شناسهٔ خبر: 72384054 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

دانشمندان از قوی‌ترین شواهد برای حیات فراتر از منظومه شمسی صحبت می‌کنند

صاحب‌خبر -

شفقنا- برخی محققان اخترشناسی از کشف شواهدی دال بر وجود حیات فرامنظومه شمسی خبر داده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا؛ گاردین نوشت: ستاره شناسان ادعا می کنند: سیاره غول پیکری که 124 سال نوری از زمین فاصله دارد، قوی ترین مدرک برای حیات فرازمینی است که ممکن است فراتر از منظومه شمسی ما وجود داشته باشد.

تصاویر تلسکوپ فضایی جیمز وب از سیاره ای به نام K2-18 b نوعی اثر انگشت شیمیایی دو ترکیبی را نشان می دهد که در زمین، فقط زمانی بوجود می‌آید که حیات شیمیایی و مولکولی وجود داشته باشد. تشخیص مواد شیمیایی، دی متیل سولفید (DMS) و دی متیل دی سولفید (DMDS) به منزله اثبات فعالیت بیولوژیکی بیگانه نیست، اما می تواند پاسخ این سوال را که آیا ما در جهان تنها هستیم راحت‌تر کند.

پروفسور نیکو مادوسودان، اخترفیزیکدان دانشگاه کمبریج که رصدها را رهبری می‌کند، گفت: «این قوی ترین شواهد تا به امروز برای فعالیت بیولوژیکی فراتر از منظومه شمسی است. ما بسیار محتاط هستیم. باید از خودمان سوال کنیم که آیا این نشانه‌ها واقعی هستند یا نه.

با وجود این خوشبینی، برخی بدبین هستند. سؤالات باقی مانده در مورد اینکه آیا شرایط کلی در K2-18 b، برای زندگی مطلوب است و آیا متیل سولفید و دی متیل دی سولفید که عمدتاً توسط فیتوپلانکتون های دریایی روی زمین تولید می شوند، می توانند به طور قابل اعتمادی به عنوان امضاهای زیستی در نظر گرفته شوند، همچنان ذهن دانشمندان را مشغول کرده است.

گفتنی است K2-18 b که در صورت فلکی شیر قرار دارد، تقریباً 9 برابر جرم زمین و 2.6 برابر بزرگتر است و در منطقه قابل سکونت ستاره خود می چرخد. وقتی تلسکوپ فضایی هابل در سال 2019 بخار آب را در جو آن مشاهده کرد، دانشمندان آن را قابل سکونت ترین جهان شناخته شده فراتر از منظومه شمسی اعلام کردند.

این خبر را در گاردین ببینید