شناسهٔ خبر: 73335838 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

نشست فصلی شورای حکام آژانس|

گروسی: آژانس خواستار توضیح ایران در مورد موضوع اورانیوم است

رافائل گروسی در بیانیه آغازین خود در نشست فصلی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، ادعاهای خود را درباره ایران تکرار کرد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال برگزاری است.

نشست فصلی شورای حکام از روز ۹ ژوئن (۱۹ خرداد) آغاز شده و تا روز ۱۳ ژوئن (۲۳ خرداد) ادامه خواهد داشت.

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در آغاز این نشست، بیانیه ابتدایی خود را قرائت کرد.

گزارش سالانه برای سال ۲۰۲۴، تقویت فعالیت‌های همکاری فنی آژانس، گزارش همکاری فنی برای سال ۲۰۲۴، گزارش کمیته برنامه و بودجه، راستی‌آزمایی و نظارت در ایران در پرتو قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) شورای امنیت سازمان ملل، گزارش اجرای پادمان‌ها برای سال ۲۰۲۴، اعمال پادمان‌ها در کره شمالی، اجرای توافقنامه پادمان‌های ان‌پی‌تی در سوریه؛ توافقنامه پادمان‌های ان‌پی‌تی با ایران؛ ایمنی، امنیت و پادمان‌های هسته‌ای در اوکراین، انتقال مواد هسته‌ای در چارچوب آکوس و پادمان‌های آن در تمام جنبه‌های تحت ان‌پی‌تی، تعیین اعضای هیئت مدیره برای خدمت در سال‌های ۲۰۲۵-۲۰۲۶، دستور کار موقت شصت‌ونهمین نشست عادی کنفرانس عمومی، احیای برابری حاکمیت کشور‌های عضو در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و نمایندگی سایر سازمان‌ها در شصت‌و‌نهمین نشست عادی کنفرانس عمومی از جمله مواردی هستند که در نشست اخیر شورای حکام آژانس مورد بحث قرار خواهند گرفت.

پیش از این و در آستانه آغاز نشست شورای حکام، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اقدام به انتشار گزارشی ادعایی درباره موضوع هسته‌ای ایران کرد. 

مدیرکل آژانس در این گزارش که با سمت و سوی سیاسی و تحت فشار کشورهای غربی از جمله تروییکای اروپایی تهیه شده بار دیگر ادعاهای خود را درباره ایران تکرار کرد.

بیانیه آغازین گروسی در نشست شورای حکام آژانس

رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بیانیه‌ای را در آغاز نشست شورای حکام آژانس قرائت کرد.

گروسی، گفت: در طول ماه‌های گذشته، من از طریق رایزنی‌های فعال، همکاری نزدیک و فشرده‌ای با ایران و آمریکا در حمایت از مذاکرات دوجانبه آنها برای دستیابی به توافقی مورد قبول طرفین که ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای ایران را تضمین کند، داشته‌ام.

وی ادامه داد: هفته گذشته، به قاهره سفر کردم و در آنجا با عبدالفتاح السیسی، رئیس‎جمهور مصر و همچنین بدر عبدالعطی، وزیر خارجه مصر و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، دیدار کردم.

مدیرکل آژانس عنوان کرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نقش مهم و بی‌طرفانه‌ای در رسیدگی به این موضوع دشوار و حساس ایفا می‌کند و نقش ضروری در تأیید هرگونه توافق جدید خواهد داشت.

گروسی، مدعی شد: ما از ایران به دنبال توضیحات و شفاف‌سازی در مورد وجود این ذرات اورانیوم بوده‌ایم، از جمله از طریق تعدادی از جلسات و مشاوره‌های سطح بالا که من شخصاً در آنها شرکت داشته‌ام، متاسفانه، ایران بار‌ها یا به پرسش‌های آژانس پاسخ نداده یا پاسخ‌های فنی معتبری ارائه نکرده است.

وی ادعا کرد: تصمیم یکجانبه ایران برای توقف اجرای کد اصلاح شده ۳.۱ منجر به کاهش قابل‌توجه توانایی آژانس برای تأیید این موضوع شده است که آیا برنامه هسته‌ای ایران کاملا صلح‌آمیز است یا خیر.

مدیرکل آژانس آنچه را انباشت سریع اورانیوم با غنای بالا خوانده شده، مایه نگرانی جدی عنوان کرد و مدعی شد: آژانس نمی‌تواند انباشت بیش از ۴۰۰ کیلوگرم اورانیوم با غنای بالا را نادیده بگیرد.

گروسی گفت: من متقاعد شده‌ام که تنها راه پیش رو از طریق یک راه‌حل دیپلماتیک، با حمایت قوی از ترتیبات راستی‌آزمایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، می‌گذرد.

مدیرکل آژانس عنوان کرد: من همچنان از آمریکا و ایران حمایت و آنها را تشویق خواهم کرد تا از هیچ تلاشی دریغ نکنند و خرد و شجاعت سیاسی خود را برای رسیدن به یک نتیجه موفقیت‌آمیز به کار گیرند.

نشست خبری مدیرکل آژانس انرژی اتمی

مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در نشست خبری خود گفت: برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) برای شرایط زمان خود طراحی شده بود و اکنون اوضاع گذشته و قابل احیا نیست.

وی مدعی شد: چیزی که نمی‌توانم بگویم تایید عدم پاسخ‌های روشن از سوی ایران است، اما عناصر جدیدی وجود دارند که در سال ۲۰۱۵ وجود نداشتند.

گروسی، با بیان اینکه در مورد مسائل فنی، ما در مورد گزارش گفت‌و‌گو خواهیم کرد، ادعا کرد: ما در مورد حقایقی صحبت می‌کنیم که نیازی به توضیح ندارند.

مدیرکل آژانس انرژی اتمی مدعی شد: هیچ ارتباطی بین قطعنامه در مورد عدم پایبندی هسته‌ای ایران و مذاکرات غیرمستقیم اخیر بین تهران و واشنگتن وجود ندارد.

گروسی، گفت: هیچ تماسی در مورد دسترسی ایران به اسناد هسته‌ای اسرائیل نداشته‌ام.

مدیرکل آژانس در ادامه ادعاهای بی‌اساس خود گفت: افزایش سطح غنی‌سازی اورانیوم را نمی‌توان نادیده گرفت و باید مورد نظارت قرار گیرد؛ غنی‌سازی اورانیوم ممنوع نیست، اما ایران تنها کشوری است که این روند را در سطوح قابل‎توجهی ادامه می‌دهد.

این ادعاهای گروسی در حالی مطرح می‌شود که آژانس یکی از شدیدترین نظارت‌ها را از موضوع هسته‌ای ایران انجام می‌دهد.

محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی، چهارشنبه، هفتم خرداد ۱۴۰۴ در حاشیه نشست هیئت دولت، گفت: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی سنگین‌ترین بازرسی‌ها را از ایران دارد.

اسلامی، تصریح کرد: ظرفیت صنعت هسته‌ای ما نسبت به ظرفیت هسته‌ای دنیا کمتر از ۳ درصد است، اما حجم بازرسی‌هایی که از ما انجام می‌شود ۲۵ درصد از بازرسی‌هایی است که آژانس دارد انجام می‌دهد؛ یعنی تعداد بالای ۱۲ برابر از ما بازرسی می‌شود و من فکر نمی‌کنم کسی به اندازه ما و مردم ایران این همه فشار تحمل کرده باشد؛ به خاطر اعتمادسازی این کار را کردیم.

انتهای پیام/