شناسهٔ خبر: 72484568 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

واکنش ها به درگذشت پاپ فرانسیس؛ اعلام زمان و مکان مراسم خاکسپاری/ متن وصیتنامه/ گزینه های احتمالی برای جانشینی پاپ/ اعلام عزای عمومی در لبنان، آرژانتین و برزیل/ پیام های تسلیت

صاحب‌خبر -

شفقنا- واتیکان در بیانیه ای اعلام کرد: مراسم خاکسپاری پاپ فرانسیس روز شنبه، ۲۶ آوریل، ساعت ۱۰ صبح (۰۸:۰۰ به وقت گرینویچ) در کلیسای سنت پیتر برگزار می شود.

پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان، روز دوشنبه  ۲۱ آوریل ۲۰۲۵ (مقارن با عید پاک مسیحیان) در سن ۸۸ سالگی در محل اقامت خود در واتیکان درگذشت.

واتیکان نخستین تصویر از پاپ پس از فوت را منتشر کرد

واتیکان نخستین تصاویر از پاپ فرانسیس را که در تابوتی چوبی در اقامتگاه «کازا سانتا مارتا» در واتیکان آرمیده است، منتشر کرد. این تصاویر و ویدئویی که روز دوشنبه ضبط شده‌اند، مراسمی خصوصی را نشان می‌دهند که پس از درگذشت پاپ فرانسیس برگزار شده است. بیشتر

متن وصیتنامه پاپ فرانسیس

واتیکان متن وصیت پاپ فرانسیس که در سال ۲۰۲۲ نگاشته شده ر ا منتشر کرد.
به گزارش شفقنا، متن وصیت به این شرح است:

با احساس نزدیک شدن غروب زندگی زمینی‌ام و با امیدی راسخ به حیات جاودان، مایلم تنها درباره محل دفن خود، آخرین خواسته‌هایم را بیان کنم.

در طول زندگی‌ام و در جریان خدمت کشیشی و اسقفی‌ام، همواره خود را به، مریم مقدس، سپرده‌ام. به همین دلیل، درخواست می‌کنم که پیکر فانی‌ام، در انتظار روز رستاخیز، در کلیسای  سانتا ماریا ماجوره آرام گیرد.

مایلم آخرین سفر زمینی‌ام دقیقاً در این کلیسای «سانتا ماریا ماجوره» پایان یابد؛ جایی که همیشه در آغاز و پایان هر سفر رسولی به آن‌جا می‌رفتم تا با اطمینان نیت‌هایم را به مریم مقدس بسپارم و برای محبت و حمایت مادری‌اش شکر گزارم.

درخواست می‌کنم قبر من در مکان مخصوص در راهروی جانبی کلیسا، میان نیایشگاه پائولین و نیایشگاه اسفورزا آماده شود، طبق نقشه‌ای که ضمیمه این وصیت‌نامه است.

آرامگاهم باید در دل خاک، ساده، بدون تزئینات خاص باشد و تنها کتیبه‌ای با نام “Franciscus” (فرانسیس) بر آن حک شود.

هزینه آماده‌سازی قبر توسط یک نیکوکار پرداخت خواهد شد (مبلغی که من برای این منظور در اختیار کلیسای سانتا ماریا ماجوره قرار داده‌ام). من دستورات لازم در این خصوص را به کاردینال رولانداس ماکریکس، کمیسر کلیسای لیبرینی، داده‌ام.

باشد که خداوند پاداشی شایسته به تمام کسانی دهد که مرا دوست داشته‌اند و همچنان برایم دعا می‌کنند. رنجی که در بخش پایانی زندگی‌ام تحمل کرده‌ام، به خداوند تقدیم می‌کنم، برای صلح در جهان و برادری میان ملت‌ها.

