عباس مقدم در گفتوگو با میراث آریا گفت: وقتی اثری در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت میرسد، نشاندهنده مسئولیتپذیری کشور دارنده آن اثر است.
این باستانشناس با تاکید بر اینکه ثبت جهانی تمام داستان نیست، تصریح کرد: پس از آن که اثری در فهرست میراث جهانی به ثبت میرسد، مسئولیتها در برابر حفاظت، پژوهش و معرفی بیشتر آن اثر بهمراتب بیشتر میشود.
او تصریح کرد: با توجه به پتانسیلی که در همکارانم در میراث لرستان و نیز اهالی مشتاق لرستان دیدم، امید دارم که ثبت غارهای پیشازتاریخی درهی خرمآباد آغاز راهی امیدبخش برای منطقه و ایران باشد.
عباس مقدم با اشاره به اینکه آثار ثبت شده در میراث جهانی یونسکو، در زمره اولین مقاصد گردشگری فرهنگی در سراسر دنیاست، یادآور شد: سزاوار است تا اهمیت این اتفاق (ثبت جهانی) به درستی دانسته شود و برای اقدامات سنجیده و سودآور برای منطقه در زمینههای پژوهش، حفاظت، معرفی و گردشگری به سان آنچه در طی دو سال اخیر توسط همکارانم در لرستان شاهد آن بودیم گامهای مثبت و امیدبخشی برداشته شود. خصوصا، امیدوارم، روندی که منجر به ثبت جهانی غارهای پیشازتاریخی درهی خرمآباد شده، الگویی درسآموز برای دیگر مناطق و نواحی ایران باشد.
دره خرمآباد با زیر مجموعهای از محوطههای شاخص پارینهسنگی شامل غارهای کلدر، یافته، قمری، کونجی، گیلوران، پناهگاه سنگی گرارجنه و تپه فلکالافلاک است که در چهلوهفتمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو در پاریس ثبت جهانی شد.
انتهای پیام/