شناسهٔ خبر: 74203033 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

رونمایی از سلاحی که حتی پدافند هم آن را نمی‌بیند / شلیک بدون باروت با سرعت ۸۵۰۰ کیلومتر

پژوهشگران نظامی چین به‌تازگی از نمونه‌ای آزمایشی از توپ الکترومغناطیسی (Railgun) رونمایی کرده‌اند که قادر است پرتابه‌هایی را با سرعتی معادل ۷ ماخ (بیش از ۸۵۰۰ کیلومتر بر ساعت) به اهداف دوردست شلیک کند. این فناوری که بدون نیاز به باروت یا سوخت شیمیایی عمل می‌کند، می‌تواند چشم‌انداز جنگ‌های آینده را به‌کلی دگرگون کند.

صاحب‌خبر -

این سیستم که توسط دانشگاه مهندسی ارتش چین توسعه یافته، از طراحی نوآورانه‌ای با ساختار «ضربدری» استفاده می‌کند؛ یعنی دو سامانه ریل‌گان به‌صورت متقاطع در یک لوله ترکیب شده‌اند. این طراحی، بدون تداخل در میدان‌های مغناطیسی، توان پرتابی را به‌شکل چشمگیری افزایش می‌دهد.

سرعت، دقت، و ایمنی بالا در یک بسته فناورانه

به گزارش خبرآنلاین، توپ جدید چینی می‌تواند پرتابه‌ای به وزن حدود ۶۰ کیلوگرم را با سرعت بیش از ۸۵۲۹ کیلومتر بر ساعت شلیک کرده و هدفی در فاصله ۴۰۰ کیلومتری را در کمتر از ۶ دقیقه نابود کند. 

نکته قابل توجه، حذف کامل مواد منفجره در این سیستم است؛ ویژگی‌ای که آن را بسیار ایمن‌تر، ارزان‌تر و کارآمدتر از سامانه‌های سنتی می‌سازد.