شناسهٔ خبر: 73524654 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: مهر | لینک خبر

آذربایجان شرقی پیشرو در اجرای سیستمهای نوین آبیاری

تبریز- مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی گفت: آذربایجان شرقی پیشرو در اجرای سیستم‌های نوین آبیاری است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری مهر، قاسم جعفروند روز یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به نیمه‌آبی بودن اکثر اراضی کشاورزی استان، تاکید کرد: بهره‌گیری از سیستم‌های آبیاری نوین در بخش کشاورزی و توسعه آبیاری تحت فشار می‌تواند نقش مهمی در افزایش بهره وری و تولید داشته باشد و مهمترین مزیت این روش صرفه جویی در میزان مصرف آب و کاهش هزینه‌های تولید بخش کشاورزی است. بطوریکه افزایش راندمان آبیاری به میزان ۷۰ درصد در روش بارانی و میزان بالای ۸۰ درصد در روش قطره‌ای را شاهد هستیم.

وی ادامه داد: با توجه به محدویت آب و کاهش نزولات جوی؛ مدیریت آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی با کمک کارشناسان کمر همت در اجرای سیستم‌های نوین آبیاری بسته بطوریکه در سال گذشته یک هزار و ۲۹۳ هکتار از اراضی کشاورزی استان به سیستم نوین آبیاری مجهز شد و این تلاش و همت همچنان در سال جاری با انگیزه بیشتر همکاران ادامه دارد.

جعفروند از کلیه کشاورزان و باغداران خواست برای تشکیل پرونده و استفاده از کمک‌های بلاعوض سیستم‌های نوین آبیاری به مدیریت‌های و مراکز جهاد کشاورزی شهرستان‌ها مراجعه کنند.

وی به کمک‌های بلاعوض سیستم‌های نوین آبیاری در سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و افزود: برای روش کم فشار ۲۹۰ میلیون ریال، روش بارانی ۷۱۸ میلیون ریال و در روش قطره‌ای و نوار تیپ (موضعی) یک هزار و ۲۹ میلیون ریال کمک بلاعوض در نظر گرفته شده است.