شناسهٔ خبر: 74054459 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

درب بسته برخی بنگاه‌های اقتصادی به روی فنی و حرفه‌ای

مدیرکل فنی و حرفه‌ای گلستان با اشاره به عدم همکاری بنگاه‌های اقتصادی با حوزه مهارت‌آموزی گفت: برخی از آن‌ها حتی اجازه ورود کارکنان ما را به این واحدهای تولیدی نمی‌دهند و از ارائه آموزش‌های فنی به نیروهای خود سر باز می‌زنند.

صاحب‌خبر -

حمزه کرایلو در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تسنیم در گرگان اظهار کرد: نیروی انسانی ماهر از ارکان توسعه کشور است از این رو آموزش‌های مهارتی نقشی کلیدی در تامین این نیاز دارند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گلستان با اشاره به کمبود نیروی انسانی ماهر در سطح کشور و استان، افزود: تربیت نیروی انسانی در تراز ملی و بین‌المللی دغدغه هر کشوری است و در تحقق شعار سال، سرمایه‌گذاری در تولید زمانی محقق می‌شود که جامعه‌ای دارای نیروی ماهر داشته باشیم.

وی گفت: در اسناد بالادستی از جمله قانون نظام جامع آموزش‌های فنی، برنامه هفتم توسعه، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و سند ملی مهارت، بر ارتقای فرهنگ کار و مهارت‌آموزی تأکید شده است.

وی با بیان اینکه گلستان در حوزه عملکرد رشد چشمگیری داشته، افزود: اما لازم است رویکرد آموزش رایگان را بازنگری کنیم. هرچند در حال حاضر برای دهک‌های یک تا پنج، آموزش‌های مهارتی به‌صورت رایگان ارائه می‌شود، اما برای دهک‌های شش به بالا هزینه آموزش در مراکز دولتی به ازای هر ساعت تنها 8 هزار تومان است در حالی‌ که این هزینه در آموزشگاه‌های آزاد فنی‌وحرفه‌ای بسیار بیشتر است.

کرایلو با انتقاد از عدم همکاری برخی بنگاه‌های اقتصادی با این اداره کل، اظهار کرد: بخشی از مشکلات مربوط به نبود نیروی ماهر ناشی از بی‌توجهی واحدهای تولیدی به مقوله آموزش است.

وی با اشاره به اینکه تنها با 54 بنگاه اقتصادی در استان همکاری رسمی با اداره کل فنی و حرفه ای داشته اند، افزود: چند صد بنگاه فعال در استان وجود دارد اما برخی از آن‌ها حتی اجازه ورود کارکنان ما را به این واحدهای تولیدی نمی‌دهند و از ارائه آموزش‌های فنی به نیروهای خود سر باز می‌زنند.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گلستان گفت: اگر بنگاه‌ها در فرآیند نیازسنجی مهارتی همکاری کنند و زمان کافی برای آموزش نیروها اختصاص دهند، ما هیچ محدودیتی برای ارائه آموزش نداریم. 

وی چالش جدی در مسیر توسعه آموزش‌های فنی را بی‌توجهی مدیران به سند آمایش سرزمین دانست و تصریح کرد: در استانی که اقتصادش بر پایه کشاورزی است، نباید اولویت توسعه، صرفاً خدمات یا صنعت بدون پیوست مهارتی باشد. این بی‌توجهی به ظرفیت‌های بومی، باعث کاهش بهره‌وری و خارج شدن جوانان از صحنه رقابت می‌شود.

کرایلو خواستار توجه مسئولان به برنامه‌ریزی‌های مبتنی بر سند آمایش شد و افزود: اگر به‌درستی هدایت تحصیلی و مهارتی انجام شود، می‌توانیم پاسخگوی واقعی بازار کار باشیم. اما وقتی آموزش‌ها بدون هماهنگی با نیاز بازار انجام می‌شود، نتیجه‌اش نارضایتی و کم‌اثر بودن آموزش‌ها خواهد بود.

وی ضمن تشکر از همراهی برخی فعالان اقتصادی، تأکید کرد: توسعه پایدار بدون سرمایه‌گذاری بر مهارت نیروی انسانی ممکن نیست، و ما در فنی و حرفه‌ای گلستان آماده‌ایم با همه توان به بنگاه‌هایی که دغدغه بهره‌وری دارند، کمک کنیم.

انتهای پیام/