شناسهٔ خبر: 72623504 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

سخنگوی دولت: به شرکت‌های آسیب دیده در بندر شهیدرجایی مجدداً ارز تخصیص داده می شود/ «مدنی زاده» یکی از گزینه‌های پیشنهادی دولت برای وزارت اقتصاد است

صاحب‌خبر -

شفقنا- سخنگوی دولت گفت:به تشخیص و تخصیص وزارت صنعت توسط بانک مرکزی، به شرکت‌هایی که در بندر شهید رجایی آسیب دیده‌اند، مجدداً ارز تخصیص داده خواهد شد.

به گزارش شفقنا، فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت در حاشیه جلسه هیئت دولت با اشاره به مصوبات امروز هیئت وزیران گفت: گزارشی از آنچه که در هرمزگان اتفاق افتاده بود در جلسه امروز مطرح شد و عملکرد مدیریتی وزارت راه و کشور در این حادثه بررسی شد. رئیس جمهور در رابطه با بازبینی فرایندهای رسوب کالاها در گمرک دستوری صادر کرد.

او ادامه داد: وزیر بهداشت هم تاکید داشتند با توجه به استقرار تیم‌های حرفه‌ای در منطقه و وجود گازهای موجود در منطقه، اگرچه هیچ‌گونه آلودگی‌های شیمیایی در مناطق مسکونی وجود ندارد ولی افراد باید با ماسک‌های مخصوص در منطقه حادثه حاضر شوند.

سخنگوی دولت در رابطه با جبران خسارت آسیب‌دیدگان حادثه بندر شهید رجایی گفت: مقرر شد استاندار هرمزگان اطلاعات لازم را در رابطه با همه خانوارهای آسیب دیده جمع‌آوری کرده تا بتوانیم از این عزیزان حمایت کنیم و خدمات لازم را به آن ها ارائه دهیم.

مهاجرانی یادآور شد: بندر شهید رجایی در روز پس از حادثه فعالیت خود را آغاز کرد، گمرک به فعالیت خود ادامه داد و هیچ مشکلی در این رابطه وجود ندارد. البته ناگفته نماند که هیچکدام از محموله‌هایی که توسط شرکت بازرگانی دولتی منتقل شده، دچار آسیب نشده است. علاوه بر آن به تشخیص و تخصیص وزارت صنعت توسط بانک مرکزی، به شرکت‌هایی که در بندر شهید رجایی آسیب دیده‌اند، مجدداً ارز تخصیص داده خواهد شد.

سخنگوی دولت با اشاره به دلایل وقوع حادثه بندر شهید رجایی گفت: تا این لحظه احتمال حمله سایبری و خرابکاری در رابطه با حادثه بندر شهید رجایی رد شده است و موضوع را به احتمال زیاد قصور انسانی تشخیص داده‌اند و باید صبر کنیم تا تحقیقات کامل شود. باید صبر کنیم تا نتایج کارشناسی نهایی شود. مردم ایران محرم هستند و هیچ دلیلی ندارد تا واقعیت را به مردم نگوییم و البته بر روی گمانه زنی‌ها صحه نمی‌گذاریم.

مهاجرانی گفت: با توجه به اینکه هر لحظه احتمال انفجار یک کانتینر دیگر در بندر شهید رجایی وجود دارد، رسانه‌ها را به محل نمی‌برند. با این حال ما همه موضوعات را اطلاع رسانی خواهیم کرد. رهبری هم دستور دادند با عوامل این حادثه برخورد شود.

او در رابطه با کلید خوردن طرح استیضاح وزیر راه از سوی برخی از نمایندگان پس از حادثه بندر شهید رجایی، گفت: طبیعتاً استیضاح حق مجلس است ولی انتظار داریم که از این ابزاری که قانونگذار در اختیار مجلس قرار داده است به عنوان ابزار سیاسی استفاده نشود و همانگونه که وزارت اقتصاد، وزیر خود را از دست داد و هم اکنون با سرپرست پیش می‌رود امیدوار هستیم که تصمیمات به گونه‌ای گرفته شود که حرفه‌ای و کارشناسانه باشد. البته وزیر اقتصاد را هم معرفی خواهیم کرد.

سخنگوی دولت گفت: اعتباری در رابطه شیوع بیماری سالک در برخی از مناطق کشور تخصیص دادیم و همینطور در رابطه با سیل سیستان اعتباری در نظر گرفته شد.

مهاجرانی با اشاره به مصوبات امروز هیات دولت گفت: لایحه مشارکت راهبردی بین جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به تصویب رسید. یک و نیم میلیارد دلار نیز جهت خرید نیروگاه خورشیدی تخصیص داده شد. علاوه بر آن آئین نامه اجرایی قانون برنامه هفتم در رابطه با شناسایی و چاه‌های غیر مجاز از دیگر موضوعاتی بود که با اصلاح به تصویب دولت رسید.

سخنگوی دولت با اشاره به مصوبات دیگر امروز هیات دولت گفت: تأمین ارز مورد نیاز برای حج تمتع و عمره مفرد به تصویب رسید. علاوه بر آن تسریع در رسیدگی به صدمات ناشی از تصادفات رانندگی از دیگر مصوبات امروز بود.

مهاجرانی سفر رئیس جمهور به چین را در جهت توسعه روابط خواند و گفت: زمان آن را اعلام خواهیم کرد.

سخنگوی دولت در پاسخ به سوالی در رابطه با مسئله فروش دخانیات به کودکان زیر ۱۸ سال، گفت: موضوع جرم انگاری یک بار از سوی وزارت دادگستری به عنوان متولی مسئله مطرح شده است و این در حال امور کارشناسی می‌باشد، باید جرایمی را به نحوی تعریف کنیم که بتوانیم با مرتکبین آن برخورد کنیم.

او در رابطه با وضعیت فعالیت پتروشیمی میانکاله گفت: دولت آنچه را که در رابطه با میانکاله باید صادر می‌کرد، انجام داد، دستور رئیس جمهور در هفته گذشته اعلام شد و دو بند از مصوبات مربوط لغو شد. علاوه بر آن وزارت جهاد کشاورزی موظف شده تا زمین‌ها را به اراضی ملی بازگرداند. باید مابقی موضوع را از متولی پیگیری کنیم.

مهاجرانی در ادامه گفت: بسته مستاجرین برای همه شهرها و حتی روستاها تعیین شده است.

سخنگوی دولت در رابطه با آخرین وضعیت تصویب FATF گفت: امیدواریم FATF در مسیر بررسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، هفته پایانی خود را سپری کند.

سخنگوی دولت همچنین در رابطه با معرفی وزیر اقتصاد به مجلس گفت: ما در مهلت قانونی، وزیر پیشنهادی را معرفی می‌کنیم و آقای مدنی زاده یکی از گزینه‌های پیشنهادی دولت است.