شناسهٔ خبر: 73529095 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

واکنش احزاب سیاسی به جنایت جنگی ترامپ در حمله به تاسیسات هسته ای ایران

تهران- ایرنا- تعدادی از احزاب سیاسی کشور با محکومیت حمله نظامی آمریکا به تأسیسات هسته‌ای ایران با بیان اینکه ترامپِ بی‌ثبات و جنگ‌طلب، تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است، تاکید کردند: سکوت خفت‌بار سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نه بی‌طرفی که همدستی با جنایت است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، جبهه پایداری انقلاب اسلامی در بیانیه خود آورده است: دشمن آمریکایی در تلاش است تا جمهوری اسلامی ایران را به مسیری سوق دهد که با یک پاسخ حداقلی به سمت صلح تحمیلی سوق دهد که این امر به معنای پذیرش معادله تحمیل شده توسط آمریکا خواهد بود و تن دادن به چنین معادله‌ای ضمن کنار رفتن اصل بازدارندگی، به آمریکایی‌ها این امکان را می‌دهد تا هر زمانی که اراده کردند به ایران اسلامی تجاوز کرده و با واکنشی کم اثر مواجه شوند.

در این بیانیه آمده است: بدیهی است که کیفیت حمله یا قابل توجه نبودن خسارت وارده فرع بر موضوع است؛ آنچه اهمیت دارد این است که این نقشه دشمن برای ایجاد پاسخ محدود و پیش‌بینی‌شده از سوی ایران است. و پاسخ سبک به معنای تسلیم شدن در برابر اراده دشمن است که در نهایت تهدید امنیت ملی را در بلند مدت رقم می‌زند.

جبهه پایداری در بیانیه‌اش با تاکید براینکه واقعیت این است که ایران مدت‌هاست در جنگ مستقیم و غیرمستقیم با آمریکا قرار دارد و تجاوز اخیر رژیم منحوس نیز در همین چارچوب قابل تحلیل است که به دلیل شکست دشمن صهیونی در طول یک هفته گذشته، آمریکایی‌ها ناچار شدند تا با حضور مستقیم در تهاجم علیه ایران، تلاش کنند مانع از شکست مفتضحانه صهیونیست‌ها شوند،آورده است: لذا باید تاکید شود که این حمله بخشی از یک مسیر طولانی درگیری است و مختص به امروز نیست. این عملیات نه‌تنها یک حمله نظامی بلکه یک جنگ روانی گسترده برای ایجاد تردید داخلی و تضعیف اعتماد عمومی است.

جبهه پایداری انقلاب اسلامی ایران ضمن محکومیت تجاوز دولت تروریستی آمریکا به سرزمین ایران، و اعلام آمادگی جهت هرگونه حضور در جبهه‌های نبرد علیه آمریکای جانی و رژیم صهیونسیتی، معتقد است که جمهوری اسلامی ایران می‌بایست مطابق دستور صریح حق تعالی در آیه ۱۲۳ سوره توبه که می‌فرماید "وَلْیَجِدُوا فِیکُمْ غِلْظَةً وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ مَعَ الْمُتَّقِینَ"، در پاسخی هوشمندانه و پشیمان کننده به آمریکا، این اصل مهم را در دفاع مقدس جدید تثبیت نماید که هر گونه تجاوزی، هزینه‌ای بسیار گزاف برای دشمنان کشور قهرمان ایران خواهد داشت.

دانش هسته‌ای ایران با بمباران نابود نمی‌شود

جمعی از اساتید فنی و مهندسی دانشگاه‌های سراسر کشور در بیانیه‌ای با بیان اینکه دانش هسته ای ایرانیان که در ذهن و اندیشه استادان و دانشجویان کشورمان هست با بمباران و موشک باران نه تنها قابل حذف و نابودی نیست بلکه با این نوع فشارها و تهاجمات وحشیانه، با انگیزه و قدرت بیشتری ادامه خواهد یافت، آورده‌اند:  فردو، نطنز، اصفهان، خنداب و سایر مراکز و تاسیسات هسته ای ایران اسلامی به گونه ای بنا نشده است که با عملیات‌های نمایشی ترامپ و نتانیاهو معدوم و نابود شوند، لذا بسرعت بخش های آسیب دیده بازسازی و مجدداً سانتریفیوژ های نسل جدید به چرخش درخواهند آمد.

