رئیس‌جمهور آمریکا را یادآور شد و گفت: «شخصا، هنوز خاطرات خوبی از رئیس‌جمهور ترامپ دارم.» این اظهارنظر می‌تواند نشانه‌ای از تمایل او به مذاکره با ترامپ، خارج از چارچوب خلع سلاح هسته‌ای باشد.