سانتا مارتا، ۲۹ ژوئن ۲۰۲۲
فرانسیس

وصیت پاپ فرانسیس درباره مراسم تدفین او

واتیکان اعلام کرد که پاپ خواسته بود «در خاک، و بدون تشریفات خاص» دفن شود، و بر سنگ قبر او تنها یک کتیبه ساده و بدون تزئین گذاشته شود و صرفا نامش  بر آن نوشته شود: «Franciscus»

همچنین درباره محل دفن، در وصیت‌نامه‌اش، پاپ فرانسیس خواسته در  Basilica of Saint Mary Major در رم دفن شود؛ نه در کلیسای سنت پیتر واتیکان که محل دفن بسیاری از پاپ‌های پیشین است.

با این حال، سخنگوی واتیکان اعلام کرد که ممکن است تابوت پاپ از صبح چهارشنبه به سنت پیتر منتقل شود تا «مؤمنان» بتوانند وداع عمومی با او داشته باشند.

اعلام یک هفته عزای عمومی در آرژانتین و برزیل

در کشور زادگاهش، آرژانتین، و در کشور همسایه و عمدتاً کاتولیک آن، برزیل، به احترام درگذشت وی هفت روز عزای عمومی اعلام شده است.

مانوئل آدورنه، سخنگوی ریاست جمهوری آرژانتین در پستی در شبکه ایکس گفت که با توجه به با عزای ملی اعلام شده توسط رئیس جمهور خاویر مایلی، پرچم ها بر روی تمام ساختمان های دولتی به حالت نیمه افراشته در می آیند.

ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل، ، در پستی در شبکه ایکس تأیید کرد که پاپ فرانسیس «همیشه به عنوان نماد عشق، بردباری و همبستگی در یادها خواهد ماند.»

لولا داسیلوا به «همه کسانی که در سراسر جهان درد این فقدان بزرگ را احساس می کنند»تسلیت گفت.

وی افزود: به احترام یاد و خاطره پاپ فرانسیس و سفر زندگی او، هفت روز عزای ملی در برزیل اعلام کردم.

علت مرگ پاپ فرانسیس اعلام شد

واتیکان اعلام کرد که پاپ فرانسیس بر اثر سکته مغزی که به کما و در نهایت نارسایی غیرقابل بازگشت قلبی انجامید، درگذشته است.

به گزارش اسکای، این به‌روزرسانی، حدود ۱۲ ساعت پس از اعلام اولیه خبر درگذشت رهبر کلیسای کاتولیک منتشر شد.

همچنین، گواهی فوت صادرشده برای این پاپ ۸۸ ساله نشان می‌دهد که وی پیش از مرگ به کما رفته بود و همچنین از فشار خون بالا و دیابت رنج می‌برده است.

مقام اسرائیلی: «نباید در تشییع جنازه پاپ شرکت کنیم»

دِرور ایدار»، سفیر سابق رژیم صهیونیستی در ایتالیا، گفت:« اسرائیل نباید در مراسم تشییع جنازه پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان که روز دوشنبه در سن ۸۸ سالگی درگذشت، شرکت کند.»

او با اشاره به اینکه پاپ «فقط چند کلمه» به نفع اسرائیل گفت، اما در عین حال «به حمله شدید خود به ما ادامه داد و ما را به نسل‌کشی متهم کرد.» در ادامه گفت: پاپ «درباره کودکان غزه صحبت کرد، نه کودکان ما، و ما را به عنوان اشرار جهان معرفی کرد»

او معتقد است که پاپ فرانسیس «تا حد زیادی مسئول افزایش موج یهودستیزی در جهان بوده است.» بیشتر

پیام خداحافظی «مسی» با پاپ

«لیونل مسی» ستاره آرژانتینی تیم اینتر میامی و تیم ملی فوتبال آرژانتین، با انتشار پیامی در حساب کاربری‌اش در اینستاگرام، درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت و از او به عنوان فردی که «جهان را جای بهتری کرده است»، یاد کرد. مسی در این پیام نوشت: «در آرامش بیاسای، پاپ فرانسیس. سپاسگزارم که این جهان را به جای بهتری تبدیل کردی. دلمان برایت تنگ خواهد شد».

