شناسهٔ خبر: 73998243 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

تسهیلات لازم برای احداث بوم‌گردی در آذربایجان غربی پرداخت می‌شود/ نقش مهم دهیاران در توسعه گردشگری و حفاظت از میراث‌فرهنگی/ گردشگری در آینده حرف اول را در توسعه آذربایجان غربی می‌زند

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: در آینده نزدیک، گردشگری نقش مهمی در توسعه استان خواهد داشت چرا که ریسک سرمایه‌گذاری در این حوزه بسیار پایین است.

صاحب‌خبر -

به‌گزارش میراث آریا، مرتضی صفری، ۳۱ تیرماه ۱۴۰۴ در دوره آموزشی دهیاران روستاهای هدف گردشگری آذربایجان غربی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اظهار کرد: در این ۱۲ روز، ایران در ظاهر با رژیم صهیونیستی در جنگ بود اما درواقع ایران با ناتو در حال جنگ بود، در اوایل جنگ من نیز مثل مردم نگران و ناراحت بودم تا اینکه در روز سوم با تماشای بازی تیم ملی والیبال ایران زمانی که دیدم بازیکنان تیم ملی ایران والیبال پیش از آغاز بازی سلام نظامی داده و با صدای بلند سرود می‌خوانند، آن موقع به فردی که کنارم نشسته بود با قاطعیت گفتم ایران در این جنگ حتما پیروز خواهد بود، آن فرد پرسید از کجا می‌دانی؟ گفتم هدف نهایی دشمن از این موشک‌پرانی و پهبادها آن است که در نهایت مردم را به خیابان بکشانند اما وقتی جوانان این چنین به وطن عشق می‌ورزند دشمن ناامید خواهد شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: دهیاران باید موضوع نصب پرچم و اجرای سرود ملی را در روستاها خیلی جدی گرفته و توجه جدی به این موضوع داشته باشند.

او ادامه داد: نگاه رئیس جمهور و استاندار به آذربایجان غربی یک نگاه توسعه‌گرانه است که باید از این فرصت استفاده کرد و در این راستا همایش بین‌المللی سرمایه‌گذاری با نام اختصاری اینوا با حضور بیش از ۱۸ کشور در ارومیه برگزار شد و در این همایش ۱۰۴ فرصت سرمایه‌گذاری توسط اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان معرفی شد که از این تعداد ۵۰ فرصت مربوط به روستاها و مناطق هدف گردشگری بود و این اهمیت توجه به این حوزه را می‌رساند زیرا به باور ما روستاها و مناطق گردشگری موتور محرکه توسعه گردشگری در آذربایجان غربی هستند.

صفری گفت: گردشگری آذربایجان غربی یک حوزه مستعد جذب سرمایه‌گذاری و توسعه است و بنابراین هدف‌گذاری برای این جلسه باید راه‌اندازی ۴۵ واحد بوم‌گردی جدید در روستاهای هدف گردشگری آذربایجان غربی باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: در حال حاضر ۴۳ واحد بوم‌گردی فعال در استان وجود دارد که ۱۳ مورد آن فقط در سردشت قرار دارد و متاسفانه این تعداد پاسخگوی نیازهای آذربایجان غربی نبوده چرا که حتی در برخی شهرستان‌های استان بوم‌گردی وجود ندارد، در حالی که راه‌اندازی این واحدها هزینه زیادی هم ندارد و دولت تسهیلات لازم را در این حوزه نیز پرداخت می‌کند.

او تصریح کرد: تعداد گردشگران آذربایجان غربی هر ساله در ایام پیک سفر افزایش می‌یابد برای مثال در شهریورماه سال گذشته آذربایجان غربی بعد از استان‌های مازندران، خراسان رضوی، گیلان، آذربایجان شرقی و اردبیل بیشترین تعداد رتبه ششم بیشترین تعداد پذیرش مسافر را داشته است.

صفری خاطرنشان کرد: در سه سال گذشته استانداران توجه ویژه‌ای به حوزه گردشگری استان داشتند به‌طوری که سال گذشته اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی با ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار از نظر میزان تخصیص اعتبار رتبه یک کشوری را دارد که نشان‌دهنده توجه جدی به این حوزه بوده و در این راستا در حال حاضر پروژه‌های فاخری مانند شمس تبریزی خوی، مسجد جامع ارومیه، پل میرزارسول میاندوآب، تخت سلیمان تکاب، سایت‌موزه جنگ چالدران و ... در حال اجرا است.

او اضافه کرد: همچنین با اجرای طرح توسعه‌ای، فضای موزه‌ باستان‌شناسی ارومیه بیش از سه‌برابر افزایش می‌یابد علاوه بر این موزه شهر، موزه مجاهدت‌های خاموش، موزه صنایع‌دستی و ... نیز راه‌اندازی شده است که همگی باعث افزایش سرانه فضای موزه‌ای آذربایجان غربی شده است‌.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی گفت: در آینده نزدیک، گردشگری نقش مهمی در توسعه استان خواهد داشت چرا که ریسک سرمایه‌گذاری در این حوزه بسیار پایین است، برای نمونه بالاترین میزان امضای تفاهم‌نامه با ۲۰ مورد در بین کارگروه‌های همایش اینوا مربوط به کارگروه گردشگری و خدمات بود.

صفری با بیان اینکه برای ایجاد و ثبت برندینگ روستاهای آذربایجان غربی به‌دنبال ثبت جهانی روستای حسنلو نقده هستیم که پرونده این روستا در حال حاضر به‌عنوان جزو هشت روستای نامزد ثبت جهانی به یونسکو ارسال شده است، اظهار کرد: در حال حاضر تنها دو روستای اصفهک خراسان جنوبی و کندوان آذربایجان شرقی ثبت جهانی هستند.

او گفت: دهیاران باید نگاه جامع و پدرانه به روستاها داشته و برای توسعه آنها تلاش کنند همچنین از دهیاران درخواست می‌شود برای حفاظت و نگهداری از تپه‌ها و محوطه‌های تاریخی در روستاها نقش فعالی داشته باشند؛ در حال حاضر یک‌هزار و ۳۵۰ محوطه و تپه تاریخی در سطح استان وجود دارد که از این حیث جزو استان‌های برتر کشور بوده و این تعداد نشان‌دهنده قدمت و تاریخ این منطقه است.

انتهای پیام/