شناسهٔ خبر: 73819473 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

ثبت جهانی «محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد»، نقطه عطفی در اعتلای هویت فرهنگی و توسعه استان است/ قدردانی ویژه از وزیر میراث‌فرهنگی

استاندار لرستان، ثبت جهانی «محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد» را رویدادی تاریخی، غرورآفرین و تکرارناشدنی توصیف کرد و با تبریک به مردم ایران و لرستان، از تلاش‌های صورت‌گرفته در تحقق این موفقیت ملی به‌ویژه حمایت‌ها و پیگیری‌های وزیر میراث‌فرهنگی قدردانی کرد.

صاحب‌خبر -

در پی ثبت جهانی «محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد» در چهل‌وهفتمین اجلاس کمیته میراث جهانی یونسکو که روز چهارشنبه ۲۰ تیرماه ۱۴۰۴ در پاریس برگزار شد، سعید شاهرخی، استاندار لرستان، در گفت‌وگو با میراث‌آریا با این رویداد را «یکی از برجسته‌ترین افتخارات فرهنگی معاصر» دانست و آن را دستاوردی راهبردی برای آینده استان ارزیابی کرد.

استاندار لرستان تأکید کرد: ثبت جهانی «محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد»، رویدادی بی‌بدیل، تاریخی و تکرار ناشدنی است که مهر تأیید نهاد یونسکو بر اصالت، دیرینگی و غنای تمدنی این خطه کهن و مردم فرهیخته لرستان محسوب می‌شود.

وی با اشاره به ظرفیت‌های توسعه‌ساز این دستاورد، افزود: این رویداد فرهنگی، نه‌تنها بر جایگاه ممتاز لرستان در حافظه جهانی تمدن‌ها صحه می‌گذارد، بلکه بستر مناسبی برای گسترش تعاملات فرهنگی، رونق گردشگری و شتاب‌بخشی به مسیر توسعه متوازن اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی استان خواهد بود.

شاهرخی با قدردانی از تمامی نهادها، نخبگان و فعالان حوزه میراث‌فرهنگی که در طول سال‌های گذشته برای ثبت این اثر ارزشمند تلاش کرده‌اند، گفت: صمیمانه از همه عزیزانی که در این مسیر ارزشمند همراه بودند سپاسگزاری می‌کنم؛ به‌ویژه از وزیر فرهیخته و خردورز میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی، جناب آقای دکتر سیدرضا صالحی‌امیری که با نگاه ملی و فرهنگی، نقشی اساسی و مؤثر در تحقق این موفقیت ایفا کردند.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این دستاورد تاریخی، آغازگر فصلی نوین در مسیر رشد و بالندگی لرستان در تراز ملی و بین‌المللی باشد و به الهام‌بخشی برای دیگر استان‌های میراث‌خیز کشور منجر شود.

«محوطه‌های پیش از تاریخ دره خرم‌آباد» با برخورداری از غارهای باستانی، لایه‌های فرهنگی دوران پارینه‌سنگی و شواهد غنی از زیست اولیه بشر در زاگرس مرکزی، در شمار کهن‌ترین سکونتگاه‌های شناخته‌شده در غرب آسیا قرار دارد و اکنون با ثبت در فهرست جهانی یونسکو، به‌عنوان بیست‌ونهمین میراث جهانی ایران، در زمره سرمایه‌های فرهنگی جهان به رسمیت شناخته شد.

انتهای پیام/