پیام تسلیت بنیاد الخویی به مناسبت درگذشت پاپ فرانسیس

بنیاد خیریه الخویی در لندن در پیامی درگذشت پاپ فرانسیس را به کلیسای کاتولیک رم و جوامع کاتولیک در سراسر جهان تسلیت گفت.

به گزارش شفقنا، متن این پیام که در اختیار شفقنا انگلیسی قرار گرفته، بدین شرح است:

«بنیاد الخویی و جوامع شیعه در سراسر جهان با نهایت اندوه و تأسف، صمیمانه‌ترین تسلیت‌ها و همدردی‌های عمیق خود را به کلیسای کاتولیک رم و جوامع کاتولیک در سراسر جهان به مناسبت درگذشت حضرت پاپ فرانسیس ابراز می‌دارند.

پاپ فرانسیس، در عصری پر از بلاتکلیفی، چراغ امیدی بود. میراث او فراتر از مرزهای دینی است و زندگی‌اش با فضیلت، فروتنی صادقانه، و شفقت نسبت به انسان‌ها از هر دین و آیینی ـ حتی بی‌دینان ـ عجین شده بود.

او همواره بر شأن و کرامت همه انسان‌ها تأکید داشت؛ که نمونه‌ آن پیامی است که در واپسین خطبه‌اش در روز یکشنبه عید پاک با فراخوانی برای صلح در خاورمیانه ایراد شد. میراث پربار او در سراسر جهان گرامی داشته خواهد شد. بیشتر

اعلام سه روز عزای عمومی در لبنان 

دفتر نواف سلام، نخست وزیر لبنان با انتشار بیانیه‌ای  از اعلام سه روز عزای رسمی به مناسبت درگذشت پاپ فرانسیس خبر داد. بیشتر

گزینه های احتمالی برای جانشینی پاپ

رویترز چند نفر اول را که احتمال بیشتری برای پاپ شدن دارند فهرست کرده است؛ فهرست زیر بر اساس حروف الفبای انگلیسی است:

۱- «ژان مارک آولین» اسقف اعظم مارسی، فرانسوی و ۶۶ ساله 2-  کاردینال «پیتر اردو» مجارستانی ۷۲ ساله 3-  کاردینال «ماریو گرچ» دبیر کل مجمع اسقف ها اهل مالت ۶۸ ساله 4-  کاردینال «خوان خوزه اوملا» اسقف اعظم بارسلونا اسپانیایی و ۷۹ ساله 5-  کاردینال «پیترو پارولین» ایتالیایی و دیپلمات واتیکانی ۷۰ ساله 6-  کاردینال «لوئیس آنتونیو گوکیم تاگل» فیلیپینی ۶۷ ساله 7- کاردینال «جوزف توبین» اسقف اعظم نیوآرک نیوجرسی اهل آمریکا ۷۲ ساله 8-  کاردینال «پیتر کودو آپیا ترکسون» غنائی ۷۶ ساله 9- ماتئو ماریا زوپی» ایتالیایی، اسقف اعظم بولونیا ۶۹ ساله

تغییرات در مراسم تشییع پاپ فرانسیس

در پی درگذشت پاپ فرانسیس، واتیکان اعالام کرد که در آوریل ۲۰۲۴، پاپ فرانسیس نسخه جدیدی از کتاب آیین‌های خاکسپاری پاپ را تأیید کرده بود که برگزاری مراسم تشییع پاپ بر اساس آن انجام خواهد شد.

نسخه دوم “Ordo Exsequiarum Romani Pontificis” (آیین تشییع پاپ) شامل عناصر تازه‌ای است، از جمله نحوه رسیدگی به پیکر پاپ پس از مرگ. طبق این آیین، تأیید مرگ در  اتاق نیایش (نمارخانه کلیسا) انجام می‌شود نه در اتاق محل فوت، و جسد پاپ بلافاصله در تابوت قرار می‌گیرد.