در این بیانیه آمده است: غنی سازی هسته‌ای به عنوان حق مسلم ملت بزرگ ایران که سال ها برای آن هزینه کرده و ایستاده با قدرت و جدیت بیشتری ادامه داشته و اجازه نخواهیم داد لحظه ای دچار وقفه شده و ملت ایران از مواهب پزشکی و درمانی، دارویی و صنعتی، علمی و تحقیقاتی آن محروم گردند.

در بیانیه جمعی از اساتید فنی تاکید شده است: از مسئولان و مقامات عالی و نیروهای مسلح کشور می‌خواهیم آمریکای جنایتکار و متجاوز و ولیده نامشروعش رژیم صهیونسیتی و خائنین سرسپرده آنان را در اسرع وقت به اشد مجازات برسانند، تا به سزای اعمال ننگین خویش رسیده و از کردۀ خویش پشیمان شوند.

اقدام آمریکا جای هیچ شبهه‌ای برای اقدامات متقابل و بازدارنده باقی نگذاشت

جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای نوشت: از همان ابتدا هماهنگی کامل و پشت پرده آمریکا و رژیم صهیونیستی در تجاوز به ایران مشخص بود و اینک دستان آمریکای جنایتکار از پشت پرده بیرون آمد و برای حمایت از جبهه کفر اسرائیل سفاک، رسماً وارد جنگ مستقیم با ایران شد.

این بیانیه افزود: برخلاف تمام قوانین و معاهدات بین‌المللی و در سایه بی عملی و انزوای نهادهای مسئول بین‌المللی، در مرحله اول تأسیسات فردو، نطنز و اصفهان را با ده ها تن بمب مورد حمله قرار داد و ایران را برای مراحل بعدی تهدید کرد. اقدام آمریکا جای هیچ شبهه ای برای اقدامات متقابل و بازدارنده را باقی نگذاشت. اقدام متقابل و قوی مورد انتظار است.

جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، جنگ پیش رو را یک جنگ ترکیبی شامل ۶ بُعد حملات نظامی، حملات سایبری، اقدامات خرابکارانه، فشارهای روانی، اقدامات دیپلماتیک فریبنده و فشارهای اقتصادی دانست عنوان کرد که همه این ابعاد به منظور فریب ایران در جنگ در دستور کار جدی دشمنان ایران زمین قرار دارد.

ایران دشمن متجاوز را تنبیه و پشیمان خواهد کرد

حزب اعتدال و توسعه در واکنش به حمله آمریکا به سایت‌های هسته‌ای ایران، تاکبد کرد: دولت جمهوری اسلامی ایران موظف است با تکیه بر پشتوانه اجتماعی غنی و بهره‌گیری از اصل «دفاع مشروع در برابر هرگونه تهدید یا تجاوز به خاک کشور» با استفاده از ظرفیت‌های حقوقی، دیپلماتیک و اجماع منطقه‌ای و جلب حمایت جامعه جهانی، بستر حقوقی مناسبی علیه متجاوزان فراهم سازد.

در این بیانیه یادآور شد: نیروهای مسلح جان برکف نیز که با دفاع جانانه از کشور، ضربات شکننده‌ای را بر دشمن وارد ساخته‌اند، وظیفه خود می‌دانند طی اقدامات بازدارنده علیه آن رژیم تبهکار که آغازگر این جنگ بوده است، پاسخ لازم را به شرارت‌های رژیم صهیونیستی و حامیان آن بدهند.

