شناسهٔ خبر: 74741277 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: اقتصاد آنلاین | لینک خبر

سدهای ایران در وضعیت هشدار / بحران آب جدی است؟

سطح ذخایر آب در سدهای کشور همچنان پایین است و بیش از نیمی از ظرفیت مخازن خالی مانده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش اقتصادآنلاین، در ۳۵۰ روز ابتدایی سال آبی جاری (از مهر ۱۴۰۳ تا ۱۵ شهریور ۱۴۰۴)، مجموعاً ۲۴ میلیارد و ۳۳۰ میلیون مترمکعب آب به سدهای کشور وارد شده است. این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۴۱ میلیارد و ۸۳۰ میلیون مترمکعب بود، کاهش ۴۲ درصدی نشان می‌دهد.

در همین مدت، به منظور تأمین نیازهای شرب، کشاورزی، صنعت، محیط زیست و تولید برق‌آبی، ۲۹ میلیارد و ۱۲۰ میلیون مترمکعب آب از سدها رها شده است. این میزان نسبت به خروجی ۳۷ میلیارد و ۷۵۰ میلیون مترمکعبی سال گذشته، ۲۳ درصد کاهش یافته است.

وضعیت فعلی ذخایر سدها

هم‌اکنون حجم آب ذخیره‌ شده در سدهای کشور ۱۹ میلیارد و ۵۵۰ میلیون مترمکعب است؛ یعنی تنها ۳۸ درصد ظرفیت مخازن پر و ۶۲ درصد باقی‌ مانده خالی است. این در حالی است که در روز پانزدهم شهریور ۱۴۰۳، ذخایر سدها ۲۶ میلیارد و ۲۰ میلیون مترمکعب بود و کاهش ۲۵ درصدی ذخایر را نشان می‌دهد.