شناسهٔ خبر: 73483828 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

بیانیه انجمن‌ها و قطب‌های علمی و کمیسیون حقوق بشر حوزه‌های علمیه در محکومیت جنایات اسرائیل

حوزه/ از دستگاه دیپلماسی کشور، مراجع ذی صلاح ملی و بین المللی و همه آزادگان جهان انتظار می رود تا با به خدمت گرفتن تمامی ظرفیت‌های موجود در برابر گستاخی‌های بی‌شرمانه‌ صهیونسیت ها ایستاده و اقدامات حقوقی متناسب را پیگیری و در محکومیت این رفتار شنیع بذل جد و جهد نمایند. 

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه، متن بیانیه انجمن‌ها و قطب‌های علمی و کمیسیون حقوق بشر حوزه‌های علمیه به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم
وَلَوْلَا دَفْعُ اللَّهِ النَّاسَ بَعْضَهُمْ بِبَعْضٍ لَهُدِّمَتْ صَوَامِعُ وَ بِیَعٌ وَ صَلَوَاتٌ وَ مَسَاجِدُ یُذْکَرُ فِیهَا اسْمُ اللَّهِ کَثِیرًا وَلَیَنْصُرَنَّ اللَّهُ مَنْ یَنْصُرُهُ إِنَّ اللَّهَ لَقَوِیٌّ عَزِیزٌ (سوره حج، آیه ۴۰).
رهبران الهی و عالمان دینی، آیینه تمام‌نمای هویت امت‌های اسلامی‌ و جوامع‌بشری‌اند و تعرض به آنان تعرض به باورها و عواطف صدها میلیون انسان و تهدیدی نسبت به موجودیت معنوی و مدنی جوامع به شمار می‌آید. بر این اساس و در پرتو تعالیم دینی و موازین مسلم حقوقی، انجمن‌های علمی حوزه‌های علمیه به نمایندگی از قاطبه عالمان، فقیهان، اندیشمندان، محققان وحقوقدانان، نگرانی عمیق خود را از نفرت پراکنی و تهدید بی‌سابقه رئیس جمهور امریکا (ترامپ) نسبت به مرجع والامقام و رهبر فرزانه جمهوری اسلامی ایران، حضرت آیت الله العظمی خامنه ای (دام ظله) ابرازداشته و توجه همه مجامع و سازمانهای بین‌المللی، دولت‌ها، کشورهای اسلامی و مردم آزاده جهان را به موارد زیر جلب می‌کند:

نقض آشکار اصول بنیادین حقوق بین الملل و منشور ملل متحد

تهدید به ترور شخصیت‌های سیاسی و دینی بویژه مقامات عالیرتبه یک کشور عضو سازمان ملل متحد، نقض صریح قواعد آمره حقوق بین الملل به شمار می‌آید. چنین تهدیداتی نه تنها برخلاف بند ۴ ماده ۲ منشور ملل متحد در منع تهدید یا توسل به زور علیه تمامیت ارضی یا استقلال سیاسی دولتها است، بلکه با اصول مسلم حقوق بشردوستانه و قواعد حمایتی از مقامات غیر نظامی در زمان صلح و جنگ در تعارض جدی است.

جریحه دارکردن احساسات عمومی و نفرت پراکنی

اقدامات و تهدیداتی از این دست، مصداق روشنی از نفرت‌پراکنی بوده و موجب جریحه دارشدن احساسات دینی امت اسلامی و حتی دیگر ملتهای مستقل و آزادی‌خواه و تمام شرافتمندان جهان می‌شود و قابلیت آن را دارد که موجی از واکنشهای شدید و غیر قابل کنترل را در سطح منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای برانگیزد. بند ۲ ماده ۲۰ میثاق بین‌المللی حقوق مدنی و سیاسی، هر گونه دعوت به کینه، نفرت ملی، نژادی یا مذهبی که محرک تبعیض، مخاصمه یا اعمال زور باشد را به موجب قانون ممنوع اعلام می‌کند. این بند به دنبال جلوگیری از ترویج خشونت است. این امر بویژه در پرتو ماده ۱ منشور ملل متحد که تامین صلح و امنیت بین المللی را هدف اصلی سازمان ملل می‌داند، به وضوح تهدیدی بالفعل برای نظم جهانی به شمار می‌رود.

