شناسهٔ خبر: 74965289 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: آنا | لینک خبر

از کشتی‌گیر ماه تا شکست به کوماروف و رکورد جالب سعید اسماعیلی/ برنز برای کشتی‌گیری که ملی‌پوش شدنش ابطال شده بود

محمدمهدی کشتکار که شب گذشته برنز ارزشمندی برای تیم ملی فرنگی گرفت تا رکورد ۸ مدال برای این تیم مسجل شود، کشتی‌گیری بود که یک بار ملی‌پوش شدنش ابطال شده بود!

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری آنا، محمدمهدی کشتکار دی ماه سال گذشته در شیراز قهرمان کشور شد و در ادامه نیز به عنوان نماینده ۶۳ کیلوگرم ایران در مسابقات آسیایی اردن شرکت کرد که آنجا ۹-۳ هانجائه چونگ از کره‌جنوبی را برد، اما در فینال ۱۳-۴ مغلوب آیتجان خالماخانوف ازبک شد و به مدال نقره رسید. چونگ کره‌ای و خالماخانوف ازبک در جهانی ۲۰۲۵ زاگرب فینال ۶۳ کیلو را برگزار کردند که خالماخانوف به مدال طلا رسید.

کشتکار بعد از قهرمانی آسیا، به تورنمنت رنک‌دار مغولستان رفت و آنجا درحالیکه مسابقات در دو گروه ۳ نفره و به صورت دوره‌ای برگزار شد، در دو کشتی با نتیجه ۲ - ۲ مقابل عارف محمدی از قطر و با نتیجه ۶ - ۵ مقابل چیتان از هند به پیروزی رسید ودرادامه ۲ - ۱ مغلوب هانجائه چونگ از کره جنوبی شد و در دیدار رده‎بندی ۶-یک به عارف محمدی نماینده قطر باخت و باتوجه به این عملکرد، باوجودی که قبلا او به عنوان ملی‌پوش ۶۳ کیلوگرم معرفی شده بود، ملی‌پوش شدنش ابطال شد.

تصمیم جدید کادرفنی برای این وزن، رقابت کشتکار با قهرمان جام تختی بود؛ میثم دلخانی قهرمان سال ۲۰۲۱ این وزن جهان که مهدی محسن‌نژاد ملی‌پوش سابق ۶۰ کیلوگرم را در جام تختی شکست داده بود.

دو کشتی‌گیر روز ۲۲ تیر در خانه کشتی مقابل هم قرار گرفتند که کشتکار برای بار دوم حضورش در تیم ملی را مسجل کرد و در شب گذشته در زاگرب صاحب نشان برنز جهان شد.
**
سعید اسماعیلی که بی‌شک بهترین کشتی‌گیر ایران در مسابقات جهانی زاگرب بود و بار دیگر کلاس فنی بسیار بالایش را در این رقابت‌ها به رخ کشید، درحالی مدال طلای دیگری به دست آورد که او ابتدا طلای المپیک گرفته بود.

اسماعیلی سال ۲۰۲۳ هم قرار بود نماینده ۶۷ کیلوگرم ایران در بازی‌های آسیایی باشد که با مشکل ناخواسته مواجه شد و چند ماه محرومیت سپری کرد. 
سپس استارت خود را در چرخه محکم زد و طلای آسیایی گرفت تا کادرفنی تیم ملی برای او و رضا گرایی مسابقه انتخابی بگذارد که این کشتی‌گیر در بوداپست موفق شد دو بار قهرمان المپیک ۲۰۲۰ توکیو را شکست داده و در المپیک پاریس نماینده این وزن ایران باشد.
اسماعیلی در پاریس ابتدا طلای المپیک گرفت و سال ۲۰۲۵ هم به اولین مدال طلای جهانی‌اش رسید.

** 
علیرضا مُهمدی که شب گذشته فینال ۸۷ کیلوگرم را به الکساندر کوماروف صربستانی باخت، قبلا با شکست این کشتی‌گیر و چند قهرمان شاخص دیگر جهان، کشتی‌گیر برتر ماه فوریه جهان شده بود.
او در تورنمنت رنکینگ آلبانی سمن نوویکوف قهرمان المپیک از بلغارستان، تاماش لوای کشتی‌گی عنوان‌دار مجارستان و همچنین الکساندر کومارف دارنده مدال طلای زیر ۲۳ سال جهان و طلای بزرگسالان اروپا از صربستان را شکست داده بود، اما در زاگرب فینال را به کوماروف باخت و به مدال نقره بسنده کرد.

انتهای پیام/