شناسهٔ خبر: 73893107 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تحلیل بازار | لینک خبر

وزیر نیرو:

تا یک ماه آینده سد ماملو را از دست می دهیم | مذاکره آبی با 4 کشور همسایه

علی آبادی وزیر نیرو با تاکید بر اینکه پیگیری جدی حقآبه ایران از هیرمند در دستور کار است، گفت: ممکن است ما تا یک ماه آینده سد ماملو را از دست بدهیم و به ترتیب لتیان، لار و کرج از مد

صاحب‌خبر -

بازار؛ گروه آب و انرژی: عباس علی آبادی وزیر نیرو در جمع خبرنگاران در حاشیه بهره برداری تصفیه خانه فاضلاب لواسان درباره تامین حقابه هیرمند و توافق با ترکمنستان در زمینه صفر شدن برداشت از سد دوستی به منظور تامین آب شرب مشهد در فصل تابستان اظهار داشت: در این خصوص شب گذشته جلسه ای برگزار شد، همچنین جلسه ای نیز روز گذشته در مجلس برگزار شد و تاکید بر این بود که دریافت حقابه ها دنبال شود. البته در نظر داشته باشیم این همه اولویت ما نیست، هرچند پیگیری لازم را خواهیم داشت.

وی افزود: استفاده آب کشورهای همسایه به عنوان واردات را در دستور کار داشته ایم با کشور ترکمنستان، تاجیکستان، ازبکستان و افغانستان مذاکراتی را در دستور کار داریم ولی خودمان نیز باید بتوانیم برای استان‌های شرقی از طریق دریا و ظرفیتهای طبیعی نیازهای اولیه را تامین کنیم.

علی‌آبادی با بیان اینکه این طرح‌ها در حال اجرا هستند، ادامه داد: امسال نیز حدود ۱۰ درصد از حق‌آبه حال نمی‌دانم چقدر ناشی از اقدامات همسایه و چقدر به‌صورت طبیعی محقق شده است. با این حال، مذاکرات فنی را ادامه خواهیم داد و اجازه نخواهیم داد ذره‌ای از حقوق مردم نادیده گرفته شود.

علی آبادی در ادامه گفت: در شرایط خشکسالی قرار داریم و این خشکسالی باعث شده که سدهای کشور در وضعیت مناسبی نباشند، این مشکل فقط مربوط به تهران نیست؛ استان‌هایی مانند خراسان، تهران، مرکزی، هرمزگان و سیستان و بلوچستان نیز با وضعیت دشواری مواجه‌اند. برای این مناطق، طراحی‌های ویژه‌ای در نظر گرفته‌ایم.

سد ماملوی تهران با تداوم مصرف تا یک ماه آینده خشک می شود

علی آبادی گفت: بیش از ۵ سال است که در خشکسالی به سر می‌بریم و نسبت به پارسال ۳۱ درصد و نسبت به بلندمدت ۴۴ درصد در بارش عقب هستیم.

وی ادامه داد: ممکن است ما تا یک ماه آینده سد ماملو را از دست بدهیم و به ترتیب لتیان، لار و کرج از مدار خارج شوند.

وی با اشاره به وضعیت منابع آبی در کشور، اظهار کرد: مهم‌ترین نکته این است که مردم ما در تمام استان‌ها باید الگوی مصرف و سبک زندگی خود را اصلاح کنند. صرفه‌جویی باید به‌طور جدی در دستور کار قرار گیرد. وزارت نیرو نیز برنامه دارد تا مشترکان پرمصرف را با تنبیه‌های جدی مواجه کند.

وزیر نیرو با بیان اینکه امروز نیز شاهد افتتاح پروژه‌ای دیگر هستیم، البته پروژه‌های بسیاری در سطح کشور در حال انجام است. در حالی که کشور در وضعیت سختی قرار دارد و با مشکلات بزرگی دست‌وپنجه نرم می‌کند، از جمله جنگ تحمیلی که همچنان با آن مواجهیم، اما به لطف خدا، طرح‌های عمرانی از تپش نیفتاده‌اند و با قدرت در حال پیگیری هستند، اظهار داشت: بیش از هزار پروژه در سطح کشور فقط در حوزه برق در حال انجام است و بیش از ۲۰۰ پروژه نیز در حوزه آب در دست اجراست. ما در تلاشیم که از طریق این پروژه‌ها شرایط مناسب‌تری را برای مردم فراهم کنیم.

علی‌آبادی با تاکید بر اینکه پروژه‌ای که امروز افتتاح شد، یکی از طرح‌های بسیار مهم حوزه آب است و این چندمین پروژه‌ای‌ است که در مدت کوتاهی که توفیق خدمت در این عرصه را یافته‌ام، افتتاح یا کلنگ‌زنی شده و اجرای آن آغاز شده است، گفت: این پروژه کمک خواهد کرد که با توجه به اقلیم خشک کشور، از ظرفیت‌های آبی به شکل بهتری استفاده کنیم. البته نگرانی‌هایی نیز وجود دارد مبنی بر اینکه تمام این تلاش‌ها ممکن است با مصرف نادرست برخی افراد خنثی شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه خوشبختانه اقدامات خوبی صورت گرفته است، در زمان جنگ نیز شاهد بودید که وضعیت برق کشور مطلوب بود، با وجود صدمات شدید در نقاط مختلف، توانستیم با کمک و همکاری مردم از این بحران‌ها عبور کنیم. بزرگ‌ترین آسیب‌ها را در مدت زمان کوتاهی و به همت مهندسان، کارشناسان و کارگران داخلی جبران کردیم، امیدواریم این مسیر تداوم خواهد داشت.

علی‌آبادی با تاکید بر اینکه ما چاره‌ای جز اجرای برنامه بازچرخانی آب نداریم. این موضوع جزو الزامات است؛ هم الزامات قانونی و هم الزامات فنی. با توجه به شرایط کشور، باید این مسیر را با قدرت دنبال کنیم. همان‌طور که عرض کردم، طرح‌های بسیار وسیعی در این زمینه در حال انجام است. بر اساس قانون بودجه ۱۴۰۲ و برنامه هفتم توسعه، تأکید شده که صنایع ملزم به استفاده از آب‌های غیرمتعارف که در واقع عمدتاً منظور همان پساب است باشند. این از سیاست‌های جدی وزارت نیرو است و همواره مورد تأکید بوده است.

وی افزود: البته باید توجه داشت که آبی که بازچرخانی می‌شود، برای همه مصارف مناسب نیست. تلاش داریم با استفاده از فناوری، شرایطی ایجاد کنیم که این آب برای مصارف متنوع قابل استفاده شود. متأسفانه فناوری موجود در سطح جهانی هنوز این امکان را به‌طور کامل فراهم نکرده، اما بازچرخانی ایمن را تضمین می‌کنیم. یعنی آبی که تولید می‌شود، به مصرف می‌رسد و اگر از آن هم پسابی حاصل شود، مجدداً قابلیت بازچرخانی خواهد داشت.