مسئولیت بین المللی و کیفری مباشران و تهدیدکنندگان به ترور

مستفاد از عرف بین المللی مبنی بر ممنوعیت تهدید و ترور شخصیتهای رسمی و مذهبی و برخی قواعد مندرج در اساس‌نامه رم (۱۹۹۸) تحریک مستقیم به ارتکاب قتل و ترور در صورتی که همراه با قصد جنایت‌کارانه و مخاطب معین باشد و ابعادی فراتر از ترور یک شخص پیدا کند، قابلیت پیگرد کیفری دارد و مصونیت عاملان این اقدامات را زائل می کند.

لزوم واکنش فوری نهادهای بین المللی و منطقه ای

پیش از این نیز نهادهای متعددی در خصوص تهدید و اهانت به رهبران جامعه مسلمان مواضع محکم و قاطعی اتخاذ کرده و آن را در تعارض با ماده ۹ کنوانسیون اروپایی حقوق بشر دانسته‌اند. انتظار می رود شورای امنیت سازمان ملل متحد و در کنار آن دبیر کل این سازمان، دبیر کل سازمان همکاری اسلامی، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل و دیگر نهادهای بین المللی و حقوق بشری، نسبت به این تهدید صریح و بی‌سابقه، واکنش قاطع، علنی و موثر نشان دهند و مانع از نهادینه شدن رویه‌های مجرمانه و خارج از چارچوب حقوق بین الملل توسط این دسته از سردمداران یاغی شوند.

حق مشروع ایران برای دفاع از خود مطابق ماده ۵۱ منشور ملل متحد

جمهوری اسلامی ایران از حق ذاتی دفاع مشروع برخوردار است و می‌تواند مطابق با قواعد بین المللی از تمام ظرفیت نظامی و غیر نظامی خود در مقابله با چنین اقدامات تجاوزکارانه‌ای، استفاده کند.

بر اساس آنچه گفته شد انجمن‌ها و قطب‌های علمی و کمیسیون حقوق بشر حوزه‌های علمیه ضمن محکومیت شدید اظهارات غیر مسئولانه، نامشروع و خلاف همه موازین بین المللی و انسانی رئیس جمهور امریکا، از دستگاه دیپلماسی کشور، مراجع ذی صلاح ملی و بین المللی و همه آزادگان جهان انتظار دارد تا با به خدمت گرفتن تمامی ظرفیت‌های موجود در برابر این گستاخی‌های بی‌شرمانه‌ ایستاده و اقدامات حقوقی متناسب را پیگیری و در محکومیت این رفتار شنیع بذل جد و جهد نمایند.

وَ مَا النَّصْرُ إِلاَّ مِنْ‌ عِنْدِ اللَّهِ‌ الْعَزِیزِ الْحَکِیمِ‌


امضاء کنندگان:

حبیبی تبار / انجمن زن و خانواده
جواد

خیری / انجمن انجمن مطالعات اجتماعی
حسن

مطهری / انجمن تاریخ‌پژوهان حوزه
حمید رضا

برنجکار / انجمن کلام اسلامی حوزه
رضا

حبیبی / انجمن اخلاق اسلامی
رضا

علیدوست / انجمن فقه و حقوق
ابوالقاسم

محمدی / انجمن اصول فقه حوزه
سید صادق

مسعودی / انجمن حدیث حوزه
عبدالهادی

آقاپیروز / انجمن مدیریت اسلامی
علی

رشاد / انجمن فلسفه
علی اکبر

سیدباقری / انجمن مطالعات سیاسی
سید کاظم

الویری / انجمن مطالعات تمدنی
محسن

واعظ موسوی / انجمن ارتباطات و تبلیغ
سید محمد

حسین زاده / انجمن معرفت‌شناسی حوزه
محمد

قربانپور / انجمن ترجمه و زبان‌های خارجی
محمد

ربانی / انجمن مهدویت حوزه علمیه
محمد تقی

سبحانی / انجمن امامت
محمد تقی

زارعان / انجمن تعلیم و تربیت اسلامی
محمد جواد

توکلی / انجمن اقتصاد اسلامی
محمد جواد

زمانی / انجمن قرآن و مستشرقان
محمد حسن

بهرامی / انجمن دین و فضای مجازی
محمد حسین

برته / دبیرخانه انجمن‌های علمی و کمیسیون حقوق بشر حوزه‌های علمیه
محمد رضا

رضائی اصفهانی / انجمن قرآن‌پژوهی
محمد علی

هادی / انجمن روان‌شناسی اسلامی
مهدی

فرمانیان / انجمن ادیان و مذاهب
مهدی

ابوطالبی / انجمن تاریخ معاصر
مهدی