شناسهٔ خبر: 73254698 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

نماینده ویژه آمریکا: واشنگتن حضور نظامی خود در سوریه را کاهش می‌دهد

صاحب‌خبر -

شفقنا – ایالات متحده آمریکا حضور نظامی خود در سوریه را از هشت پایگاه به یک پایگاه کاهش خواهد داد و سیاست‌های واشنگتن در این کشور تغییر خواهد کرد، چرا که به گفته نماینده ویژه جدید آمریکا، «هیچ‌یک از آن‌ها در طول قرن گذشته موفق نبوده‌اند».

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از رویترز، توماس باراک، که ماه گذشته از سوی رئیس‌جمهور دونالد ترامپ به‌عنوان نماینده ویژه منصوب شد، اندکی پس از آن‌که ترامپ به‌طور غیرمنتظره تحریم‌های آمریکا علیه سوریه را لغو کرد، در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی ترکیه‌ای ان‌تی‌وی این اظهارات را مطرح کرد.

ارتش آمریکا حدود ۲۰۰۰ نیروی نظامی در سوریه دارد—عمدتاً در شمال‌شرق این کشور. بر اساس ادعای واشنگتن، آن‌ها با نیروهای محلی همکاری می‌کنند تا از بازگشت داعش جلوگیری کنند؛ گروهی تروریستی که در سال ۲۰۱۴ بخش‌های وسیعی از عراق و سوریه را تصرف کرد، اما بعداً به عقب رانده شد و شکست سختی متحمل شد.

از زمان سرنگونی بشار اسد، رئیس‌جمهور سابق سوریه، توسط شورشیان در ماه دسامبر، ایالات متحده آمریکا و دیگر کشورها دوباره با دمشق تحت رهبری احمد الشرع وارد تعامل شده‌اند.

باراک، که همچنین سفیر ایالات متحده در ترکیه نیز هست، هفته گذشته برای نخستین بار از سال ۲۰۱۲ پرچم آمریکا را بر فراز اقامتگاه سفیر در دمشق به اهتزاز درآورد.

وقتی از او پرسیده شد که دولت ترامپ چگونه سیاست خود در قبال دمشق را شکل خواهد داد و آیا خروج نیروها از سوریه در دستور کار است یا خیر، باراک گفت: چیزی که می‌توانم با اطمینان بگویم این است که سیاست فعلی ما در قبال سوریه هیچ شباهتی به سیاست‌های ۱۰۰ سال گذشته نخواهد داشت، زیرا هیچ‌کدام از آن‌ها نتیجه‌ای نداشتند.

او گفت کاهش پایگاه‌ها از هشت به یک، بخش مهمی از این تغییر سیاست است.

دو منبع امنیتی مستقر در پایگاه‌هایی که نیروهای آمریکایی در آن‌ها حضور دارند، در ماه آوریل به خبرگزاری رویترز گفتند که تجهیزات و خودروهای نظامی از شرق دیرالزور خارج شده و در استان حسکه مستقر شده‌اند.

یکی از این منابع گفت که برنامه ادغام شامل خارج کردن تمام نیروهای آمریکایی از استان دیرالزور است.

یک مقام وزارت خارجه آمریکا به‌طور جداگانه اعلام کرد که حضور نظامی «در صورت مناسب بودن شرایط» کاهش خواهد یافت و افزود که شمار نیروها معمولاً بر اساس نیازهای عملیاتی و شرایط احتمالی تنظیم می‌شود.

باراک همچنین گفت که نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) متحد آمریکا هستند و یک «عامل بسیار مهم» برای کنگره آمریکا به‌شمار می‌روند، و هدایت آن‌ها برای ادغام در دولت جدید سوریه نیز بسیار حائز اهمیت است.

او افزود: همه باید انتظارات منطقی داشته باشند.

نیروهای دموکراتیک سوریه، متحد اصلی ائتلاف آمریکا در مقابله با تروریست‌های داعش در سوریه هستند. رهبری این نیروها را یگان‌های مدافع خلق (YPG) بر عهده دارند که آنکارا آن‌ها را شاخه‌ای از حزب کارگران کردستان (PKK) می‌داند؛ حزبی که ماه گذشته پس از ۴۰ سال نبرد با دولت ترکیه اعلام انحلال کرد.

این خبر را در رویترز ببینید.