به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، مهدی زندیهوکیلی ظهر امروز _دوشنبه نهم تیر_ در آئین بهرهبرداری از نیروگاه خورشیدی ۱۰۰ مگاواتی شهرستان محلات اظهار کرد: ۸۵ درصد از مصرف برق استان مرکزی در بخش صنعتی و تولیدی است و تنها ۱۵ درصد به بخش خانگی مصرف میشود.
وی افزود: استان مرکزی با مصرف ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ مگاوات برق، جز پرمصرفترین استانهای کشور به شمار میرود.
استاندار مرکزی گفت: این استان دارای ظرفیتهای مختلف در مسیر تولید انرژی تجدید پذیر است و تولید پنج هزار مگاوات انرژی تجدید پذیر بر مبنای این ظرفیتها صورت گرفته است.
زندیهوکیلی با بیان اینکه استان مرکزی بیشترین بازدهی پنلهای خورشیدی را در سطح کشور دارد تصریح کرد: در حال حاضر دو نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی انرژی خورشیدی در کشور وجود دارد که یکی از آنها در اصفهان و دیگری در محلات قرار دارد و میزان برقی که نیروگاه محلات به شبکه میدهد بیشتر از نیروگاه اصفهان است.
وی عنوان کرد: انرژی خورشیدی در گذشته به عنوان یک اولویت ملی مطرح نبود اما استان مرکزی با شناسایی ظرفیتهای خود، گامهای بلندی در این مسیر برداشته که همسو با رویکرد دولت چهاردهم در توسعه انرژیهای تجدید پذیر است.
استاندار مرکزی تاکید کرد: در این استان فرهنگ سازی تولید انرژی تجدید پذیر انجام و در این زمینه ۱۱ برنامه تدوین و برای ۱۲ شهرستان سهمیه نیروگاه خورشیدی اختصاص یافته است.
زندیهوکیلی خاط نشان کرد: به دلیل زیرساختهایی که از ابتدای فعالیت صنعت برق در کشور، در استان ایجاد شده، مهمترین پستهای انتقال برق کشور در این استان است و ما حدود هفت هزار مگاوات اتصال به شبکه و انتقال داریم در حالی که این ظرفیت در استانهای بزرگ کشور بسیار کمتر از این میزان است.
وی ادامه داد: با ابتکار عمل، خیران مدرسهساز نیز به این حوزه وارد شدهاند و نصب پنل به منظور تولید انرژی مورد مصرف مدارس و هزینههای نگهداری مدرسه استفاده شود، همچنین بر اساس کمیسیون ماده پنج نیز هر کسی در خانه خود از پنل خورشیدی استفاده کند پنج درصد سطح اشغال به وی اختصاص مییابد.
استاندار مرکزی ادامه داد: هدفگذاری تولید پنج هزار مگاوات برق خورشیدی در مدت سه سال در این استان در توسعه انرژی خورشیدی پیشرو است، نیروگاه خورشیدی ساخت ایران در استان با پنلهای ایرانی، دارای پنج درصد بازدهی بیشتر نسبت به نیروگاه ۱۰۰ مگاواتی چینی است.
زندیهوکیلی گفت: اتصال به شبکه با هفت هزار مگاوات ظرفیت انتقال بهواسطه پستهای استراتژیک، فاصله ۳۵ کیلومتری تا تهران به عنوان مرکز اصلی مصرف و وجود شرکتهایی نظیر انرژی پاک، مهمترین ظرفیتهای استان مرکزی است.
وی افزود: استان مرکزی با ثبت ۱.۶ میلیارد دلار صادرات غیرنفتی از گمرکات خود، رکورد ۴۶ ساله پس از انقلاب را شکست.