اسقف اعظم دیه‌گو راولی، مسئول تشریفات واتیکان، اعلام کرد که پاپ فرانسیس در زمان حیات خواستار برگزاری ساده و مذهبی مراسم خاکسپاری خود شده بود. بیشتر

پیام تسلیت دفتر حضرت آیت الله سیستانی در پی درگذشت پاپ فرانسیس

دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی امروز(دوشنبه) با صدور پیامی درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت.

به گزارش شفقنا، در پیام تسلیت دفتر مرجع تقلید عالیقدر شیعیان آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم

جناب کاردینال پیترو پارولین،
دبیرکل محترم دولت واتیکان

با سلام و احترام

با اندوهی عمیق، خبر درگذشت “حبر اعظم” پاپ فرانسیس، پاپ واتیکان را دریافت کردیم؛ شخصیتی که در میان بسیاری از ملت‌های جهان جایگاهی معنوی و روحانی والا داشت و از احترام فراوانی نزد همگان برخوردار بود. او نقش برجسته‌ای در خدمت به صلح، تسامح، و همبستگی با مظلومان و ستمدیدگان در سراسر جهان ایفا کرد.

دیدار تاریخی پاپ با مرجع عالی‌قدر شیعیان در نجف اشرف، نقطه عطفی بسیار مهم بود که در آن دو طرف بر نقش بنیادی ایمان به خداوند متعال و پیام‌های الهی، و نیز پایبندی به ارزش‌های والای اخلاقی در غلبه بر چالش‌های بزرگ پیش‌روی بشریت در این عصر و همچنین، ضرورت هم‌افزایی تلاش‌ها برای گسترش فرهنگ همزیستی مسالمت‌آمیز، دوری از خشونت و نفرت‌پراکنی، و تقویت ارزش‌های همدلی و هماهنگی میان انسان‌ها، بر پایه رعایت حقوق و احترام متقابل میان پیروان ادیان و اندیشه‌های گوناگون تأکید کردند.

مرجعیت عالی دینی در حالی که مراتب تسلیت و همدردی خود را به پیروان کلیسای کاتولیک در سراسر جهان به‌سبب این مصیبت دردناک ابراز می‌ دارد، برای آنان صبر و آرامش آرزو می‌ کند و از خدای بلندمرتبه و قادر مسئلت می نماید که با رحمت گسترده‌اش، خیر، برکت و صلح را برای آنان و برای تمام بشریت ارزانی دارد.

(۲۲ /شوال /۱۴۴۶هـ) برابر با۲۰۲۵/۴/۲۱

دفتر حضرت آیت الله العظمی سيستاني (دام ظله) ـ نجف أشرف

پیام تسلیت رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی

رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پیامی به وزیر گفت‌ وگوی ادیان واتیکان، درگذشت رهبر کلیسای جهانی کاتولیک را تسلیت گفت.

به گزارش شفقنا، در پیام حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مهدی ایمانی‌پور رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خطاب به کاردینال جورج جاکوب کواکاد آمده است:

از خبر درگذشت عالیجناب پاپ فرانسیس بسیار متأثر شدم. این فقدان را به جنابعالی،اعضای محترم وزارت گفت‌وگوی ادیان واتیکان و تمامی پیروان کلیسای کاتولیک در سراسر جهان تسلیت می‌گویم.

