شناسهٔ خبر: 73995917 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: تقریب | لینک خبر

عفو بین‌الملل: حمله عمدی اسرائیل به زندان اوین باید به عنوان جنایت جنگی بررسی شود

سازمان عفو بین الملل با اشاره به حمله ارتش رژیم صهیونیستی به زندان اوین تهران در جریان جنگ تحمیلی اخیر رژیم صهیونیستی علیه ایران، این اقدام را نقض آشکار و خطرناک حقوق بین‌الملل دانست و گفت که این حمله باید به عنوان جنایت جنگی بررسی شود.

صاحب‌خبر - به گزارش حوزه بین‌الملل خبرگزاری تقریب، سازمان عفو بین‌الملل امروز (سه‌شنبه) پس از انجام بررسی‌های دقیق، اعلام کرد که حملات هوایی عمدی ارتش جنایتکار رژیم صهیونیستی به زندان اوین در تهران در تاریخ ۲۳ ژوئن ۲۰۲۵، نقض جدی حقوق بین‌الملل بشردوستانه بوده و باید به‌عنوان جنایت جنگی تحت پیگیری کیفری قرار گیرد.
 
این سازمان اعلام کرد که شواهد شامل فیلم‌های ویدئویی تایید شده، تصاویر ماهواره‌ای و مصاحبه با شاهدان عینی، خانواده زندانیان و مدافعان حقوق بشر نشان می‌دهد که ارتش اسرائیل چندین بار به مجموعه زندان اوین حمله کرده است.
 
عفو بین‌الملل ادامه داد که در این حملات، ده‌ها غیرنظامی کشته و زخمی شده و دست‌کم شش نقطه در سراسر محوطه زندان به ‌شدت آسیب دیده است. این حمله در ساعات کاری روز یعنی وقتی که بسیاری از بخش‌های زندان مملو از غیرنظامیان بود، انجام شد.
 
این بیانیه می‌افزاید: «چند ساعت پس از حادثه، ارتش اسرائیل تایید کرد که زندان را هدف قرار داده و برخی مقامات ارشد این رژیم در شبکه‌های اجتماعی به این اقدام افتخار کرده‌اند. بر اساس گزارش مقامات ایرانی، حداقل ۸۰ غیرنظامی، شامل ۷۹ زن و مرد و یک پسر پنج ‌ساله در این حمله جان خود را از دست داده‌اند.»
 
عفو بین‌الملل تصریح کرد که طبق حقوق بین‌الملل بشردوستانه، زندان‌ها یا بازداشتگاه‌ها، اماکن غیرنظامی تلقی می‌شوند و هیچ شواهد قابل‌ اعتمادی وجود ندارد که زندان اوین در این مورد هدف نظامی مشروعی بوده باشد.
 
«اریکا گوئوارا روزاس»، مدیر ارشد تحقیق و سیاست‌گذاری این سازمان، گفت: «شواهد موجود نشان می‌دهد که ارتش اسرائیل به ‌صورت علنی و عمدی به ساختمان‌های غیرنظامی حمله کرده است. هدف‌گیری اماکن غیرنظامی طبق قوانین بین‌الملل بشردوستانه مطلقا ممنوع است و انجام چنین حملاتی به‌طور آگاهانه و عمدی، مصداق جنایت جنگی است.»
 
وی افزود: «تخمین زده می‌شود که هنگام حمله حدود ۱۵۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر در زندان اوین حضور داشته‌اند. همچنین در ساعات ملاقات، صدها غیرنظامی دیگر در محوطه زندان حضور داشته‌اند.»
 
رژیم جنایتکار صهیونیستی بامداد ۲۳ خرداد با حملات هوایی به تهران و تعدادی شهرهای ایران، شماری از فرماندهان نظامی، دانشمندان و مردم غیرنظامی را به شهادت رساند. در دوم تیر ماه نیز این رژیم به زندان اوین حمله کرد که شماری از هموطنان غیرنظامی بی گناه را به شهادت رساند.


انتهای پیام/