به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، مسعود امامی یگانه عصر پنجشنبه در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی در اردبیل اظهار داشت: جمهوری آذربایجان، چین، روسیه، عمان، عراق و ترکیه مقاصد صادراتی استان اردبیل هستند که در سالجاری تلاش بر این است تا تبادلات تجاری و حمایت از سرمایهگذاران خارجی در بخشهای مختلف انجام شود.
وی تصریح کرد: در سالی که مقام معظم رهبری به نام سرمایهگذاری برای تولید نامیدهاند، در کنار تسهیل فرآیندها باید قوانین مخل و مانع در مسیر سرمایهگذاری رفع شده و نوع نگاه و تغییر رویکردها به این حوزه متفاوت از گذشته باشد.
استاندار اردبیل گفت: انتظار میرود برای تفسیر قوانین به نفع سرمایهگذار آموزش نیروی انسانی در ردههای کارشناسی و میانی در ادارات و سازمانها مورد توجه قرار گیرد تا مهارت جذب سرمایهگذار و همراهی با آنها به صورت شایسته فراهم آید.
امامی یگانه افزود: باید نگاه منفی به سرمایهگذاران از استان رخت بربندد و همان طوری که در مواهب خدادادی رتبه اول را داریم، باید شاخصهای توسعه اقتصادی این استان نیز در رتبههای ممتاز باشد و به هیچ وجه رتبه بالای 20 در شاخصهای اقتصادی برای این استان برازنده نیست.
وی اهمیت استانداردسازی و برندسازی محصولات تولیدی و صادراتی را یادآور شد و خاطرنشان کرد: نگاه صادرات محور مورد تاکید و توجه جدی ما است و سعی ما بر این خواهد بود در سالجاری در کنار پیگیری برای جذب اعتبارات و منابع ملی، زمینه و بستر صادرات کالا و خدمات را با تسهیلگری فراهم کنیم که عمده بازارهای صادراتی استان نیز، کشورهای همسایه خواهد بود.
استاندار اردبیل تکمیل پروژههای نیمهتمام و واگذری زمین برای سرمایهگذاران را با هدف اجرای طرحهای اقتصادی و تولیدی یادآور شد و اضافه کرد: مهمترین زیرساخت در این استان منطقه ویژه اقتصادی و آزاد تجاری است که ضرورت دارد از ظرفیت آنها استفاده شده و با فعال کردن دیپلماسی اقتصادی، به توسعه صادرات کمک کرد.
امامی یگانه بازار هدف صادرات استان را جمهوری آذربایجان، چین، روسیه، عمان، عراق و ترکیه اعلام کرد و ادامه داد: در سفر پیش روی رئیس جمهور به جمهوری آذربایجان، استانداران چهار استان گیلان، اردبیل، آذربایجان شرقی و غربی رئیس جمهور را همراهی میکنند و در ابعاد مختلف این سفر به تسهیلگری مراودات تجاری به ویژه بازگشایی گمرک بیلهسوار کمک خواهد کرد.
وی بیان کرد: استان اردبیل کریدور شمال به جنوب و بارانداز لجستیکی ریلی است که از آن به عنوان دهلیز شمال به جنوب یاد میشود و قطعا در سفر رئیس جمهور به جمهوری آذربایجان سعی خواهد شد در کنار تسهیلگری این امور، به راهاندازی شهرک مشترک ایران و آذربایجان و فعالسازی گمرک به صورت شبانهروزی کمکی جدی شود.
استاندار اردبیل ضرورت احداث بزرگراه باکو – بیلهسوار – مشگینشهر – تبریز را یادآور شد و تصریح کرد: دستورالعمل بهرهبرداری سد ارس و سد خداآفرین و ایجاد کارگروه مشترک برای بررسی آلایندگی رود ارس در سفر رئیس جمهور به جمهوری آذربایجان مورد پیگیری قرار میگیرد.
امامی یگانه گفت: در کنار سرمایهگذاری مشترک برای تولید و تأمین برق و تسهیلسازی در مبادلات تجاری، قرار است بین اردبیل و شهر شوشه در جمهوری آذربایجان که سال 2026 پایتخت کشورهای عضو اکو خواهد بود، خواهرخواندگی برقرار شده و اشتراکات 2 کشور تقویت شود.
وی افزود: انتظار میرود در این سفر صادرات فنی، مهندسی و استفاده از ظرفیت استان در تولید بذر و دانش فناورانه نیز در تقویت روابط 2 کشور مورد توجه قرار گیرد.
انتهای پیام/131
∎