شناسهٔ خبر: 73989421 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

بازجویی پلیس بلژیک از دو مظنون به ارتکاب جنایات جنگی در غزه

صاحب‌خبر -

شفقنا- مقامات بلژیکی می‌گویند از دو سرباز ارتش رژیم صهیونیستی بازجویی کرده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ الجزیره نوشت: دفتر دادستانی فدرال در بروکسل اعلام کرد: پس از طرح ادعاهایی مبنی بر نقض جدی قوانین بین‌المللی بشردوستانه در غزه، پلیس بلژیک از دو عضو ارتش اسرائیل بازجویی کرده‌ است.

این دو نفر پس از ارائه شکایات قانونی توسط بنیاد «هند رجب» و «شبکه اقدام حقوقی جهانی» مورد بازجویی قرار گرفتند. این شکایات در روزهای جمعه و شنبه، همزمان با حضور این سربازان در جشنواره موسیقی تومارولند در بلژیک، ارائه و بلافاصله به بازجویی آنها منجر شد. گفته شده این دو نفر پس از بازجویی آزاد شده‌اند.

این بازجویی طبق ماده جدیدی در قانون آیین دادرسی کیفری بلژیک که سال گذشته لازم‌الاجرا شد، انجام گرفته است. این ماده به دادگاه‌های بلژیک اجازه می‌دهد تا در صورت وجود تخلفات ادعایی در خارج از کشور، در صورتی که این اقدامات تحت معاهدات بین‌المللی تصویب شده توسط این کشور- از جمله کنوانسیون‌های ژنو ۱۹۴۹ و کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه شکنجه ۱۹۸۴ – باشد، تحقیقات لازم را انجام دهند.

گفتنی است بنیاد هند رجب، مستقر در بلژیک، برای اقدام قانونی علیه سربازان اسرائیلی به دلیل جنایات جنگی در غزه، یک کارزار را آغاز کرده است. این بنیاد به نام یک دختر شش ساله فلسطینی نامگذاری شده است که در اوایل جنگ اسرائیل علیه غزه، هنگام فرار از شهر به همراه خانواده‌اش، توسط اسرائیل کشته شد. فعالیت این بنیاد باعث فرار تعدادی از سربازان اسرائیلی از برزیل، آمریکا و کانادا شده است.

این خبر را در الجزیره ببینید