عالیجناب پاپ فقید در دوران مسئولیت خویش گام‌های ارزنده‌ای در جهت بهره مندی بیشتر پیروان از آموزه‌های راستین دین و تعالی بخشیدن به فضائل اخلاقی در حیات انسان‌ها و نیز توسعه صلح و عدالت در جهان برداشتند.
کلام آن عالیجناب در زمان برگزاری دور دوازدهم گفتگوی دینی فی مابین در ۳۰ آذر ماه ۱۴۰۳ (برابر با ۲۰ نوامبر ۲۰۲۴) که: «در این مسیر(همکاری برادرانه)، هرگز نباید از سخن گفتن و تلاش کردن برای کرامت تمامی افراد،جوامع و مردم خسته شویم.» آن هم در وضعیتی که عالیجناب دچار عارضه تنفسی بودند، همواره در خاطر اینجانب و همکارانم به یادگار باقی است.
برای آن عالیجناب رحمت واسعه الهی و برای جامعه مسیحیان کاتولیک در جهان، به ویژه اعضای محترم واتیکان صبر و سلامتی آرزومندم.

 

گوترش درگذشت پاپ را تسلیت می گوید: او صدای امید و انسانیت بود

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در بیانیه‌ مطبوعاتی روز دوشنبه گفت که پاپ فرانسیس «میراثی از ایمان، خدمت و رحمت از خود بر جای گذاشته است.»

او پاپ را به عنوان «صدای جهانی برای صلح، کرامت انسانی و عدالت اجتماعی، به ویژه برای کسانی توصیف کرد که به حاشیه رانده شده‌اند یا از ویرانی‌های درگیری رنج می‌برند.»

او گفت: «در طول سال‌ها، ما در سازمان ملل از تعهد او به اهداف و اصول سازمان ملل الهام گرفته‌ایم.»

وی ادامه داد: پاپ فرانسیس صدای امید، فروتنی و انسانیت بود.

گوترش خاطرنشان کرد که پاپ فرانسیس در پیام اخیر خود خواستار تسلیم نشدن در برابر «ترس» شد.

او ادامه داد: «در عوض، او خواستار سرمایه‌گذاری در سلاح‌های صلح، برای کمک به آسیب‌پذیرترین افراد، مبارزه با گرسنگی و ارتقای توسعه شد.»

یادداشت دبیرکل مجمع جهانی شیعه شناسی به مناسبت درگذشت پاپ

دکتر آیت پیمان، دبیرکل مجمع جهانی شیعه شناسی در یادداشتی به مناسبت درگذشت پاپ فرانسیس اینگونه آورده است: « خبر درگذشت پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان، بار دیگر نگاه‌ها را به سوی واتیکان، این کوچک‌ترین کشور دنیا و عظیم‌ترین نماد تشریفات مذهبی در غرب، جلب کرد. جایی که هزاران سال میراث معماری، نقاشی، مجسمه‌سازی و شکوه بصری، به‌ویژه در کلیساهایی چون سنت‌پیترو و نمازخانه سیستین، روایتگر مفهومی از دین است که با ریشه‌های نمایشی، ظاهرگرایانه و جذابیت‌های حسی و بصری و هنرهای گرانقیمت تجسمی پر زرق و برق پیوند خورده است.

واتیکان را باید موزه زنده‌ای دانست از «تجمل مقدس»! جایی که نور، رنگ، صدا و نمادهای باشکوه، نه تنها ابزار نمایش ایمان بلکه ابزاری برای اقناع و تسخیر روان انسان مدرن شده‌اند. نوعی معماری ایمان‌آور، اما نه لزوماً حقیقت‌جو. بیشتر

مفتی جعفری لبنان: پاپ فرانسیس ظلم و ستم امپراتوران جهان و قدرت‌های فاسد را محکوم کرد

شیخ قبلان در بیانیه‌ای اظهار کرد: «با صداقت و محبتی عمیق، گرم‌ترین تسلیت‌ها را به همه برادران مسیحی و پیروان ادیان آسمانی در سراسر جهان به‌سبب درگذشت پاپ فرانسیس تقدیم می‌کنیم؛ کسی که در تثبیت روح آسمانی و ارزش‌های انسانی به‌عنوان پیوندی ضروری میان آفرینش و انسان‌ها سهم بزرگی داشت.»

