شناسهٔ خبر: 72690146 - سرویس فیلم
نسخه قابل چاپ منبع: عصر ایران | لینک خبر

مدارس تاریخی آبادان در انتظار مرمت؛ کاشی‌های ۸۰ ساله در آستانه تخریب (فیلم)

در سال ۱۳۹۴، طرحی برای تبدیل این مدرسه به خانه هنرمندان آبادان با بودجه اولیه دو میلیارد تومان مصوب شد، اما از آن زمان تاکنون هیچ پیشرفتی در مرمت این بنا گزارش نشده.

صاحب‌خبر -

فیلم گزارش را این‌جا ببینید

عصر ایران ــ مدارس تاریخی آبادان، یادگار دوران فعالیت شرکت نفت ایران و انگلیس، در سایه بی‌توجهی در معرض تخریب قرار دارند. یکی از این بناها با قدمتی نزدیک به ۸۰ سال، که کاشی‌های آبی زیبایش زیر غبار و فرسایش پنهان شده، اکنون به مکانی برای فلافلی، فست‌فود و پارکینگ خودروها تبدیل شده است.

در سال ۱۳۹۴، طرحی برای تبدیل این مدرسه به خانه هنرمندان آبادان با بودجه اولیه دو میلیارد تومان مصوب شد، اما از آن زمان تاکنون هیچ پیشرفتی در مرمت این بنا گزارش نشده و فرسایش آن شدت گرفته است.

مدرسه دیگری از این مجموعه، که قدمتی بیشتر دارد و چهره‌هایی چون نجف دریابندری، ناصر تقوایی، امیر نادری و مانوک خدابخشیان از فارغ‌التحصیلان آن هستند، نیز در انتظار مرمت است. طرح مرمت این بنا از سال ۱۴۰۲ آماده شده، اما ظاهراً اجرای آن هنوز آغاز نشده است.

این بناهای تاریخی، که بخشی از هویت فرهنگی آبادان را تشکیل می‌دهند، همچنان در انتظار اقدام جدی برای نجات از تخریب و احیای کاربری فرهنگی خود هستند.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران کانال 1 aparat.com/asriran کانال 2 youtube.com/@asriran_official/videos