شناسهٔ خبر: 74717530 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

به بهانه ماه‌گرفتگی شامگاه ۱۶ شهریور

وقتی چهره سیمگون ماه به سُرخی می‌گراید

اصفهان- ایرنا- شامگاه یکشنبه ۱۶ شهریور، بیش از نیمی از جهانیان از جمله مردمان کشورمان ایران، شاهد پدیده‌ نُجومی کم‌نظیر و جذابی خواهند بود که در آن پدیده ماه‌گرفتگی کامل رُخ می‌دهد و سطح ماه به رنگ قرمز درمی‌آید.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، خُسوف یا ماه‌گرفتگی یک پدیده نجومی است که زمین میان خورشید و ماه قرار می‌گیرد و مانع تابش نور خورشید به سطح ماه می‌شود.

فردا شب پس از سال‌ها، پدیده ماه‌گرفتگی کامل اتفاق می‌افتد که به گفته کارشناسان، یکی از رخدادهای نجومی فراموش نشدنی قرن حاضر خواهد بود.

به گفته یک مُنجم اصفهانی، پدیده نجومی پیش‌رو یکی از طولانی‌ترین ماه گرفتگی‌های قرن ۲۱ میلادی است که ۸۲ دقیقه طول می‌کشد و بیش از نیمی از مردم جهان از افریقا تا آسیا و اقیانوسیه و بخش‌هایی از استرالیا، فرصت تماشای این پدیده دیدنی را خواهند داشت.

عمران مرادی روز شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا افزود: فردا شب و پس از هفت سال در کشورمان مجدداً شاهد ماه‌گرفتگی کامل خواهیم بود که فرصتی استثنایی برای تماشای این پدیده نادر است.

وقتی چهره سیمگون ماه به سُرخی می‌گراید

وی با تاکید براینکه تماشای این پدیده نجومی به هیچ تجهیزات خاصی نیاز ندارد و آسیبی به چشم وارد نمی‌کند، اظهار کرد: از این پدیده به «ماه‌گرفتگی خونین» نیز یاد می‌شود زیرا هنگام وقوع آن، سطح ماه از دید ناظر زمینی به رنگ قرمز یا مسی درمی‌آید.

این کارشناس مرکز نجوم ادیب اصفهان با بیان‌اینکه رنگ قرمز سطح ماه بسته به میزان آلودگی جو زمین روشن یا کِدر خواهد بود، خاطرنشان کرد: این رنگ قرمز به‌دلیل شکست و انحراف بخش اندکی از نور خورشید هنگام عبور از جو زمین و رسیدن آن به سطح ماه بوجود می‌آید.

مرادی گفت: ماه‌گرفتگی ۱۶ شهریور از حدود ساعت ۲۰ آغاز و قرص ماه بتدریج وارد سایه زمین می‌شود بطوریکه ماه از یک گوشه شروع به سیاه شدن می‌کند.

این مُنجم ادامه داد: این پدیده از حدود ساعت ۲۱ به سمت ماه‌گرفتگی کامل و تمام می‌رود و اوج زیبایی آن حدود ساعت ۲۱ و ۴۰ اتفاق می‌افتد بطوریکه رنگ قرمز سراسر سطح ماه را فرا می‌گیرد و این فرصت بسیار مناسبی برای عکاسی است.

به گفته وی، اگر عکاسان و علاقه‌مندان در اماکن باستانی قرار بگیرند یا سوژه طبیعی(مانند کوه یا درخت) داشته باشند می‌توانند تصاویر زیبایی از این رویداد نجومی شگفت‌انگیز ثبت کنند.

مرادی یکی از دلایل کم‌نظیر بودن این پدیده را طولانی بودن مدت آن دانست و گفت: با توجه به موقعیت مداری ماه و شرایط نجومی این ماه‌گرفتگی، زمان آن طولانی است و افرادی که فردا شب آن را تماشا می‌کنند بسیار خوش شانس هستند که این فرصت را در اختیار دارند.

وقتی چهره سیمگون ماه به سُرخی می‌گراید

بی‌اساس بودن شایعه‌های مربوط به ماه‌گرفتگی

این کارشناس نُجوم خاطرنشان کرد: باورهای نادرستی از گذشته درباره ماه‌گرفتگی و خطرهای احتمالی آن برای افراد مختلف مانند زنان باردار و نوزادان وجود داشته که همه آنها بی‌اساس است.

مرادی تاکید کرد: پدیده خُسوف هیچ تاثیری بر روی افراد ندارد و همه مردم حتی زنان باردار نیز می‌توانند با خیال راحت آن را تماشا کنند.

وی با بیان اینکه ماه‌گرفتگی(خُسوف) و خورشیدگرفتگی(کُسوف) از منحصر بفردترین و بی‌نظیرترین پدیده‌های نجومی هستند که برای عامه مردم جذابیت و هیجان دارند، گفت: بدون شک بسیاری از ایرانیان، خورشیدگرفتگی اَمُرداد سال ۱۳۷۸ را بخوبی به‌ خاطر دارند و برای آنها خاطره‌ای به یادماندنی از آن باقی مانده است.

وی خاطرنشان کرد: پدیده ماه گرفتگی فردا شب حدود ساعت ۲۴ پایان می‌یابد و پس از آن ماه مجددا به شکل قرص کامل قابل رویت است.