به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، کامران زیباکردار امروز _یکشنبه یازدهم خرداد_ در نشست خبری با اصحاب رسانه استان کردستان اظهار کرد: به منظور تأمین سلامت مصرف کنندگان گوشت دامهای قربانی، اداره کل دامپزشکی استان کردستان اقدام به اجرای طرح نظارت بهداشتی و شرعی بر ذبح دامهای قربانی میکند که این طرح در همه شهرستانهای تابعه استان و به شکل کاملاً رایگان به مرحله اجرا درخواهد آمد.
وی افزود: ۴۶ اکیپ ثابت و سیار در استان کردستان به امر نظارت بهداشتی و شرعی در خصوص بازرسی، معاینه قبل و بعد از کشتار و تأیید سلامت و حلیت دامهای قربانی اقدام خواهند کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان تاکید کرد: هم استانیها حتماً دام قربانی موردنیاز خود را از طریق میادین دام و مکانهای موقت عرضه دام زنده در سطح شهرستانهای تابعه که از سوی شهرداریها تعیین شده است، خریداری کنند زیرا محلهای مذکور تحت نظارت بهداشتی اکیپهای دامپزشکی هستند.
زیباکردار ادامه داد: مردم استان حتی الامکان دام قربانی را به منظور ذیح به کشتارگاه دام شهرستان ارجاع و از ذبح دام در منزل باغ و با سایر اماکن خودداری کنند.
وی تصریح کرد: کشتارگاههای دام شهرستانهای سنندج، سقز، بانه، بیجار، دیواندره، مریوان و سروآباد در روز عید قربان آمادگی پذیرش، ذبح و حمل و نقل رایگان لاشه دامهای قربانی را داشته و با توجه به استقرار اکیپهای دامپزشکی، امکان بهرهگیری از خدمات بازرسی بهداشتی نیز در این محلها میسر است.
مردم کردستان از خدمات رایگان نظارت بهداشتی دامپزشکی استفاده کنند
مدیرکل دامپزشکی کردستان خاطرنشان کرد: مردم استان در صورت تمایل به کشتار در منزل و یا سایر اماکن، قبل از اقدام به ذبح دام به سامانه ۱۵۱۲ دامپزشکی یا شبکه دامپزشکی شهرستان مربوطه اطلاع دهند و از خدمات رایگان نظارت بهداشتی دامپزشکی استفاده کنند.
زیباکردار افزود: اطمینان از سلامت دام گوشت و فرآوردههای استحصالی مستلزم معاینه دام قبل و بعد از کشتار است، به همین دلیل مردم باید قبل از اقدام به ذبح با برقراری تماس با دامپزشکی زمینه را برای انجام بازرسی بهداشتی مناسب فراهم کنند.
وی با تاکید بر اینکه از ذبح دام در معابر عمومی باید خودداری شود، ادامه داد: در تمام مراحل قطعه بندی و بسته بندی گوشت باید از دستکش استفاده شده و چاقو و وسایل در تماس با گوشت و آلایش دامی با آب گرم و مواد شوینده شستشو داده و با وایتکس ضد عفونی شود.
مدیرکل دامپزشکی کردستان تاکید کرد: از مصرف سریع گوشت و ضمائم خوراکی دام از قبیل جگر و قلوه خودداری شود و نگهداری گوشت، جگر و سایر ضمائم خوراکی حداقل به مدت ۲۴ ساعت قبل از آماده سازی و مصرف در یخچال توصیه میشود.
زیباکردار اضافه کرد: پس از کشتار دام ضایعات و فضولات حاصله در کیسههای پلاستیکی محکم بسته بندی و به مأموران شهرداری تحویل داده شود و به هیچ وجه نباید در اختیار حیواناتی از جمله سگ و گربه قرار گیرد.
موردی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کردستان مشاهده نشده است
وی در ادامه به بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو نیز اشاره و تصریح کرد: طی ۱۰ سال گذشته هیچ موردی از این بیماری در استان کردستان مشاهده نشده است.
مدیرکل دامپزشکی کردستان گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی خطرناک مشترک بین انسان و دام است که عامل آن از طریق گزش کنه و تماس انسان با خون و بافتهای آلوده دام میتواند منتقل شود.
زیباکردار تاکید کرد: برای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری باید از کشتار دام خارج از کشتارگاه جدا خودداری شود زیرا مصرف گوشت دامهایی که سلامت آنها به تأیید بازرسان دامپزشکی نرسیده باشد میتواند بسیاری از عوامل بیماریزای مشترک بین انسان و دام از جمله تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را به انسان انتقال دهد.
سمپاشی ۸۱۷ هزار مترمربع جایگاههای دامی کردستان در سال گذشته
وی ادامه داد: در راستای مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو سال گذشته ۸۱۷ هزار مترمربع جابگاههای دامی و بیش از ۲۰۰ هزار رأس بدن دام در استان سمپاشی شده است.
مدیرکل دامپزشکی استان کردستان به وجود هفت کشتارگاه صنعتی و سنتی در استان اشاره کرد و گفت: کشتارگاه صنعتی دام در شهرستان مریوان نیز در حال ساخت است.
زیباکردار خاطرنشان کرد: روزانه در سطح کشتارگاههای استان کردستان ۲۵۰ تا ۳۰۰ تُن گوشت طیور تولید و ۲۰۰ دام سبک و ۱۰۰ دام سنگین ذبح میشود.