شناسهٔ خبر: 72242018 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: حوزه | لینک خبر

اصلی ترین اقدامات دولت و مجلس برای تحقق شعار سال چیست؟

فراهم سازی زمینه ها و شرایط لازم به منظور سوق یافتن سرمایه ها در مسیر رونق تولید و بخصوص رفع موانع موجود در این راستا از مهم ترین و اصلی ترین اقدامات دولت و مجلس به منظور تحقق شعار سال است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری حوزه، به اذعان تحلیلگران و کارشناسان، از جمله دلایل و زمینه های بروز و ظهور مشکلات اقتصادی در کشور، عدم‌هماهنگی لازم و جزیره‌ای عمل‌کردن دستگاه‌های سیاستگذار و تصمیم‌گیر است و حال آن که برای رونق تولید و تحقق شرایط به منظور سرمایه گذاری برای تولید بیش از هر چیز نیازمند انسجام بخشی بین دستگاهی و داشتن یک فرمانده اقتصادی هستیم.

رسالت دولت در سوق دادن سرمایه ها به سمت تولید

بنابرگفته حجت الاسلام سیدجواد حسینی‌کیا نایب‌رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، تحقق شعار سال جاری مستلزم فرمانده اقتصادی است که سیاست‌ها و تصمیماتش منجر به رونق تولید گردد.

وی همچنین افزود: به عقیده بنده، ابتدا دولت باید به دنبال ایجاد یک فرماندهی قوی و منسجم در حوزه اقتصادی باشد که ثمره آن، سوق یافتن سرمایه‌ها به سمت تولید به‌خصوص کلان پروژه‌ها است. گام دیگر در این زمینه ناظر به لزوم جهت‌دهی به منابع بانکی و سوق دادن سرمایه‌های مردم به سمت تولید است.

این نماینده مجلس ادامه داد: دولت در گام سوم می بایست روند صادرات را تسهیل کند و اقدام بعدی نیز رفع موانع تولید اعم از مشکلات بانکی، بیمه‌ای و مالیاتی است.

لزوم ایجاد جاذبه برای فعالیت های تولیدی کشور

وی همچنین بر ضرورت ایجاد مشوق‌های لازم به منظور جذاب کردن فعالیت‌های تولیدی نسبت به فعالیت‌های سفته‌بازی و دلالی تأکید کرد و گفت: تحقق شعار سال نیازمند همدلی و انسجام داخلی و تدارک یک سری اقدامات مفید، مؤثر و در عین حال همه جانبه است و این که به طور خاص در این زمینه کاری کنیم که جذابیت بازارهای غیرمولد از بین برود.

حسینی‌کیا یادآور شد: اساساً رشد سرمایه‌گذاری در امر تولید مستلزم ایجاد جذابیت است تا منابع به سمت فعالیت‌های مولد سوق پیدا کند، کما این که سیاست‌ها نیز باید در راستای پرهیز از انجام فعالیت سفته‌بازانه و مقابله با فعالیت‌ها در بازارهای غیرمولد باشد.

ضرورت تلاش برای رفع موانع تولید

جعفر قادری، رئیس کمیسیون جهش تولید مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به این که در راستای رشد سرمایه‌گذاری تولید می بایست چند اقدام مهم صورت گیرد، خاطرنشان کرد: رفع موانع سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مولد و ایجاد مانع در حوزه‌های غیرمولد یکی از اقدامات در جهت تحقق شعارسال است که مجلس آن راپیگیری می‌کند.

وی ضمن ابراز امیدواری نسبت به این که قانون مالیات برعایدی سرمایه به تصویب برسد، افزود: مجلس درحال رفع ایرادات شورای نگهبان در مورد این قانون است تا افراد نتوانند به‌راحتی سرمایه‌های خود را در بازارهای غیرمولد مانند طلا، ارز، زمین، مسکن و خودرو سرمایه‌گذاری کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین گفت: به منظور رفع موانع تولید باید تسهیل در صدور مجوزها، بهبود فضای کسب‌وکار و اجرای سیاست اصل ۴۴ قانون اساسی مدنظر قرار گیرد و باید بتوانیم قانون جهش تولید مسکن، قانون افزایش حجم سرمایه‌گذاری خارجی و ۴۲ قانون تسهیل در حوزه‌های سرمایه‌گذاری را اجرایی کنیم.

ضرورت تشکیل نهضت ملی تولید

روح‌الله ایزدخواه، دیگر عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به لزوم اهتمام ویژه دولت و مجلس و دیگر نهادها برای تحقق شعار سال بیان داشت: بررسی‌های صورت گرفته حاکی از آن است که همه عوامل لازم برای این موضوع در کشور مهیاست؛ از سرمایه‌هایی که در اختیار مردم قرار دارد تا نیروهای انسانی متخصص که می‌توانند به ارتقای سطح بهره‌وری در تولید کمک کند.

وی همچنین با اشاره به اهمیت دسترسی به بازارهای مختلف گفت: متأسفانه در طول سال‌های گذشته به‌دلیل سوء‌مدیریت، کشور دچار ناترازی شد. در واقع ذخایر خدادادی به جای این‌که کمک‌حال اقتصاد و کشور باشد با مشکل روبه‌رو شدند.

ایزدخواه تأکید کرد: ما برای رفع ناترازی در کشور نیازمند تولید بیشتر هستیم نه این‌که بخواهیم انرژی تولید را قطع کنیم تا بخش‌های دیگر استفاده کنند. این موضوع باید مورد توجه قرار بگیرد. به بیان بهتر نهضت ملی تولید در نهاد حاکمیت باید شکل بگیرد و پیوست آن حضور مردم در آن خواهد بود.

مردم پای کار تولید هستند اگر...

وی افزود: در طول سال‌های گذشته مردم به‌خوبی نشان داده‌اند برای بخش تولید پای کار هستند اما اکنون این اراده در سطح کلان کشور مشاهده نمی‌شود، به نحوی که به عنوان مثال برخی از بانک‌های خصوصی مشغول بنگاهداری خودشان هستند و اصلاً تولید برای‌شان معنا ندارد. دستگاه‌ها هم به صورت پراکنده و ناهماهنگ کار خودشان را پیش می‌برند درحالی باید بسیج شوند تا زیرساخت توسعه تولید فراهم شود.

این نماینده مجلس ابراز داشت: در حال حاضر بخشی از مردم سرمایه‌های‌شان را به بازارهای غیرمولد همچون ارز و طلا وارد کرده‌اند و دلیل اصلی، سوق‌دادن سیاست‌ها به این سمت و نبودن زیرساخت سرمایه‌گذاری برای تولید بوده و حال آن که کشور ما سرشار از منابع و ذخایر بوده و باید از آنها به‌درستی استفاده شود. از سوی دیگر باید تاکید کرد که هدایت اقتصاد در اختیار قوای سه‌گانه است اما لشکر اصلی مردم هستند، به این معنا که مردم قدرت و درک کافی برای ورود به بازارهای مختلف دارند اما زمینه سرمایه‌گذاری برای تولید کمتر برایشان فراهم شده که باید این نقیصه جبران شود.

انتهای پیام