حزب اعتدال و توسعه خطرنشان کرد: تجاوز نظامی آن رژیم در شرایطی صورت گرفت که جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای مذاکره با امریکا و کشورهای اروپائی اعلام نمود و طی ۵ دور مذاکره نشان داد که در برنامه هسته ای خود با شفافیت کامل عمل نموده است، اما اقدام نظامی بر ضد تأسیسات هسته‌ای ایران، مذاکرات دیپلماتیک را به بن بست کشاند و اکنون دخالت و تجاوز آمریکا به تمامیت ارضی کشور می‌تواند منطقه را با بحرانی مهارناپذیر مواجه نماید؛ بحرانی که مسئولیت آن مستقیما برعهده آمریکا و شرکای آن خواهد بود.

حزب اعتدال و توسعه در این بیانیه ضمن محکومیت شدید اقدامات تجاوز کارانه آمریکا و رژیم صهیونیستی از جامعه جهانی، سازمان ملل متحد، شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و کلیه نهادهای حقوقی و دیپلماتیک میخواهد به وظیفه قانونی خود در برابر قانون گریزی آشکار و رفتارهای پرخطر ایالات متحده آمریکا و نیروی نامشروع نیابتی آن در منطقه خاورمیانه عمل نموده و مانع از آسیب بیشتر به امنیت جمعی و نقض حقوق بین‌المللی شوند.

حرکت شنیع رژیم جنایتکار آمریکا پرده دیگری از چهره سفاک و خون آشام و جنگ‌طلب ترامپ کنار زد

جامعه اسلامی مهندسین نیز در بیانیه‌ای با محکومیت تجاوز آمریکا به تاسیسات هسته‌ای و لزوم تنبیه متجاوز آورده است: حرکت شنیع رژیم جنایتکار آمریکا در هدف قراردادن تاسیسات هسته‌ای ایران که برخلاف تمامی پروتکل‌ها و قوانین بین‌المللی رخ داد، پرده دیگری از چهره سفاک و خون آشام و جنگ طلب ترامپ کنار زد.

در این بیانیه خاطرنشان شده است: این حرکت صبوعانه آمریکا که در هماهنگی کامل با رژیم کودک کش صهیونیستی صورت گرفت، بار دیگر نشان داد که دنیای استکبار زبانی غیر از زور و قدرت نمی‌فهمد. در این فضای تاسفبار، سکوت مجامع بین‌المللی و به اصطلاح حقوق بشری بسیار شرم‌آور است.

جامعه اسلامی مهندسین عنوان کرد: رژیم صهیونیستی می‌دانست که بدون دخالت اربابش نمی‌تواند از این حملات طرفی ببندد و حالا ارباب دژخیمش نیز به خیال خام خود می‌تواند با هدف قراردادن تاسیسات هسته‌ای و دخالت در جنگ کفه ترازو را به نفع رژیم صهیونیستی برگرداند. اما زهی خیال باطل که فرزندان جان بر کف ایران اسلامی خواب آنها را آشفته خواهند ساخت.

این بیانیه می افزاید: وضعیت شکننده آمریکا در پایگاه‌های خود در سراسر منطقه ریسک دخالت مستقیم در جنگ را برای ترامپ افزایش داد و حالا نوبت جمهوری اسلامی ایران است تا با حق دفاع مشروع خود پایگاه‌های آمریکایی را در سراسر منطقه زیر ضربه گرفته و به آتش بکشد.

جامعه اسلامی مهندسین در این بیانیه تصریح کرد: این کمترین درخواست ملت شریف ایران برای تنبیه متجاوز است و باید هرکسی که به کیان ایران و ایرانیان تعدی می کند بداند که سرانجام تلخی برای وی رقم خواهد خورد. سران سیاسی نیز باید دوشادوش نظامیان سرافراز طرح‌هایی را برای خروج از NPT و سایر نهادهای نظارتی بی‌خاصیت انجام دهند.

پیگیری جدی ۸ اقدام فوری علیه شیطان بزرگ

در بیانیه جبهه شریان در پاسخ به تجاوز آمریکا به حریم ایران با اشاره به پیگیری جدی ۸ اقدام فوری علیه شیطان بزرگ آمده است: آمریکای جنایتکار و ترامپ قماربازِ قاتل مرتکب خطایی نابخشودنی و جنایتی آشکار شد و با تجاوز به حریم ایران عزیز، به تاسیسات هسته‌ای در فردو، نطنز و اصفهان حمله کرد تا نشان دهد با علم، پیشرفت و استقلال کشورمان مشکل ریشه‌ای دارد.

