شفقنا- بنیاد خیریه الخویی در لندن در پیامی درگذشت پاپ فرانسیس را به کلیسای کاتولیک رم و جوامع کاتولیک در سراسر جهان تسلیت گفت.
به گزارش شفقنا، متن این پیام که در اختیار شفقنا انگلیسی قرار گرفته، بدین شرح است:
«بنیاد الخویی و جوامع شیعه در سراسر جهان با نهایت اندوه و تأسف، صمیمانهترین تسلیتها و همدردیهای عمیق خود را به کلیسای کاتولیک رم و جوامع کاتولیک در سراسر جهان به مناسبت درگذشت حضرت پاپ فرانسیس ابراز میدارند.
پاپ فرانسیس، در عصری پر از بلاتکلیفی، چراغ امیدی بود. میراث او فراتر از مرزهای دینی است و زندگیاش با فضیلت، فروتنی صادقانه، و شفقت نسبت به انسانها از هر دین و آیینی ـ حتی بیدینان ـ عجین شده بود.
او همواره بر شأن و کرامت همه انسانها تأکید داشت؛ که نمونه آن پیامی است که در واپسین خطبهاش در روز یکشنبه عید پاک با فراخوانی برای صلح در خاورمیانه ایراد شد. میراث پربار او در سراسر جهان گرامی داشته خواهد شد.
بنیاد الخویی همواره به اهمیت حیاتی همکاریهای میان ادیان واقف بوده و به رابطه تاریخی خود با کلیسای کاتولیک از زمان پاپ فقید، ژان پل دوم، افتخار میکند. این بنیاد افتخار داشته که در مناسبتهای مختلف با پاپ فرانسیس دیدار کرده و پیرامون گفتوگوی بینادیانی و سایر مسائل جهانی از منظر ایمان، تبادل نظر نماید.
این تعاملات نماد روابط گرم بین جوامع ما و گواهی بر احترام متقابل روزافزون میان نهادهای ما بود. پاپ فرانسیس بر این مبانی با صداقت، خرد و گشودگی قلب صحه گذاشت و پیوند میان مسلمانان و مسیحیان در سراسر جهان را عمیقتر ساخت.
در میان لحظات تاریخی فراوان دوران رهبری او، دیدار تاریخیاش از شهر مقدس نجف در عراق در مارس ۲۰۲۱ و ملاقات با مرجع عالیقدر شیعیان، حضرت آیتالله العظمی سید علی سیستانی، خاطرهای فراموشنشدنی است. این دیدار گامی بیسابقه در مسیر گفتوگوی مسلمانان و مسیحیان بود که بر ارزشهای مشترک ادیان ابراهیمی ما تأکید داشت و نقش بنیادین رهبری دینی در ترویج احترام متقابل و همزیستی مسالمتآمیز را برجسته ساخت. این ملاقات، پیامی قدرتمند از وحدت و تفاهم در زمانی بود که منازعات فرقهای و شکافهای فرهنگی، ساختارهای اجتماعی بسیاری از جوامع را تهدید میکرد.
در این لحظه اندوه، ما بار دیگر بر تعهدمان به آرمانهایی که آن مقام عالیمرتبه در طول زندگیاش پیگیر آنها بود، تأکید میکنیم: تلاش برای صلح، حمایت از محرومان، پاسداری از سیاره زمین و از همه مهمتر، پل زدن میان ادیان و فرهنگها. ما بر این باوریم که در این دوران دشوار و پرچالش، وظیفه همه رهبران دینی است که مشعل بهجامانده از او را در دست گرفته، در این جامعه مشترک بشریت در کنار یکدیگر بایستند و با شهامت دربارهی عدالت و آشتی سخن بگویند.
باشد که روح او در آرامش بیاساید، و خداوند به همه کسانی که راه او را دنبال میکردند، آرامش و قدرت عطا فرماید.
بنیاد الخویی»