شناسهٔ خبر: 72420530 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: میراث آریا | لینک خبر

پایان دوره آموزشی کارگاه ملی حفاظت و مرمت سنگ در پاسارگاد/ شرکت ۴۰ نفر از ۱۳ استان کشور

کارگاه عملی حفاظت و مرمت آبراه‌های هخامنشی با حضور دانش‌پذیران و زیر نظر استادکاران مرمت به پایان رسید.

صاحب‌خبر -

به گزارش میراث‌آریا، مهدی نصیری رئیس پایگاه میراث جهانی پاسارگاد، این دوره را بسیار باکیفیت و قابل توجه ارزیابی کرد و از تمامی دست‌اندرکاران برگزاری استانی، افراد و کادر پژوهشگاه و محوطه جهانی پارسه قدردانی کرد.

در ادامه مهدی رازانی، دبیر علمی دوره آموزشی، با تشکر از مجموعه پاسارگاد، تخت‌جمشید و اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس برای همکاری در برگزاری این رویداد، گفت: در این دوره، سه نسل از مرمتگران سنگ کشور به‌ویژه از استان فارس، آموزش نسل جدید مرمتگران را بر عهده داشتند.

او خاطرنشان‌کرد: این دوره پس از ۲۸ سال، نخستین دوره آموزشی ملی با این گستردگی موضوعی، مدت زمان و وسعت اجرایی در کشور بوده است.  

رازانی افزود: در این دوره حدود ۴۰ نفر از دانش‌آموختگان مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا از بیش از ۱۳ استان کشور حضور داشتند و با مباحث مختلف حفاظت و مرمت سنگ آشنا شدند.

در ادامه رضا رحمانی، سرپرست پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی فرهنگی، ضمن قدردانی از دست‌اندرکاران، از برنامه‌ریزی برای برگزاری دوره‌های مشابه در سال آینده خبر داد و تصریح‌ کرد: تلاش می‌شود این آموزش‌ها به صورت مستمر ادامه یابد.

در پایان، استاد راهساز، پیشکسوت مرمت سنگ در ایران و از باتجربه‌ترین متخصصان این حوزه، با دانش‌پذیران گفت‌وگو و تأکید کرد: این تخصص نیازمند تلاش و اراده قوی است و پیش از هر اقدام مرمتی، مطالعه مستندات پیشین ضروری است؛ چرا که پژوهش و پیش‌مطالعه بخش جدایی‌ناپذیر از فرآیند مرمت است.

نخستین دوره ملی آموزش حفاظت و مرمت با هدف تربیت نیروهای متخصص در حوزه حفاظت و مرمت آثار سنگی تاریخی ۲۳ تا ۲۸ فروردین ماه سال ۱۴۰۴ در محوطه میراث جهانی پارسه پاسارگاد برگزار شد.

انتهای پیام/