این بیانیه می‌افزاید: جبهه شریان ضمن محکومیت شدید این تجاوز غیرقابل بخشش، به عنوان فرزندان خمینی کبیر و خامنه‌ای قهرمان که علیه کاپیتولاسیون آمریکایی قیام کرده بودند، موضوعات ۸ گانه ذیل را به عنوان پاسخ‌های قطعی جمهوری اسلامی مطرح کرده و تحقق آنها را از مسئولان ذیربط به طور جدی پیگیری خواهد کرد.

جبهه شریان در این بیانیه‌ موضوعاتی همچون خروج فوری از پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای NPT، تغییر فوری و بدون محدودیت در دکترین هسته‌ای کشور، پاسخ نظامی محکم، پشیمان‌کننده و پرتلفات علیه پایگاه‌های آمریکا در منطقه، افزایش کمی و کیفی حملات مرگبار و نابودکننده علیه رژیم موقت اسرائیل، صدور صریح حکم قصاص دونالد ترامپ به عنوان قاتل سردار ایرانی و متجاوز به حریم ایران اسلامی و اعلام نحوه‌ حمایت از اجراکنندگان حکم قصاص او را به عنوان پاسخ‌های قطعی جمهوری اسلامی مطرح کرده و تحقق آنها را از مسئولان ذیربط به طور جدی پیگیری خواهد کرد.

در این بیانیه خاطرنشان شده است: همچنین فعال‌سازی حداکثری ظرفیت‌های محور مقاومت و امت اسلامی، کنترل جدی تنگه هرمز و اعمال ممنوعیت برای تردد ناوگان دریایی آمریکا و هم‌پیمانان آن و نیز ناوگان‌هایی که به مبداء یا مقصد آمریکای جنایتکار تردد دارند، اعلام رسمی پایان هرگونه مذاکره و گفت‌وگوی مستقیم یا غیرمستقیم با آمریکا و هم‌پیمانان این دولت متجاوز و جنایتکار از دیگر موضوعاتی است که این جبهه به عنوان پاسخ‌های قطعی جمهوری اسلامی مطرح کرده و تحقق آنها را از مسئولان ذیربط به طور جدی پیگیری خواهد کرد.

ترامپِ بی‌ثبات و جنگ‌طلب، تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی است

حزب ندای ایرانیان نیز در بیانیه‌ای با محکومیت حمله به تأسیسات هسته‌ای فردو، نطنز و اصفهان آورده است‌: در سحرگاه امروز، بار دیگر حاکمیت ملی ایران هدف تعرضی آشکار و جنایتکارانه قرار گرفت.

در این بیانیه خاطرنشان شد: حمله‌ای نظامی که نه‌تنها اصول و قواعد پذیرفته‌شده‌ حقوق بین‌الملل را نقض کرد، بلکه چهره‌ای زشت از قانون‌گریزی و بی‌اعتنایی به نظم جهانی را به نمایش گذاشت. تأسیسات هسته‌ای غیرنظامی، که طبق ماده ۵۶ پروتکل الحاقی اول کنوانسیون‌های ژنو ۱۹۴۹، از حمایت ویژه‌ حقوق بین‌الملل بشردوستانه برخوردارند، هدف این حمله‌ غیرقانونی قرار گرفتند.

حزب ندای ایرانیان عنوان کرد: ارتش تروریستی ایالات متحده آمریکا، به دستور مستقیم دونالد ترامپ ـ رئیس‌جمهوری بی‌ثبات و فاقد تعهد به دیپلماسی ـ با پشتیبانی رژیم صهیونیستی، تأسیسات صلح‌آمیز هسته‌ای ایران در فردو، نطنز و اصفهان را آماج موشک‌باران قرار داد. این اقدام تجاوزکارانه، افزون بر نقض آشکار تمامیت ارضی ایران، تهدیدی جدی علیه ثبات منطقه‌ای و نظم بین‌المللی است که با قاطعیت آن را محکوم می‌کنیم.

