شناسهٔ خبر: 7406901 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه ایران | لینک خبر

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» از عملکرد دو ساله اش گفت

جنتی: فرهنگ در فضای آزاد می‌تواند رشد کند

صاحب‌خبر -







هفته دولت عاملی شد تا علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شنبه شب در برنامه تلویزیونی «نگاه یک» حاضر شود و درباره دستاوردهای وزارت ارشاد در دو سال اخیر صحبت کند. جنتی در این برنامه در مورد بسیاری از مسائل مرتبط با حوزه کاری وزارت ارشاد صحبت کرد. او هم به فراهم کردن فضای آزاد برای اهل فرهنگ اشاره کرد و هم مقاوم‌سازی فرهنگ. قانون، ترجیع بند صحبت هایش بود و اینکه در همه حوزه‌ها تلاش این است که در چارجوب قانون عمل شود. اشاره به مشکلات تئاتر، حواشی فیلم «رستاخیز»، وضعیت مطبوعات و کتاب هم از دیگر بخش‌های گفت‌و‌گوی تلویزیونی علی جنتی است.  او در این برنامه گفت: تلاش ما این است همه افرادی که حرفی برای گفتن و نوشتن دارند بتوانند حرف خود را بزنند، تصریح کرد: فرهنگ در چنین فضای آزادی می‌تواند رشد کند نه در فضای بسته. وی با اشاره به سرلوحه قرار دادن رهنمودهای رهبر معظم انقلاب گفت: «در این جهت نیز تمام تلاش‌های ما این است که در چارچوب قانون عمل کنیم؛ قانون در جاهایی محدودیت هایی ایجاد کرده و ما باید آنها را کاملاً رعایت کنیم و آنها را رعایت می‌کنیم.»
نبود اتفاق نظر مراجع تقلید درخصوص فیلم رستاخیز
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره فیلم رستاخیز نیز گفت: اصلاحات زیادی روی این فیلم اعمال شده و تنها چیزی که در مورد آن باقی‌مانده این است که در باره با نشان دادن چهره غیرمعصومین در بین علما اتفاق نظر وجود ندارد.» «عده‌ای از آقایان مراجع تقلید معتقدند چهره حضرت ابوالفضل(ع) را در قالب هر انسانی نشان دهیم آن قداست را نمی‌توان نشان داد؛ ما نمی‌توانیم نسبت به نظر برخی از مراجع بی‌تفاوت باشیم، پس با توجه به احترام به نظر آنها پیشنهاد دادیم چهره حضرت علی اکبر(ع) و ابوالفضل(ع) را با هاله‌ای از نور بپوشانند و در این صورت فیلم می‌تواند مجوز اکران بگیرد.»
وی در پاسخ به این پرسش که چرا از ابتدا این نظارت صورت نگرفت تا این حاشیه‌پردازی‌ها به‌وجود نیاید نیز گفت: ساخت فیلم رستاخیز از سال 13۸۵ شروع شده و کارگردان تصورش این بوده با توجه به اینکه در فیلمنامه مشخص شده شخصیت هایی مانند حضرت ابوالفضل(ع) حضور داشتند و قبلاً نیز صاحبنظران آن را دیدند و اعتراض نکردند پس مشکلی برای نشان دادن چهره وجود ندارد؛ اما در ادامه مشخص شد در این جهت اتفاق نظر وجود ندارد و باید این نکته را نیز مورد توجه قرار می‌دادند.» وی با بیان اینکه قرار است بخش بین‌الملل جشنواره فیلم فجر را جدا کنیم، افزود: معتقدم در نامگذاری، فجر کلمه مقدسی است و تنها متعلق به دهه فجر نیست و می‌توانیم آن را در هر زمانی به کار ببریم.
تئاتر از کمبود بودجه و سالن رنج می‌برد
جنتی در ادامه همچنین درخصوص وضعیت تئاتر در کشور نیز گفت: در بین هنرهای مختلف، تئاتر پتانسیل زیادی دارد و استعدادهای این هنر در کشور حتی از سینما  بیشتر است اما باید بگویم که در بین مجموعه هنرهایی که داریم تئاتر مظلوم ترین است و از کمبود سالن و بودجه رنج می‌برد به همین دلیل از ابتدای امسال گفتم که باید سال جاری را سال تئاتر نامگذاری کنیم.
در ممیزی کتاب تغییری در دولت یازدهم ایجاد نشده است
جنتی درخصوص بحث ممیزی نیز گفت: در طول دولت یازدهم هیچ تغییری در بحث ممیزی صورت نگرفته است؛ هرچند از ابتدای دولت یازدهم اعتقاد داشتم که می‌توان این مسأله را به خود ناشران سپرد اما ناشران دوست نداشتند این مسئولیت را بپذیرند. جنتی در ادامه در پاسخ به این پرسش که «گفته می‌شود وزارت ارشاد نشریاتی را که به دولت توهین می‌کنند، تعطیل می‌کند و در مقابل با نشریاتی که به مقدسات توهین می‌کنند کاری ندارد، نظر شما دراین باره چیست؟» گفت: «تنها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیست که با تخلفات برخورد می‌کند، اصلاً صدور مجوز برای مطبوعات و نشریات و برخورد با تخلفات قانونی در یک هیأتی با عنوان هیأت نظارت بر مطبوعات صورت می‌گیرد که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تنها ریاست این هیأت را برعهده دارد و فقط یک عضو از آن هیأت است.»