وی افزود: «او به همگرایی نزدیک ادیان فراخواند، آن را پایه‌ای برای صدای جاودانگی و معیاری برای خدای ضامن آفریدگان و بندگانش در زمین دانست، و ظلم را، به‌ویژه ستم امپراتوران جهان و قدرت‌های فاسدی که با ستم، کشتار، جنگ و فجایع به حیات خود ادامه می دهند، محکوم کرد.»

او در پایان افزود: «این لحظه، لحظه‌ تاریخ، زمین، آسمان و قداست انسان است و هیچ چیز برتر از صدای جاودانگی نیست که با محبت، رحمت، رأفت، عدالت و امنیت برای آفریدگان خدا و بندگانش طنین‌انداز می‌شود.»

پیام تسلیت آیت الله محقق داماد

آیت الله مصطفی محقق داماد، درگذشت پاپ فرانسیس را تسلیت گفت.

به گزارش شفقنا، متن پیام به این شرح است:

بسم‌ الله الرحمن الرحیم

خبر ارتحال حضرت پاپ فرانسیس، اسقف رُم و رهبر فرهیخته جامعه کاتولیک جهان را دریافت نمودم. شخصیتی که در دوران زعامت خویش، با نگاهی انسانی، روحی متواضع و زبانی مشفق، در مسیر تقریب ادیان، حمایت از مظلومان و دعوت به صلح و عدالت جهانی گام نهاد.

اینجانب، ضمن ابراز تأسف، این ضایعه را به عموم مسیحیان جهان، به ویژه اعضای محترم کلیسای کاتولیک تسلیت عرض نموده، برای روح آن فقید، آرامش و مغفرت، و برای بازماندگان و پیروان ایشان، تسلّا مسئلت می‌نمایم.

امید آن‌که یاد و راه ایشان، که در جهت ارتقاء گفت‌وگوی میان‌ادیانی و کرامت انسانی بود، الهام‌بخش نسل‌های آینده قرار گیرد

نایب رئیس مجلس اعلای شیعیان لبنان: پاپ پیام‌آور گفت‌وگو، وحدت و صلح بود

شیخ خطیب در بیانیه‌ای اعلام کرد: «با نهایت اندوه و تأثر، خبر درگذشت پاپ فرانسیس را دریافت کردیم؛ پاپی که امروز صبح و در آستانه عید پاک، دار فانی را وداع گفت. در این مناسبت، به‌نمایندگی از مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان و به‌نام شخصی خود، صمیمانه‌ترین تسلیت‌ها و همدردی‌ها را به پیروان کلیسای کاتولیک، برادران مسیحی در لبنان و سراسر جهان، دولت واتیکان و سفارت واتیکان در لبنان تقدیم می‌داریم.»

وی افزود: «در این مناسبت، شایسته است یادآوری کنیم که آن مرحوم، پیام‌آور گفت‌وگو، وحدت و صلح بود و در دوران مسئولیت خود، به‌ویژه از طریق سفرها و دیدارهای بین‌المللی‌اش، در این مسیر تلاش‌های زیادی انجام داد. از جمله باید به سفر تاریخی‌اش به نجف اشرف و دیدار با حضرت آیت‌الله العظمی سید علی سیستانی (دامت برکاته) و نیز امضای سند «برادری انسانی برای صلح جهانی و همزیستی مشترک» با شیخ الازهر در ابوظبی اشاره کرد.«

شیخ خطیب ادامه داد: «پاپ فرانسیس در تمام دوران زعامتش، همواره بر تقویت گفت‌وگو میان ادیان، ترویج فرهنگ تسامح و تفاهم میان ملت‌ها تأکید داشت. او همچنین نقش مهمی در دفاع از حقوق بشر و حمایت از مسئله عادلانه ملت فلسطین ایفا کرد.»

