شفقنا – همه میدانیم که چاقی خطر ابتلا به بسیاری از انواع سرطان را به طور قابل توجهی افزایش میدهد. اما یک مطالعه ۱۰ ساله، حقیقت تازهای را فاش کرده است که چاقیهایی که بر اثر استفاده از چربیهای حیوانی ایجاد میشوند، رشد تومور سرطانی را تحریک و مبارزه با آنها را مختل میکنند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، در این مطالعه مهم، دانشمندان دریافتند که چربیهای حیوانی – مانند کره، چربی گوشت خوک و پیه گاو – توانایی سیستم ایمنی بدن را برای مبارزه با تومورها مختل میکنند، در حالی که چربیهای گیاهی مانند روغن پالم، نارگیل و زیتون چنین اثری ندارند.
محققان در مرکز تحقیقات سرطان لودویگ دانشگاه پرینستون، به دنبال بررسی این موضوع بودند که آیا این مقدار چربی در بدن (چاقی) است که توانایی سیستم ایمنی را برای مبارزه با سرطان مختل میکند یا نوع چربی رژیمی. آنها گمان میبردند که تنها چاقی عامل نیست، بلکه چربیهای حیوانی به طور خاص سلولهای ایمنی را خراب میکنند.
این کار در پی یک مطالعه مهم در سال ۲۰۱۶ از آژانس بینالمللی تحقیقات سرطان انجام شد که با جمعآوری دهها مطالعه، شواهد ثابتی را مبنی بر ارتباط مقادیر بالاتر چربی بدن با افزایش خطر حداقل ۱۳ نوع بیماری، از جمله سرطان پستان، روده بزرگ و کبد، پیدا کرد. اما تیم لودویگ فکر میکردند که این موضوع ممکن است پیچیدهتر باشد. آنها با تکیه بر تحقیقات قبلی که نشان داده بود چگونه چاقی، سلولهای لنفوسیت T سیتوتوکسیک (CTL) و سلولهای کشنده طبیعی (NK) سیستم ایمنی را در توانایی خود برای مبارزه با رشد سرطان مختل میکند، دریافتند که همه چربیهای مصرفی یکسان نیستند.
در این مطالعه، موشها با رژیمهای غذایی پرچرب با کالری برابر اما منابع چربی متفاوت تغذیه شدند – حیوانی (کره، چربی گوشت خوک، پیه گاو) و گیاهی (روغن پالم، روغن زیتون، روغن نارگیل). هنگامی که موشها چاق شدند، سلولهای تومور از انواع مختلف سرطان، از جمله روده بزرگ و ملانوما، در آنها کاشته شد. سپس سرعت رشد این تومورها را پیگیری کردند.
محققان سپس متابولیتها – مولکولهای کوچکی که هنگام تجزیه مواد مغذی توسط سلولها تولید میشوند – را برای درک اینکه چگونه چربیهای مختلف بر سیستم ایمنی تأثیر میگذارند، تجزیه و تحلیل کردند. آنها دریافتند که در موشهای چاق تغذیهشده با چربیهای حیوانی، متابولیتهای مضر مشتق از چربی در داخل سلولها انباشته میشوند. این مولکولها در میتوکندری سلولها -بخشهایی از سلول که انرژی تولید میکنند- اختلال ایجاد کرده و باعث میشوند سلولهای ایمنی قدرت خود را از دست داده و در مبارزه موثر با سلولهای سرطانی شکست بخورند.
لیدیا لینچ، محقق اصلی این مطالعه، گفت: منبع چربی رژیم غذایی، نه خود چاقی، عامل اصلی است که بر رشد تومور در موشهای چاق تأثیر میگذارد. او افزود: ما دریافتیم که رژیمهای غذایی پرچرب مشتق از چربی گوشت خوک، پیه گاو یا کره، ایمنی ضدتوموری را به خطر میاندازند و رشد تومور را در چندین مدل تومور در موشهای چاق تسریع میکنند. در حالی که رژیمهای غذایی مبتنی بر روغن نارگیل، روغن پالم یا روغن زیتون، چنین اثری در موشهای به همان اندازه چاق ندارند. یافتههای ما پیامدهایی برای پیشگیری و مراقبت از سرطان در افراد مبتلا به چاقی دارد.
چاقی همچنان یک عامل کلیدی در خطر سرطان است، اما این تحقیق نشان میدهد که همه چربیها برابر نیستند – و به نظر میرسد رژیم غذایی، نقش فعالتری نسبت به آنچه قبلاً تصور میشد، ایفا میکند.
این خبر را اینجا ببینید.