در این خاطرنشان شد: تأسیساتی که بنابر گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ـ نهادی که متأسفانه سال‌هاست به ابزار اطلاعاتی رژیم صهیونیستی تبدیل شده ـ فاقد هرگونه فعالیت نظامی‌اند، در این حمله‌ تجاوزکارانه و از پیش‌طراحی‌شده هدف قرار گرفتند. این تجاوز، حمله‌ای مستقیم به ظرفیت علمی مستقل ایران و اراده‌ی ملی در مسیر توسعه‌ فناوری‌های راهبردی محسوب می‌شود.

حزب ندای ایرانیان تصریح کرد: آنچه روی داد، نه‌فقط نقض گستاخانه‌ی منشور ملل متحد و معاهده‌ی منع گسترش تسلیحات هسته‌ای بود، بلکه بار دیگر چهره‌ی واقعی نظم بین‌المللی را آشکار ساخت؛ نظمی که به‌جای احترام به حق حاکمیت ملت‌ها، زبان زور و تجاوز را مشروع جلوه می‌دهد.

این بیانیه آورده است: دونالد ترامپ، سیاستمداری که بارها به دلیل تناقض در گفتار و رفتار شناخته شده، امروز نه‌تنها تهدیدی برای ایران، بلکه خطری برای امنیت و صلح جهانی است؛ رهبری که دیپلماسی را در قربانگاه انتقام‌جویی، فریب‌کاری و بی‌ثباتی قربانی کرده است. وعده‌های بی‌پایه‌اش درباره‌ی گفت‌وگو، چیزی جز نقابی برای پنهان‌سازی اهداف تجاوزکارانه‌اش نبود. بی‌تردید، نام او در کنار مستبدانی چون هیتلر در دفتر سیاه تاریخ ثبت خواهد شد.

حزب ندای ایرانیان یادآور شد: در این میان، سکوت خفت‌بار سازمان ملل و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، نه‌تنها بی‌طرفی نیست، بلکه همراهی ضمنی با جنایتی آشکار است. این نهادها، که می‌بایست حافظ عدالت و امنیت جهانی باشند، یا در سیطره‌ی قدرت‌های متجاوز گرفتار آمده‌اند یا به تماشاگرانی ناتوان و بی‌اثر بدل شده‌اند. این سقوط اخلاقی، اعتبار بین‌المللی آنان را از میان برده و بنیان‌های حقوقی جامعه جهانی را به لرزه انداخته است.

این بیانیه می‌افزاید: در چنین شرایطی، حزب ندای ایرانیان، ضمن حمایت کامل و بی‌دریغ از دولت و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران، تأکید می‌کند که دفاع از کشور، نه‌تنها حقی مسلم، بلکه وظیفه‌ای اخلاقی، تاریخی و راهبردی است. ملتی که هشت سال دفاع مقدس را با اراده‌ای پولادین و بدون برخورداری از تجهیزات پیشرفته پشت سر گذاشت، امروز نیز با قدرتی بیشتر از گذشته، از خاک، استقلال و امنیت خویش دفاع خواهد کرد.

حزب ندای ایرانیان، هشدار داد که تحقق صلح پایدار در خاورمیانه، تنها با توقف کامل ماشین تجاوزگری آمریکا و رژیم صهیونیستی ممکن است. کشورهایی که امروز در برابر این تجاوزات سکوت اختیار کرده‌اند، فردا ناگزیر تاوان سنگین آن را خواهند پرداخت؛ چرا که شعله‌ی این تعرضات، دیر یا زود، دامن آنان را نیز خواهد گرفت.

این بیانیه تاکید کرد: حزب ندای ایرانیان در کنار «ایران» ایستاده است؛ نه صرفاً در جایگاه یک ناظر، بلکه به‌مثابه بازیگری مسئول، متعهد و مصمم. دفاع از استقلال، امنیت، عزت و تمامیت ارضی کشور، وظیفه‌ای ملی و غیرقابل چشم‌پوشی است.