شناسهٔ خبر: 72229828 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

واکنش چین به تهدیدات تجاری آمریکا: تسلیمی در کار نخواهد بود

صاحب‌خبر -

شفقنا- وزارت خارجه چین در واکنش به تهدیدات و فشارهای تجاری آمریکا اعلام کرد که این اقدامات واشنگتن را به‌عنوان یک «حربه اقتصادی» برای اعمال فشار و تهدید دانسته و تاکید کرد که چین هیچ‌گاه تحت تاثیر تهدیدات رئیس‌جمهور آمریکا، دونالد ترامپ، قرار نخواهد گرفت.

به گزارش شفقنا؛ وبگاه شبکه الجزیره نوشت: «در بیانیه‌ای که وزارت تجارت چین صادر کرد، آمده است که پکن با اقدامات مقابله‌ای در برابر تعرفه‌های گمرکی آمریکا پاسخ خواهد داد. این بیانیه تاکید دارد که چین تحت هیچ شرایطی به فشارهای ترامپ تسلیم نخواهد شد و تدابیر متقابلی برای حمایت از منافع ملی خود خواهد اندیشید».

یک سخنگوی وزارت خارجه چین نیز در نشست خبری خود، تعرفه‌های گمرکی آمریکا را «قلدرمآبی» خواند و تصریح کرد که این سیاست‌ها نه تنها به ضرر چین بلکه به ضرر بسیاری از کشورهای دیگر است. وی همچنین اظهار داشت که تعرفه‌های جدید آمریکا که به‌عنوان اقدام متقابل معرفی شده‌اند، تنها به نفع واشنگتن بوده و به دیگر کشورها آسیب می‌زند.

دولت ترامپ روز دوشنبه اعلام کرد که قصد ندارد تعرفه‌های تجاری جدید خود را که هفته گذشته اعلام کرده بود، لغو کند و به چین مهلت داد تا پایان روز سه‌شنبه اقدامات متقابل خود را لغو کند. در غیر این صورت، تعرفه‌های اضافی 50 درصدی بر کالاهای چینی اعمال خواهد شد، که به این ترتیب تعرفه‌های گمرکی چین در سال جاری به 104 درصد خواهد رسید.

در همین حال، اتحادیه اروپا پیشنهاد داده است که در واکنش به این سیاست‌های ترامپ، تعرفه‌های متقابل بر واردات از آمریکا اعمال کند. این اقدامات ترامپ که شامل ده‌ها کشور می‌شود، بازارهای مالی را تحت تاثیر قرار داده و موجب نگرانی‌هایی در خصوص رکود اقتصادی جهانی شده است.

ترامپ همچنین اظهار داشت که هدف از اعمال این تعرفه‌ها، بازسازی پایه صنعتی آمریکا است که به‌گفته وی به‌دلیل آزادسازی تجارت در طول دهه‌ها تضعیف شده است.

رئیس کمیسیون اروپا، اورسولا فون در لاین، در تماس تلفنی با نخست‌وزیر چین، لی چیانگ، خواستار اجتناب از «تشدید» بحران ناشی از تعرفه‌های گمرکی آمریکا و واکنش چین به آن شد.

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای که امروز (سه‌شنبه) منتشر شد، اعلام کرد که فون در لاین در این تماس «از لزوم حل وضعیت موجود از طریق مذاکره» سخن گفته و تأکید کرده است که «نیاز به جلوگیری از تشدید بیشتر» جنگ تجاری که رئیس‌جمهور آمریکا آغاز کرده، وجود دارد.

فون در لاین همچنین بر «مسئولیت اروپا و چین در حمایت از یک سیستم تجاری آزاد و عادلانه که بر اساس شرایط رقابتی برابر استوار باشد» در برابر «اختلالات جهانی» ناشی از اعلانات آمریکا تأکید کرد.

اتحادیه اروپا همچنین نگرانی خود را از جریان کالاهای چینی به قلمروهای خود به‌منظور دور زدن تعرفه‌های گمرکی که ترامپ اعمال کرده، ابراز و تأکید کرد که «نقش اساسی» چین در جلوگیری از این «تغییر احتمالی»، به‌ویژه در «بخش‌هایی که از مازاد تولید جهانی آسیب دیده‌اند»، بسیار مهم است.

در پایان، بیانیه بیان داشت که فون در لاین و لی «ایجاد سازوکاری برای نظارت بر» جریان احتمالی کالاها را مورد بحث قرار دادند.

این خبر را در الجزیره ببینید