شناسهٔ خبر: 73210006 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: پارس نیوز | لینک خبر

سید علی مدنی‌زاده وزیر پیشنهادی اقتصاد را بشناسید

سخنگوی هیئت‌رئیسه مجلس از معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد و دارایی از سوی دولت به مجلس خبر داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش پارس نیوز ، عباس گودرزی گفت: امروز دولت، سید علی مدنی‌زاده را به عنوان گزینه پیشنهادی خود برای تصدی وزارت امور اقتصادی و دارایی را به‌طور رسمی به مجلس معرفی کرد. طبق آیین نامه داخلی مجلس، نامه معرفی وزیر اقتصاد در اولین جلسه هفته آینده (۱۸ خرداد) اعلام وصول خواهد شد.

به گزارش ایسنا، وی افزود: بعد از اعلام وصول، کمیسیون تخصصی یک هفته برای بررسی برنامه‌های وزیر پیشنهادی فرصت دارند که گزارش آن در جلسه رای اعتماد قرائت خواهد شد. چنانچه کمیسیون تخصصی زودتر از موعد گزارش خود را ارائه نماید، طبیعتا جلسه بررسی صلاحیت و رای اعتماد زودتر برگزار خواهد شد.

گودرزی در پایان تأکید کرد: مجلس در چارچوب وظایف قانونی خود، با دقت و بر اساس تعهد، شایستگی، صلاحیت‌های حرفه ای و تخصصی نسبت به بررسی گزینه پیشنهادی دولت اقدام خواهد نمود .

به نظر می‌رسد علی مدنی‌زاده، اقتصاددان میانه‌رو و فارغ‌التحصیل رشته اقتصاد در مقطع دکترا از دانشگاه شیکاگو به عنوان یکی از گزینه‌های اصلی دولت برای وزارت اقتصاد مطرح شده است.

علیرضا رحیمی، معاون وزیر ورزش و جوانان در شبکه ایکس، توئیتی منتشر کرد که زمزمه‌ها مبنی بر معرفی مدنی‌زاده به عنوان وزیر اقتصاد به مجلس را تایید می‌کند.

مدنی‌زاده متولد سال ۱۳۶۱ است. از همان نسل‌هایی که کودکی‌شان در تب و تاب بازسازی ایران بعد از جنگ گذشت. تحصیلاتش را از دانشگاه شریف آغاز کرد، آن‌هم نه در اقتصاد، بلکه در مهندسی برق شروع کرد اما در نهایت با اقتصاد تحصیلاتش را به اتمام رساند. بعدها همزمان با مهندسی، ریاضیات کاربردی را در دانشگاه استنفورد آموخت و آن‌گاه بار سفر بست به شیکاگو؛ همان دانشگاهی که در آن مهمترین و کارآمدترین نظریه پولی‌ تاریخ اقتصاد بشر صورت‌بندی شده است.

در دانشگاه شیکاگو، مدنی‌زاده دکترای اقتصاد گرفت، اما نه برای رفتن به صندوق بین‌المللی پول یا تدریس در هاروارد، بلکه برای بازگشت به ایران. او از آن دسته جوانانی بود که بازگشتند، به جای ترک کشور و روی آوردن به یک زندگی بی‌دغدغه و مرفه ترجیح داد به تهران بازگردد. حالا سال‌هاست که مدنی‌زاده در دانشگاه صنعتی شریف، نسل جدیدی از دانشجویان اقتصاد را تربیت می‌کند.

بی‌سروصدا اما پرنفوذ

در سال ۱۴۰۱ هنگامی که برخی مشاوران اقتصادی دولت به نشانه اعتراض استعفا دادند، نام مدنی‌زاده هم میانشان بود. بیانیه‌ای که همان زمان منتشر شد، لحن تلخی داشت: از عدم انسجام، از شعارزدگی و از بی‌پروایی در تصمیم‌گیری‌ها گلایه می‌کرد.

آن‌ها که او را از نزدیک می‌شناسند، می‌گویند مردی متین، اهل گفتگو و بی‌علاقه به جنجال است. به تعبیر برخی همکارانش مدنی‌زاده «اقتصاددان کاردان با رگه‌هایی از ایران‌گرایی» است. به عالم اقتصاد با ابزار ریاضیات نگاه می‌کند، اما می‌داند آن‌چه در خیابان انقلاب و ناصرخسرو می‌گذرد با آن‌چه در کتاب‌های دانشگاه شیکاگو نوشته‌ شده، فرق جدی دارد.

اگر دولت به راستی بخواهد اصلاحات ساختاری را کلید بزند، حالا بهترین وقت است. وزارت اقتصاد در شرایط امروز ایران به جای شعار بیش از هر زمان دیگری نیاز به عقلانیت دارد.

علی مدنی‌زاده نه چهره‌ای سیاسی است و نه برخلاف سایر چهره‌های عالم اقتصادی کشور علاقه ای به رسانه و تیترهای پرطمطراق روزنامه‌های اقتصادی کشور دارد. اما انتظار می‌رود همین بی‌حاشیه بودن، نقطه قوتش باشد.