شناسهٔ خبر: 73888113 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: روزنامه شرق | لینک خبر

معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات:

هر نهادی که تصمیم به قطع اینترنت می‌گیرد باید پاسخگو باشد/ استفاده از تجهیزات دست دوم، شبکه را آسیب‌پذیر کرده است

معاون وزیر ارتباطات و رئیس شرکت ارتباطات زیرساخت می‌گوید، قطع اینترنت بدترین و وحشتناک‌ترین تصمیم است که می‌توان گرفت. به باور بهزاد اکبری قطع اینترنت باید در شرایط بسیار حساس و بحرانی آن هم در زمان کوتاهی اتفاق بیفتد. او تاکید کرد که در ساختار تصمیم‌گیری قطع اینترنت وزارت ارتباطات، از جمله شرکت ارتباطات زیرساخت نقشی ندارد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه رسانه‌ای شرق،

اکبری در رویداد «اینترنت و آینده ایران» با اشاره به برخی جنبه‌های مربوط به دسترسی دیجیتال در عصر حاضر، گفت: «ما به‌طور جدی نیازمند بازتعریف نقش بازیگران در ساختار تصمیم‌گیری درباره مقوله دسترسی به اینترنت هستیم؛ چرا که این ساختار باید چندبعدی تلقی شود و تصمیم‌گیری‌ها بر این مبنا شکل بگیرند. یکی از چالش‌های اصلی، فقدان پاسخگویی در فرایند تصمیم‌گیری است. شخصاً معتقدم هر نهادی که تصمیمی اتخاذ می‌کند، باید مسئولیت آن را نیز بپذیرد و نسبت به پیامدهای آن پاسخگو باشد.»

او ادامه داد: «اگر قرار باشد تصمیمی گرفته شود، اما هیچ‌گونه پاسخگویی در پی آن نباشد، مسلم است که آن تصمیم آثار زیان‌باری به‌دنبال خواهد داشت و این مسئله نیازمند اصلاح جدی است. قطع اینترنت، امری نیست که بتوان به‌سادگی از کنار آن گذشت. اینترنت و موبایل امروزه با طیف گسترده‌ای از خدمات و زیرساخت‌های حیاتی کشور درهم‌تنیده شده‌اند و قطع آن‌ها می‌تواند آسیب‌های بسیار جدی و گسترده‌ای به سیستم وارد کند.»

همچنین در این رویداد رئیس شرکت ارتباطات تاکید کرد که قطع و محدودیت اخیر اینترنت ناشی از حملات سایبری نبوده و دلیل این اتفاق استفاده از تجهیزات دست دوم در زیرساخت کشور بوده که باعث شده شبکه آسیب‌پذیر باشد.

او با رد این ادعا که قطع اینترنت با هدف  مقابله با حملات سایبری در دوره جنگ بوده، تأکید کرد:  «زیرساخت توانایی مقابله با چنین حملاتی را بدون نیاز به قطع اینترنت دارد و مسئول تصمیم‌گیری درباره قطع اینترنت نیست.» به گفته او مهاجرت منابع انسانی، گستردگی نرم‌افزارهای ناامن و نبود سرویس‌های ابری از جمله عوامل اصلی آسیب‌پذیری در شبکه است.: «بخشی از آسیب‌پذیری شبکه به دلیل استفاده گسترده از تجهیزات سخت‌افزاری دست‌دوم است که خطر نفوذ به زنجیره تأمین را بالا برده است. در کشوری که ۷۰ تا ۸۰ درصد سرورها دست‌دوم وارد می‌شوند، آلوده‌سازی آن‌ها کار سختی نیست.»

آخرین اخبار فناوری را از طریق این لینک پیگیری کنید.