شناسهٔ خبر: 72458805 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

درگذشت پاپ فرانسیس جانشین‌های احتمالی را سر زبان‌ها انداخت

پاپ فرانسیس ۸۸ ساله، امروز _دوشنبه یکم اردیبهشت ۱۴۰۴_ درگذشت و زمزمه‌هایی را برای جانشینی خود مجدد سر زبان‌ها انداخته است که پیش از این با آغاز بیماری و بستری شدنش در بیمارستان شکل گرفته بود.

صاحب‌خبر -

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پاپ فرانسیس، اسقف اعظم و رهبر کلیسای کاتولیک رم، امروز در سن ۸۸ سالگی درگذشت. وی از ایراد سخنرانی بی‌سابقه قبل از جلسه مشترک کنگره گرفته تا تمجید از کار زنان مذهبی در کلیسای جامع سنت پاتریک، این هفته ایالات متحده آمریکا را به‌شدت مجذوب خود کرده بود. پاپ فرانسیس یسوعی و عضو انجمن موسوم به عیسی بود که با نزدیک به ۱۷ هزار کشیش و برادر، بزرگترین انجمن مذهبی مردان در جهان است و اعضای آن متعهد می‌شوند به دنبال جاه و مقام بالاتر نباشند.

وی از سال ۱۹۹۰ تلویزیون تماشا نکرده بود و به‌عنوان طرفدار پرشور تیم فوتبال آرژانتینی خود، سان لورنزو آلماگرو، به گارد سوئیسی (گروهی از سربازان که از قرن پانزدهم میلادی در دربار کشورهای اروپایی به‌عنوان نگهبان حضور داشته‌اند) متکی بود تا او را در جریان نتایج مسابقات به‌روز نگه دارند. پاپ فرانسیس همچنین عاشق پیتزا بود و ازجمله دلتنگی‌های خود در زندگی را آرامش راه رفتن در خیابان‌ها یا رفتن به یک پیتزا فروشی برای خوردن یک پیتزای خوب اعلام کرده بود. پست‌های توئیتر فرانسیس به ۹ زبان مختلف (اسپانیایی (محبوب‌ترین)، انگلیسی، فرانسوی، آلمانی، پرتغالی، عربی، لهستانی و لاتین) و هر روز منتشر می‌شد و او بیش از ۲۳ میلیون دنبال‌کننده داشت.

پیش از درگذشت وی، بسیاری از مفسران کاتولیک به رغم ناخوشی‌های آشکارش، حدس و گمان در مورد اینکه پاپ بعدی کیست را بی‌احترامی می‌دانستند، اما ناگزیر توجهات از قبل به کاردینال‌هایی جلب شده بود که نامزدهای بالقوه پاپ‌شدن هستند. نامزدهای پیشرو، طیفی از پیشینه‌ها و دیدگاه‌های ایدئولوژیک را در بر می‌گیرند، بنابراین انتخاب نهایی کنگره می‌تواند مسیر آینده کلیسا را تغییر دهد، اما غیرقابل پیش‌بینی بودن روند تعیین پاپ که با قرنطینه چندین روزه کاردینال‌ها رأی‌گیری همراه است، هرگونه گمانه‌زنی را بی‌اعتبار می‌کند.

درگذشت پاپ فرانسیس جانشین‌های احتمالی را سر زبان‌ها انداخت

نامزدهای جانشینی پاپ فرانسیس

کاردینال پیترو پارولین، ایتالیا: یک دیپلمات کامل واتیکانی و کاردینال ۷۰ ساله، پیترو پارولین، وزیر امور خارجه پاپ فرانسیس و فرد مورد علاقه فعلی، یکی از گزینه‌های موجود برای جانشینی اوست که به‌واسطه میانجی‌گری برای مناسب شدن روابط آمریکا و کوبا در ۱۰ سال گذشته و در توافق واتیکان و چین در سال ۲۰۱۸ شناخته شده است. گفته می‌شود او فردی میانه‌روست که می‌تواند آسیب‌های گذشته را برطرف کند.

کاردینال لوئیس آنتونیو تاگل، فیلیپین: کاردینال فیلیپینی، لوئیس آنتونیو تاگل ۶۷ ساله، مدت‌هاست که یکی از کاندیدای پیشرو در میان ناظران واتیکان بوده است. او در رسانه‌ها با شخصیتی کاریزماتیک و شاد معرفی شده است و در صورت انتخاب، نخستین پاپ آسیایی و به‌طور واقعی مسلط به زبان انگلیسی در تاریخ از زمان آدریان چهارم خواهد بود که در هرتفوردشایر متولد شد و در دهه ۱۱۵۰ این مقام را بر عهده داشت. گفته می‌شود کاردینال تگل در نشان دادن احساسات راحت است و حالتی بازیگوش و عامیانه دارد. سیاست‌های او شبیه دیدگاه‌های به‌نسبت مترقی پاپ فرانسیس در مورد مسائل عدالت اجتماعی است.

کاردینال پیتر ترکسون، غنا: کاردینال پیتر ترکسون، محقق ۷۶ ساله چندزبانه کتاب مقدس، به‌عنوان فردی جذاب و آرام توصیف شده که مدت‌هاست به‌عنوان یک کاندیدای پیشرو برای انتصاب به‌عنوان پاپ شناخته می‌شود. با این حال دیدگاه‌های به‌نسبت لیبرالش در مورد عدالت اجتماعی، او را با در تضادی آشکار با کاردینال‌های همکار و اسقف‌های کشورش غنا قرار داده است، بنابراین به‌رغم اشتیاق شدید برای انتخاب پاپی از آفریقا که جمعیت کاتولیک در آن رو به افزایش است، کاردینال ترکسون به‌طور کلی یک نامزد متحد تلقی نمی‌شود.

کاردینال پیتر اردو، مجارستان: کاردینال پیتر اردو ۷۲ ساله، محقق و روشنفکر برنده جایزه، محافظه‌کارتر از پاپ فرانسیس است و به‌عنوان یک انتخاب اجماعی بالقوه در نظر گرفته می‌شود.

کاردینال مایکولا بیچوک، اوکراین: پاپ فرانسیس سال گذشته اسقف ۴۵ ساله کلیسای سنت پیتر و سنت پل ملبورن، مایکولا بیچوک را به‌عنوان کاردینال معرفی کرد که درباره رنج‌های هموطنان اوکراینی خود طی درگیری کنونی با روسیه صحبت کرد و گروه استرالیایی او به‌طور عمده از پناهندگان کاتولیک یونانی از جنگ بالکان و درگیری فعلی تشکیل شده است، با این وجود به‌نظر می‌رسد بیچوک برای انتصاب به‌عنوان پاپ بسیار جوان است.

درگذشت پاپ فرانسیس جانشین‌های احتمالی را سر زبان‌ها انداخت