وی در پایان تأکید کرد: «در این مناسبت دردناک، مجلس اعلای شیعیان لبنان بر ضرورت ادامه این مسیر، تقویت فرهنگ گفت‌وگو و همکاری مشترک برای جهانی عاری از خشونت و ظلم، و پشتیبانی از ملت‌های مظلوم، به‌ویژه ملت‌های لبنان و فلسطین در برابر تجاوزگری صهیونیستی، تأکید می‌ورزد.»

لازارینی: پاپ فقید قاطعانه از آتش بس در غزه حمایت می‌کرد

لازارینی در بیانیه ای در حساب کاربری خود در شبکه گفت: از درگذشت پاپ فرانسیس بسیار متأسفم. حمایت او از درخواست آتش بس در غزه و آزادی همه گروگان ها تزلزل ناپذیر و مستمر بود».

او افزود: «صدای او به برجسته کردن غیرانسانی سازی گسترده جنگ در غزه و فراتر از آن کمک کرد.»

لازارینی در پایان گفت: من افتخار ملاقات با پاپ فرانسیس را داشتم و از حمایت او و حمایت سریر مقدس از آوارگان فلسطینی و آنروا تشکر می کنم.

پیام تسلیت رئیس جمهور ایران

مسعود پزشکیان در پیامی ضمن تسلیت درگذشت پاپ فرانسیس تصریح کرد: از نقاط برجسته زندگی و رهبری او مواضع انسان‌دوستانه وی در برابر رفتارهای ضد بشری در جهان به‏ویژه مواضع صریح و محکومیت نسل‏کشی رژیم اسرائیل در غزه و تقاضا برای پایان دادن به کشتار زنان و کودکان بی‏گناه فلسطینی بود که نام و یاد او را برای همیشه در خاطر همه وجدان‏های بیدار و آزادی‏خواهان جهان زنده نگه خواهد داشت. بیشتر

حزب الله لبنان درپیامی درگذشت پاپ را تسلیت گفت

حزب‌الله لبنان امروز(دوشنبه) با صدور پیامی، درگذشت پاپ فرانسیس، رهبر کلیسای کاتولیک را تسلیت گفت و از مردم لبنان خواست تا از زندگی و آموزه‌های او الهام بگیرند.

المیادین نوشت: در این پیام، حزب‌الله مراتب تسلیت خود را به دولت واتیکان، پیروان کلیسای کاتولیک در سراسر جهان، مسیحیان لبنان و سفارت واتیکان در این کشور ابراز داشت و درگذشت خورخه ماریو برگولیو (پاپ فرانسیس) را ضایعه‌ای اندوه‌بار دانست.

در این بیانیه آمده است: پاپ فرانسیس »به صلح ایمان داشت، به نفی جنگ‌ها دعوت می‌کرد و با ایمانی راسخ، به ترویج ارزش‌های محبت، تسامح، و ایجاد پل‌هایی میان ادیان، تمدن‌ها و ملت‌ها در مسیر گفت‌وگو، تفاهم و عدالت می‌پرداخت.»

حزب‌الله با اشاره به دیدارهای مهم پاپ با مراجع اسلامی در نجف اشرف و الازهر شریف، تأکید کرد: «این دیدارها مشعل محبت و پیام برادری انسانی را روشن ساختند و تجلی‌گاه روح گفت‌وگو میان ادیان بودند.» بیشتر

پیام تسلیت‌ کشورهای عربی 

امارات، مصر، حماس شیخ الازهر و تشکیلات خودگران فلسطین درگذشت پاپ را تسلیت گفتند و حمایت او از آرمان فلسطین را ستودند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، امارات، مصر، فلسطین، شیخ احمد الطیب و حماس با انتشار بیانیه‌های رسمی ضمن تسلیت به مناسبت درگذشت پاپ همگی از موضع پاپ در حمایت از بشریت و آرمان فلسطین تمجید کردند. بیشتر

پیام تسلیت عمار حکیم در پی درگذشت رهبر کاتولیک‌های جهان

«سید عمار حکیم»، رئیس جریان حکمت ملی عراق در پیامی درگذشت رهبر کاتولیک‌های جهان را تسلیت گفت.

