به گزارش خبرنگار ایرنا، آیت الله حبیبالله شعبانی موثقی روز یکشنبه در همایش مفلحون استان همدان، اظهار کرد: در فرهنگ تشیع، هیچ معروفی بالاتر از امامت وجود ندارد و همین موضوع نشان میدهد که مکتب اهلبیت (ع) مکتبی سیاسی، اجتماعی و تمدنساز است که با اداره جامعه و ریاست دینی و دنیوی در پیوند است.
وی افزود: پیامبر اسلام(ص) در خطبه غدیر فرمودند که هر کسی که این پیام را دریافت کرده، وظیفه دارد آن را به دیگران منتقل کند، این دستور پیامبر، مسوولیت ما در ترویج فرهنگ ولایت را سنگینتر میکند.
نماینده ولی فقیه در استان همدان با اشاره به اهمیت امر به معروف و نهی از منکر در سیره اهلبیت(ع) عنوان کرد: بزرگترین مصادیق این فریضهی الهی در عرصهی سیاست دیده میشود بر همین اساس در مواردی که معروف و منکر ماهیت حکومتی و اجتماعی مییابد، اهلبیت بیشترین حساسیت و اقدام را داشتهاند.
آیتالله شعبانی تاکید کرد: ما نیز باید در این مسیر، با بصیرت و حکمت گام برداریم و بدانیم که یکی از مهمترین وظایف دینی ما، ترویج این معروف الهی در جامعه است.
امام جمعه همدان همچنین با تقدیر از دستاندرکاران جشنواره امر به معروف و نهی از منکر بیان کرد: این جشنواره نتیجهی تلاشهای شبانهروزی نیروهای خدوم در ستاد امر به معروف است که توانستهاند با سیاستگذاریهای نوین، جایگاه ملی کسب کنند.
وی افزود: امر به معروف تنها منحصر به حجاب یا برخی موضوعات خاص اجتماعی نیست، بلکه گستره وسیعی از مسائل چون سلامت، عدالت اداری، خدمات اجتماعی و مبارزه با فساد اقتصادی را نیز در بر میگیرد.
امام جمعه شهر همدان همچنین گفت: امروز وقتی از ایثار اجتماعی، از کمک به محرومان و اهدای عضو تجلیل میشود، یعنی معروف در گفتمان عمومی نهادینه شده است. در مقابل، اگر خوب و بد تابع سلیقههای شخصی شوند، سلامت اخلاقی جامعه به خطر خواهد افتاد.
آیت الله شعبانی با تاکید بر اینکه معیار تشخیص معروف و منکر باید بر مبنای فطرت سالم انسانی و آموزههای دینی باشد، نه سلیقههای فردی، عنوان کرد: اگر جامعه بر سر موضوعاتی مانند کمک به نیازمندان یا سلامت عمومی به وفاق برسد، میتوان اختلافات دیگر را نیز با گفتوگو حل کرد.
وی با تقدیر از حضور آیتالله صدیقی و دیگر مسوولان حاضر در مراسم، گفت: این جشنواره، فرصتی برای همافزایی و گفتوگو در حوزه فرهنگی و اجتماعی است.