شناسهٔ خبر: 72403633 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: انصاف نیوز | لینک خبر

عراقچی پس از روسیه به ایتالیا می‌رود | میزبان عمان، محل مذاکره رُم!

صاحب‌خبر -

سرویس سیاسی، انصاف نیوز: وزیر امور خارجه با تایید سفر روز شنبه خود به رم، پایتخت ایتالیا برای ادامه مذاکره با طرف امریکایی، تاکید کرد میزبان مذاکرات همچنان عمان و میانجی وزیر خارجه این کشور است.

سیدعباس عراقچی شامگاه پنج‌شنبه 28 فروردین 1404 در پاسخ به خبرنگار ایرنا در مسکو در مورد میزبانی ایتالیا از دور دوم مذاکرات ایران و ایالات متحده گفت: رُم میزبان مذاکرات نیست، بلکه محل مذاکرات است؛ میزبان مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا، همچنان دولت عمان است و ما در محلی که میزبان مشخص کند، حاضر خواهیم شد و کماکان وظیفه میانجیگری، واسطه‌گری و برقراری ارتباط غیرمستقیم برعهده وزیر امور خارجه عمان و دولت این کشور است.
وی افزود: بله، شنبه به رُم خواهم رفت و دور دوم مذاکرات غیرمستقیم را آغاز خواهیم کرد.

عراقچی که سفرش به مسکو مورد توجه رسانه‌های جهان قرار گرفته، در نشست مشترک با همتای روس خود نیز گفت: روابط دو کشور در مسیر درستی پیش می‌رود، در مسیر خوبی حرکت می‌کنیم و رایزنی‌های منظم دوجانبه داریم. با آقای لاوروف درباره طیف وسیعی از موضوعات صحبت کرده‌ایم.

آقای عراقچی تاکید کرد: روابط دو کشور اکنون در سطح راهبردی است و ما در مسیر خوبی به سمت همکاری درازمدت حرکت می‌کنیم و تحولات، تأثیری بر روابط ایران و روسیه نخواهد داشت.

وزیر امور خارجه در پاسخ به پرسشی درباره دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا که قرار است شنبه ۳۰ فروردین‌ماه برگزار شود و طرح مواضع متناقض از سوی واشنگتن نیز گفت: مواضعی که پشت میز مذاکره بیان می‌شود، بررسی می‌شود. منتظریم که فردا مواضع طرف امریکایی را بشنویم. اگر جدیت و اراده واقعی وجود داشته باشد رسیدن به یک توافق محتمل است.
وی خاطرنشان کرد: تردیدهای جدی نسبت به انگیزه‌های طرف آمریکایی داریم ولی در مذاکرات فردا با جدیت و با اراده کامل شرکت می‌کنیم. 
وی ادامه داد:‌ ما برای یک راه‌حل صلح‌آمیز برای برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز ایران کاملا آمادگی داریم و اگر اراده مشابه در طرف مقابل وجود داشته باشد و درخواست‌های غیرمنطقی و غیرواقعی نداشته باشند به نظر من رسیدن به یک توافق محتمل است. 

انتهای پیام