شناسهٔ خبر: 72433609 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: اعتماد آنلاین | لینک خبر

پدر هسته‌ای ایران به خانه برگشت

"اکبر اعتماد"، دانشمند برجسته و بنیانگذار برنامه هسته‌ای ایران و دانشگاه بوعلی سینا، برای خاکسپاری به زادگاهش همدان منتقل خواهد شد. این اقدام با درخواست خانواده اش و به منظور بزرگداشت یاد و خاطره‌ او به عنوان یکی از شخصیت‌های تاثیرگذار در توسعه علم و فناوری کشور انجام می‌شود.

صاحب‌خبر -
پدر هسته‌ای ایران به خانه برگشت
کد خبر: 708816
|
۱۴۰۴/۰۱/۳۱ ۱۰:۱۵:۳۰

«اکبر اعتماد» شخصیت علمی، بنیانگذار و پایه‌گذار سازمان انرژی اتمی ایران و نخستین رییس این سازمان ظهر روز جمعه ٢٢ فروردین چشم از جهان فرو بست.

به گزارش ایرنا، وی که به «پدر فناوری هسته‌ای ایران» شهرت یافته است، در رشته برق در دانشگاه لوزان سوئیس در قبل از انقلاب ادامه تحصیل داد و پس از مدت کوتاهی در مرکز تحقیقات اتمی انستیتو فدرال سوئیس مشغول به کار شد. حاصل تحقیقاتش رساله دکترایی بود که به دانشگاه پلی‌تکنیک سوئیس تحویل داد و به خاطر تخصصش مورد مشورت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قرار می‌گرفت.

اعتماد در سال ۱۳۴۴ به ایران بازگشت و توسط رییس وقت سازمان برنامه و بودجه، به عنوان مشاور فنی طرح پژوهش‌های رآکتور اتمی استخدام شد. یک سال بعد، دفتر انرژی اتمی سازمان برنامه و بودجه را بنا گذاشت و خود به مدیریت آن منصوب شد و تا سال ۱۳۴۶ در این مسوولیت باقی ماند.

وی در سال ۱۳۴۷ به سمت اولین رییس مؤسسه تحقیقات و برنامه‌ریزی علمی و آموزشی، که بدیل ایرانی مرکز ملی پژوهش‌های علمی (CNRS) در فرانسه بود، منصوب شد. در سال ۱۳۵۳ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست گرفت و این سازمان را بنیان نهاد و تا سال ۱۳۵۷ ریاست سازمان انرژی اتمی ایران را به دست داشت.

در پی درگذشت پدر صنعت هسته ای ایران رییس جمهور، وزیر امور خارجه، معاون اول رییس‌جمهور، معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان انرژی اتمی پیام تسلیت صادر کردند.

بازگشت "پدر فناوری هسته‌ای ایران" به زادگاهش

مراسم تشییع و وداع با پیکر استاد دکتر «اکبر اعتماد»، پدر صنعت هسته‌ای با حضور محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی، روسای ادوار این سازمان، جامعه علمی کشور، اعضای خانواده مرحوم دکتر اعتماد، جمعی از پیشکسوتان، مدیران و کارکنان سازمان انرژی اتمی ایران ۳۰ فروردین ۱۴۰۴ در تهران برگزار شد.

مرحوم اعتماد چراغ دانش را در دیار الوند فروزان ساخت

اعتماد ۱۹ دی ۱۳۰۹ در همدان به دنیا آمد و بنیانگذار و اولین رییس دانشگاه بوعلی سینا بود و به همین دلیل غلامحسین مجذوبی رییس دانشگاه بوعلی سینا پیام تسلیتی صادر کرد که در این پیام آمده است: مرحوم اعتماد نه تنها دانشمندی برجسته، که مردی از تبار دانایی و عمل بود. او با بینشی ژرف و همتی والا، بنیاد یکی از مهمترین کانونهای علم و پژوهش این مرز و بوم را نهاد و چراغ دانش را در این دیار فروزان ساخت.

در ادامه پیام آمده است: امروز، دانشگاه بوعلی سینا وامدار تلاش های بی‌شائبه این استاد گرانقدر است و یاد و نام آن فرهیخته فقید، همواره در تارک تاریخ این دانشگاه خواهد درخشید و راه پرافتخارش، چراغدار نسل های آینده خواهد بود.

بازگشت "پدر فناوری هسته‌ای ایران" به زادگاهش

پیکر مرحوم اعتماد در همدان آرام می گیرد

پس از درگذشت اعتماد، همسر و فرزندانش از استاندار همدان درخواست کردند تا پیکر آن مرحوم در شهر همدان دفن شود.

رییس دانشگاه بوعلی سینا همدان در این باره گفت: پیکر دکتر «اکبر اعتماد» از ساعت ۱۰ تا ۱۱ در محوطه دانشگاه بوعلی سینا تشییع و سپس در آرامستان همدان، به خاک سپرده می‌شود.

غلامحسین مجذوبی اظهار کرد: مراسم تشییع پیکر مرحوم دکتر اکبر اعتماد روز دوشنبه یکم اردیبهشت‌ماه دانشگاه بوعلی‌ سینا تشییع می‌شود.

وی با بیان اینکه دکتر اعتماد، بنیانگذار و نخستین رییس دانشگاه بوعلی بوده است، اظهار کرد: ساخت تندیس ایشان برای نصب در دانشگاه، آغاز شده و یکی از ساختمان‌های دانشگاه نیز به نام ایشان، نامگذاری می‌شود.

همچنین در این راستا جلسه هماهنگی مراسم بزرگداشت مرحوم دکتر اکبر اعتماد، بنیانگذار و نخستین رییس سازمان انرژی اتمی ایران و از مفاخر علمی استان همدان، با حضور دکتر حمید ملانوری شمسی استاندار همدان، رییس دانشگاه بوعلی‌سینا و جمعی از مدیران و مسوولان دستگاه‌های اجرایی تشکیل شد.

 

بازگشت "پدر فناوری هسته‌ای ایران" به زادگاهش

خدمات مرحوم اعتماد در حافظه تاریخی این سرزمین باقی خواهد ماند

این نشست با هدف برنامه‌ریزی برای پاسداشت مقام علمی این استاد فقید برگزار و بر لزوم برگزاری باشکوه مراسم تشییع، تدفین و بزرگداشت آن مرحوم تأکید شد.

استاندار همدان در این نشست ضمن تسلیت درگذشت دکتر اکبر اعتماد اظهار کرد: وی یکی از چهره‌های ماندگار علمی کشور، مؤسس دانشگاه بوعلی‌سینا و از نمادهای افتخارآفرین علم در استان همدان بود که خدمات ارزشمند او در عرصه آموزش عالی، فناوری و توسعه علمی کشور، همواره در حافظه تاریخی این سرزمین باقی خواهد ماند.

حمید ملانوری شمسی افزود: برنامه‌ریزی و اجرای مراسم بزرگداشت باید متناسب با جایگاه ملی و بین‌المللی این استاد فرهیخته و با حفظ شأن علمی او صورت گیرد.

استاندار همدان تاکید کرد: همچنین فضاسازی مناسب شهری و دانشگاهی برای پاسداشت این چهره ماندگار ضروری است.

وی خاطر نشان کرد: مراسم ترحیم آن مرحوم، روز دوشنبه در مسجد مهدیه همدان، با حضور مسئولان کشوری و استانی، نخبگان، دانشگاهیان و اقشار مختلف مردم برگزار خواهد شد.