صاحبخبر - به گزارش حوزه بینالملل خبرگزاری تقریب، «گوین نیوسام»، فرماندار کالیفرنیا در گفتوگو با شبکه MSNBC اعلام کرد که از دولت ترامپ خواسته است دستور استقرار دو هزار نیروی گارد ملی در لسآنجلس را لغو کرده و قصد دارد بابت این اقدام از دولت فدرال شکایت کند.
وی گفت: «ترامپ خودش شرایط پیرامون این اعتراضات را ایجاد کرده است. این اقدامات، نشانههای یک دیکتاتور است، نه یک رئیسجمهور.» وی همچنین این اقدام را نقض حاکمیت ایالت کالیفرنیا خواند.
نیروهای گارد ملی ساختمانهای دولتی فدرال را تحت محافظت قرار دادند، در حالیکه پلیس و معترضان در چندین تجمع پراکنده درگیر شدند. پلیس لسآنجلس چند تجمع را غیرقانونی اعلام کرد و گفت برخی از معترضان به سوی ماموران، بطری، سنگ و سایر اشیای سخت پرتاب کردهاند.
تصاویر و ویدئوهای منتشرشده نشان میدهد که چند خودرو متعلق به شرکت Waymo (زیرمجموعه شرکت آلفابت، شرکت مادر گوگل) عصر یکشنبه در مرکز شهر به آتش کشیده شدهاند. همچنین ماموران پلیس سوار بر اسب سعی در کنترل جمعیت داشتند.
در برخی از صحنهها، معترضان شعار «شرمتان باد!» سر میدادند و برخی نیز اشیایی به سمت ماموران پرتاب کردند. گروهی دیگر نیز بزرگراه ۱۰۱، یکی از شریانهای اصلی مرکز شهر را مسدود کردند. بسیاری از معترضان پرچم مکزیک به دست داشتند و پلاکاردهایی علیه سیاستهای مهاجرتی دولت آمریکا حمل میکردند.
https://www.taghribnews.com/images/docs/files/000679/nf00679993-1.mp4
در همین حال، دونالد ترامپ، رئیسجمهور ایالات متحده در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از رئیس پلیس لسآنجلس خواست فورا از نیروهای گارد ملی استفاده کند و نوشت: «نباید اجازه داد این اراذل و اوباش از دست قانون فرار کنند.» وی معترضان را «اوباش خشونتطلب و شورشگر» خواند و گفت به وزرای کابینه خود دستور داده است هر اقدامی که لازم باشد برای متوقف کردن آنچه که او شورش خواند، انجام دهند.
ترامپ در سخنانی در نیوجرسی تهدید کرد که اگر معترضان به ماموران پلیس یا گارد ملی توهین یا تعرضی کنند، واکنش تندی دریافت خواهند کرد.
در همین حال، کاخ سفید در پاسخ به انتقادات فرماندار نیوسام گفت: «همه آشوب، خشونت و بیقانونی را به چشم دیدند.»
فرماندهی شمالی آمریکا همچنین اعلام کرد که حدود ۵۰۰ نفر از تفنگداران دریایی مستقر در پایگاه کمپ پندلتون در حالت آمادهباش کامل قرار دارند تا در صورت صدور دستور، وارد عمل شوند.
جیم مکدانل، رئیس پلیس لسآنجلس، در نشست خبری یکشنبه شب گفت که اوضاع از کنترل خارج شده است. وی در پاسخ به اینکه آیا نیاز به استقرار گارد ملی هست، گفت: «با توجه به خشونت امشب، باید تجدیدنظر کنیم.»
در پی این اعتراضات، اداره تحقیقات فدرال (FBI) جایزهای ۵۰ هزار دلاری برای شناسایی فردی که متهم به پرتاب سنگ بهسمت خودروهای پلیس در منطقه پارامونت و مجروحکردن یکی از ماموران فدرال شده، تعیین کرده است.
ترامپ وعده داده است که در صورت پیروزی، رکورد تازهای در اخراج مهاجران غیرقانونی ثبت خواهد کرد و قصد دارد مرز آمریکا و مکزیک را کاملا مسدود کند. وی از اداره مهاجرت و گمرک (ICE) خواسته است روزانه دستکم ۳ هزار مهاجر را بازداشت کند.
انتقاد کامالا هریس به اعزام گارد ملی
کامالا هریس، معاون رئیسجمهوری پیشین آمریکا از اقدام دونالد ترامپ برای اعزام گارد ملی با هدف سرکوب معترضان در لسآنجلس انتقاد کرد و آن را «وحشیانه» و «تشدیدکننده خطرناک درگیریها» دانست.
هفته نامه نیوزویک نوشت: «هریس، معاون پیشین جو بایدن در سومین روز درگیریهای خشونتآمیز بین معترضان مخالف سیاستهای مهاجرتی ترامپ و پلیس از محل اقامت خود در کالیفرنیا با دفاع از اعتراضات، آن را «کاملا صلح آمیز» توصیف کرد.»
پرچم مکزیک؛ نماد قدرتمند در اعتراضات
روزنامه نیویورک تایمز نوشت که مقامهای دولت ترامپ تظاهرات کنندگانی را که پرچم مکزیک را تکان میدهند، شورشی عنوان میکنند؛ اما برای بسیاری از معترضان آمریکایی مکزیکی تبار، این پرچم نماد افتخار به میراثشان است.
یکی از معترضانی که پرچم مکزیک را در مرکز بازداشت جنوب لس آنجلس تکان میداد، گفت: «من آمریکایی هستم، اما پدربزرگ و مادربزرگم سالها پیش به ایالات متحده مهاجرت کردند، اما من باید از برادران و خواهران مکزیکیمان حمایت کنم.»
نیویورک تایمز نوشت: «در اعتراضات روزهای گذشته، پرچمهای مکزیک و سایر کشورهای آمریکایی لاتین تبار به نماد اعتراضی تبدیل شده است که خشم مقامات دولت ترامپ و حامیان آن را برانگیخته است.»
ترامپ آنها را شورشی خوانده و به نظر میرسد که چنین تصور میکند که آنها شهروند آمریکا نیستند.
انتهای پیام/
∎