در پیام حکیم آمده است: با تاسف فراوان از درگذشت پاپ فرانسیس، رهبر واتیکان مطلع شدیم. به مناسبت این ضایعه، نقش ایشان در تقویت صلح و خدمت به بشریت و گفتگو میان ادیان را به یاد می‌آوریم. همچنین سفر تاریخی ایشان به عراق و دیدار با حضرت آیت الله العظمی سید علی سیستانی، مرجعیت عالیقدر دینی در نجف اشرف را به یاد می‌آوریم؛ رویدادی که برای همیشه در حافظه ملت عراق و جهانیان باقی خواهد ماند.

روند انتخاب پاپ جدید واتیکان

با درگذشت پاپ فرانسیس که روز دوشنبه توسط واتیکان اعلام شد، کلیسای کاتولیک رومی آیین های مفصلی را آغاز خواهد کرد که ممکن است چندین هفته طول بکشد.

رویترز نوشت: این روند که جزیی از قانون اساسی موسوم به Universi Dominici Gregis (از کلِ رمه خداوند) است توسط پاپ ژان پل دوم در سال 1996 تصویب شد و توسط پاپ بندیکت شانزدهم در سال های 2007 و 2013 تجدید نظر شد.

درحالیکه تا قرن بیستم مرگ پاپ با سه ضربه چکش نقره‌ای روی پیشانی او اعلام می‌شد اکنون با تائید پزشک معتمد و اعلامیه رسمی واتیکان انجام می‌شود. این کار معمولاً توسط «کامرلنگو کلیسای روم مقدس» انجام می‌شود که اموال و درآمدهای کلیسای مقدس را اداره می کند.

همچنین واتیکان اطمینان حاصل می کند که «حلقه» پاپ و مهر سربی او شکسته شده است تا هیچ کس دیگری نتواند از آنها استفاده کند. کالبد شکافی هم برای پاپ درگذشته انجام نمی شود. اقامتگاه شخصی پاپ قفل و مهر و موم می‌شود. پس از مرگ پاپ دیگر کاردینال ها نمی توانند تصمیمات مهمی بگیرند که بر کلیسا تأثیر بگذارد یا آموزه های آن را تغییر دهند. روسای اکثر ادارات واتیکان استعفا می دهند تا زمانی که پاپ جدید آنها را تأیید یا جایگزین کند.

مراسم عزاداری ۹ روز طول می کشد و تاریخ تشییع و خاکسپاری توسط کاردینال ها تعیین می شود. کاردینال‌ها باید بین روز چهارم و ششم پس از مرگ پاپ روند انتخاب جانشین او را شروع می‌کنند.

پیام قائم‌مقام کلیسای کاتولیک رم درباره درگذشت پاپ

در ساعت ۹:۴۵ صبح، کاردینال کوین فارل، قائم‌مقام کلیسای کاتولیک رم، در پیامی رسمی اعلام کرد: «برادران و خواهران عزیز، با اندوهی عمیق باید اعلام کنم که پدر مقدس ما، فرانسیس، ساعت ۷:۳۵ صبح امروز به جهان دیگر شتافت. او تمام زندگی خود را وقف خدمت به پروردگار و کلیسای او کرد. وی با وفاداری، شجاعت و عشق همگانی، به‌ویژه نسبت به فقرا و به حاشیه‌رانده‌شدگان، ما را به زندگی مطابق با ارزش‌های انجیل دعوت کرد. با قدردانی فراوان از نمونه‌ای که از شاگردی راستین عیسی مسیح به جای گذاشت، روح پاپ فرانسیس را به رحمت بی‌نهایت خداوند می‌سپاریم.»