شفقنا – نتایج نظرسنجی یوگاو نشان میدهد که حدود ۵۰ درصد از آمریکاییها از تحریم کشورهایی که نفت و گاز روسیه را خریداری میکنند، حمایت میکنند.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، در سنای ایالات متحده، یک لایحه تحریم دوجناحی مطرح شده که هدف آن اعمال تعرفهای ۵۰۰ درصدی بر واردات از کشورهایی است که همچنان به خرید انرژی از روسیه ادامه میدهند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از این لایحه حمایت نکرده و بنا بر گزارشها، رأیگیری درباره آن به تعویق افتاده است.
در این نظرسنجی که بین ۱۲ تا ۱۶ ژوئن از شهروندان بزرگسال آمریکایی انجام شده، ۲۴ درصد اعلام کردهاند که «بهشدت» از تحریم خریداران انرژی روسیه حمایت میکنند و ۲۵ درصد دیگر نیز گفتهاند که «تا حدی» از تحریمهای ثانویه علیه این کشورها پشتیبانی میکنند.
همانطور که لایحه سنا دوجناحی است، حمایت عمومی از تحریمهای ثانویه نیز دوجناحی بوده است. در میان افرادی که «بهشدت» از این اقدام حمایت کردهاند، ۲۶ درصد خود را دموکرات و ۲۷ درصد جمهوریخواه معرفی کردهاند.
تعداد جمهوریخواهانی که از تعرفه خاص ۵۰۰ درصدی مورد نظر قانونگذاران حمایت کردهاند، بیشتر از دموکراتها بوده است. از میان پاسخدهندگانی که «بهشدت» از این اقدام پشتیبانی کردهاند، ۲۹ درصد دموکرات و ۴۱ درصد جمهوریخواه بودهاند. در مجموع، تنها ۳۲ درصد از کل شرکتکنندگان در نظرسنجی گفتهاند که از تعرفه ۵۰۰ درصدی حمایت میکنند.
سناتور جمهوریخواه لیندسی گراهام، از متحدان ترامپ و یکی از طراحان لایحه تحریم، از این تعرفه حمایت فراوانی کرده است. او به همراه سناتور دموکرات ریچارد بلومنتال این لایحه را تدوین کردهاند. به گفته گراهام، علاوه بر تعرفه بر کشورهایی که نفت روسیه را میخرند، این لایحه شامل تحریمهای «خردکننده» جدید علیه خود روسیه نیز خواهد بود.
بر اساس این نظرسنجی، اکثریت آمریکاییها از حفظ یا افزایش تحریمهای آمریکا علیه روسیه حمایت میکنند. اما در این زمینه، شکاف حزبی چشمگیری وجود دارد؛ ۵۹ درصد از حامیان افزایش تحریمها علیه مسکو دموکرات بودهاند، در حالی که تنها ۳۷ درصد جمهوریخواه بودهاند.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد که حدود ۵۰ درصد از آمریکاییها با قطع کمک نظامی به اوکراین مخالفاند. بنا بر گزارش یوگاو، ۲۶ درصد از بزرگسالان آمریکایی خواهان افزایش کمکهای نظامی به اوکراین هستند، در حالی که ۲۳ درصد بر این باورند که واشنگتن باید سطح فعلی حمایتهای خود را حفظ کند.
این نتایج نشاندهنده تضاد آشکار میان دیدگاه عمومی مردم آمریکا و سیاستهای دولت ترامپ است. ترامپ بارها لایحه تحریمی سنا را تضعیف کرده، خواستار تعویق در رأیگیری شده و از قانونگذاران خواسته که مفاد این لایحه را تضعیف کنند.
اگرچه ترامپ گهگاه تهدید به اعمال تحریمهای جدید علیه روسیه کرده، اما هیچگاه این تهدیدها را عملی نکرده و بهطور مداوم درخواستهای داخلی و بینالمللی برای اتخاذ موضعی سختگیرانهتر در برابر مسکو را رد کرده است. در نشست اخیر گروه ۷ در کانادا، گزارش شده که ترامپ اصرار داشته تحریمها با منافع اقتصادی آمریکا در تضاد هستند.
وزیر دفاع آمریکا، پیت هگست، نیز اوایل ماه جاری اعلام کرد که دولت آمریکا قصد دارد در بودجه دفاعی آینده خود، کمک نظامی به اوکراین را کاهش دهد.
این خبر را اینجا ببینید.