شناسهٔ خبر: 73580836 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

جنبش حماس: هیچ نشانه‌ای جدی از توافق با اسرائیل وجود ندارد

صاحب‌خبر -

شفقنا- طاهر النونو، مشاور رسانه‌ای رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس)، گفت که این جنبش هنوز هیچ نشانه‌ای جدی از سوی میانجی‌ها مبنی بر تغییر واقعی در موضع اسرائیل در مورد دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا دریافت نکرده است، اما میانجی‌ها در حال مطرح کردن و تشریح شرایط برای طرفین هستند.

به گزارش شفقنا به نقل از الجزیره، طاهر النونو در بیانیه‌ای توضیح داد که تماس‌ها با میانجی‌ها متوقف نشده است، اما ما هیچ نشانه‌ای مبنی بر تغییر جدی در موضع بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، که به گفته وی فاقد اراده سیاسی برای توقف جنگ و پایان دادن به تجاوز علیه مردم ما است، دریافت نکرده‌ایم.

النونو تأکید کرد که حماس هیچ توافقی را که شامل شرایط روشن برای توقف تجاوز نباشد، نخواهد پذیرفت و گفت: «هر توافقی باید شامل چهار نکته اساسی باشد: توقف کامل جنگ و تجاوز، خروج جامع از نوار غزه، بازسازی و پایان محاصره و توافق مبادله اسیران باشد. بدون این موارد، هیچ توافقی بی‌معنی است.»

النونو در مورد اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در مورد «خبرهای خوب» در مورد غزه، گفت که این جنبش به اظهارات صرف بسنده نمی‌کند و افزود: «ما می‌دانیم که رئیس جمهور ترامپ و ایالات متحده توانایی مجبور کردن نتانیاهو به پایان دادن به تجاوز و توقف جنگ علیه غزه را دارند. بنابراین، این موضوع نیازی به اظهارات ندارد، بلکه نیاز به اقدام واقعی و جدی دارد.»

النونو در مورد آخرین پیشنهاد ارائه شده توسط ویلیام برنز، رئیس سازمان سیا، گفت: «ما بیش از دو هفته پیش موضع خود را اعلام کردیم و اعلام کردیم که اصلاحات اسرائیل در این پیشنهاد، آن را از محتوای خود تهی می‌کند.»

شایان ذکر است که آخرین بحث در مورد مذاکرات آتش‌بس اواخر ماه گذشته رخ داد، زمانی که استیو ویتکاف، فرستاده ایالات متحده به خاورمیانه، اعلام کرد که پاسخی که از حماس به پیشنهاد او برای آتش‌بس در غزه دریافت کرده است، «کاملاً غیرقابل قبول» است. این پس از آن صورت گرفت که این جنبش اعلام کرد که پاسخ خود را برای دستیابی به آتش‌بس دائمی به میانجیگران ارائه کرده است.

مخالفان اسرائیل و خانواده‌های زندانیان اسرائیلی از دولت نتانیاهو می‌خواهند که به جنگ غزه پایان دهد و همه اسیران را بازگرداند. در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه منتشر شد، خانواده‌ها گفتند: «هر کسی که بتواند با ایران به آتش‌بس دست یابد، می‌تواند به جنگ غزه نیز پایان دهد.»

یائیر لاپید، رهبر مخالفان اسرائیل، گادی آیزنکوت، عضو حزب اتحاد ملی، و یائیر گولان، رهبر حزب دموکرات اسرائیل، نیز گفتند که اکنون زمان پایان جنگ در غزه و بازگرداندن اسرا است.

منبع: الجزیره