نخست وزیر صهیونیستی که 19 فروردین ماه با هدف تحریک رئیس جمهور آمریکا علیه جمهوری اسلامی راهی ینگه دنیا شده بود، در حالی که کنار دست ترامپ و مقابل دوربینها نشانده شده بود، سخنانی شنید که او را انگشت به دهان گذاشته و سرگشته و حیران کرد.
حال که دور دوم مذاکرات غیرمستقیم هستهای میان ایران و آمریکا شامگاه شنبه در ایتالیا پایان یافت و خوشبینیها نسبتاً به رسیدن طرفین به یک تفاهم افزایش یافته، این روند استراتژیستهای رژیم را در موضوع تقابل با ایران به وادی سردرگمی و گیجی بیشتری کشانده است. عقبنشینی کاخ سفید از درخواست برچیدن کامل برنامه هستهای ایران یا به صفر رساندن درصد غنیسازی موضوعی است که به ویژه صهیونیستها را برآشفته کرده است. گفته میشود «ران درمر» وزیر امور راهبردی کابینه رژیم در دیدار با استیو ویتکاف، فرستاده آمریکا در خاورمیانه از «نگرانی عمیق» نسبت به مذاکرات رم خبر داده است.
در این مسیر در روزهای اخیر و به موازات روند مثبت گفتوگوها درباره برنامه هستهای کشورمان نیز شاهد تشدید تبلیغات و تهدیدات صهیونیستها مبنی بر حمله نظامی به تأسیسات هستهای ایران هستیم. تهدیدهای اسرائیل که با هدف اخلال در روند مذاکرات طرفین صورت میگیرد، درصدد است به صورت هدفمند فضای مذاکرات و همچنین موضع و روحیه تیم ایرانی را تحت تأثیر قرار دهد.
تلآویو اما نه تنها در دستیابی به اهداف مدنظر خود از بیان تهدیدها ناکام مانده، بلکه روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» به صراحت مینویسد: «با وجود تیترهای رسانههای آمریکایی که اواخر هفته این نوید را دادند که اسرائیل هنوز گزینه نظامی برای هدف قرار دادن زیرساختهای هستهای ایران را نگه داشته اما این تنها تهدیدی با تفنگ خالی است زیرا تا زمانی که آمریکا در حال گفتوگو با ایران است، اسرائیل توان و قصد حمله به ایران را نخواهد داشت، تمامی نشانهها حاکی از این است که دولت ترامپ برای توافق با ایران مصمم است». البته خبرگزاری رویترز مدعی شده رژیم صهیونیستی با هدف تأثیرگذاری بر روند و نتیجه مذاکرات کماکان برنامه حمله به تأسیسات هستهای ایران را در دستور کار دارد. صابر گلعنبری، تحلیلگر مسائل بینالملل اما در تحلیلی در این باره مینویسد: «هر گونه اقدام اسرائیل، در نهایت محصول هماهنگی نهایی و اطلاع پیشینی آمریکا خواهد بود و دور از انتظار است که اسرائیل رأساً و بدون موافقت آن اقدامی بکند».
در نتیجه باید گفت با توجه به عزم آمریکا به ادامه مذاکرات با ایران و نیز عدم همراهی دولت ترامپ با اسرائیل در این مسیر، به نظر میرسد تهدیدهای دولت نتانیاهو حداقل برای دوره فعلی عمدتاً مصرف داخلی دارد و از سوی دیگر پاسخ قاطع مقامات نظامی و دیپلماتیک کشورمان به این تهدیدها نیز موجب میشود اسرائیل خیال ارتکاب هر گونه خطایی علیه زیرساختها و تأسیسات ایران را از سر بیرون کند.
خبرنگار: مینا افرازه