شناسهٔ خبر: 72204310 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: تسنیم | لینک خبر

رسیدگی بیش از ۱۳ هزار پرونده و نظارت ویژه بر بازار در همدان

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان همدان از افزایش رسیدگی ۹۹.۳ درصدی خبر داد و گفت: بیشترین تخلفات سال گذشته مربوط به صنوف خواربار فروشی، پوشاک و نانوایی در استان بود و که بیشتر شامل عدم درج قیمت، گران‌فروشی، کم‌فروشی و تقلب بوده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، مرضیه یونسی با اشاره به شعار سال و تاکید بر سرمایه‌گذاری برای تولید، از برنامه‌ریزی دقیق این اداره برای تحقق فرامین مقام معظم رهبری در سال جدید خبر داد و اظهار کرد: در سال 1403، رسیدگی قاطع به پرونده‌های تخلف و اجرای طرح‌های نظارتی ویژه در استان همدان رقم خورد.

وی افزود: اداره کل تعزیرات حکومتی استان همدان، در سال گذشته، با تلاش مضاعف همکاران، موفق به رسیدگی به 13 هزار و 700 فقره پرونده شده است. این رقم با احتساب موجودی سال قبل، نشان‌دهنده افزایش 99.3 درصدی در رسیدگی‌ها است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان همدان در تشریح جزئیات عملکرد این اداره در بخش‌های مختلف اعلام کرد: در حوزه کالا و ارز، هزار و 369 فقره پرونده وارد شده و به هزار و سیصد فقره آن رسیدگی شده است. در بخش بهداشت و درمان نیز 586 فقره مختومه اعلام شده است.

رسیدگی به پرونده‌ها در کمترین زمان ممکن

یونسی با تاکید بر سرعت عمل در رسیدگی به پرونده‌ها، میانگین زمان رسیدگی از زمان تشکیل تا مختومه را 14 روز عنوان کرد و افزود: خوشبختانه اطاله دادرسی در این اداره زیاد نیست.

وی همچنین از وصول یک هزار میلیارد ریال جریمه نقدی در سال گذشته خبر داد و تصریح کرد: تمام این مبلغ به خزانه دولت واریز شده و هیچ شماره حساب دومی در این زمینه وجود ندارد. مدیرکل تعزیرات حکومتی استان همدان از افزایش میزان وصولی جرائم نقدی نسبت به سال قبل نیز خبر داد.

اجرای طرح‌های ویژه نظارتی در مناسبت‌های مختلف

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان همدان، در بخش عملکرد دستگاه‌های نظارتی، با اشاره به اجرای طرح‌های ویژه نظارتی در طول سال 1403 گفت: از ابتدای سال، گشت‌های ویژه عید نوروز و ماه رمضان فعال شدند و در ادامه طرح‌های نظارتی ویژه ماه محرم، اربعین، مهار تورم، آغاز سال تحصیلی و جهش تولید با مشارکت مردم به اجرا درآمد.

یونسی با تاکید بر اینکه تعزیرات حکومتی صلاحیت ذاتی رسیدگی به پرونده‌های تخلف را دارد عنوان کرد: در مجموع 853 اکیپ بازرسی در سال گذشته به بازار اعزام شدند و 6 هزار و 372 بازرسی صورت گرفت.

وی افزود: سال گذشته 3 هزار و 924 فقره پرونده تخلف تشکیل شده است که بیشترین آن‌ها مربوط به صنوف خواربار فروشی، پوشاک و نانوایی بوده است. بیشترین تخلفات نیز شامل عدم درج قیمت، گران‌فروشی، کم‌فروشی و تقلب بوده است.

پلمب 12 واحد صنفی متخلف در سال گذشته و جبران خسارت شاکیان

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان همدان از پلمپ 12 واحد صنفی متخلف در سال گذشته خبر داد و گفت: بیشترین پلمب‌ها در ماه اسفند و با هدف پیشگیری از تخلفات صورت گرفته است. همچنین 84 مورد نصب پرده برای واحدهای متخلف و 327 مورد جبران خسارت شاکی انجام شده است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان همدان در مورد تحقق شعار سال گذشته با عنوان "جهش تولید با مشارکت مردم" گفت: در این راستا 27 جلسه برگزار شد و در این جلسات در خصوص استمهال و قسطی نمودن جرائم نقدی بر اساس قوانین جاری کشور تصمیم‌گیری و در موارد مجاز، تخفیف نیز اعمال شد.

اجرای طرح ویژه نظارتی ایام پایانی سال، نوروز و ماه مبارک رمضان

یونسی در ادامه به تشریح اهم اقدامات نظارتی انجام شده از 5 اسفند تا 14 فروردین پرداخت و گفت: طرح نظارتی ویژه این ایام با هدف تنظیم بازار و کمک به خرید مردم اجرا شد. در این راستا، قرارگاه نظارتی ماه رمضان و عید نوروز در تعزیرات حکومتی تشکیل و روزانه دو اکیپ گشت مشترک در مرکز استان و یک اکیپ مشترک در شهرستان‌های تابعه فعال بودند، مجموعاً سه اکیپ به صورت روزانه در بازار مستقر شدند.

راه اندازی پویش مردمی "هر شهروند، یک ناظر"

وی از راه‌اندازی پویش مردمی هر شهروند یک ناظر خبر داد و افزود: هدف از این پویش، مشارکت مردم در نظارت بر بازار و اطلاع‌رسانی تخلفات از طریق سامانه‌های مربوطه است. همچنین کانکس‌هایی برای دریافت شکایات مردمی ایجاد و بیش از 37 مورد مصاحبه با رسانه‌ها به منظور آگاهی‌بخشی به مردم و اصناف انجام شده است.

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان همدان با اشاره به حساسیت صنف نانوایی‌ها و تخلفات موجود در این حوزه، از اعلام موارد لازم در یک برنامه تلویزیونی خبر داد و گفت: چندین مورد آموزش برای دستگاه‌های ضابط از جمله اتاق اصناف، سازمان صمت و گمرک نیز برگزار شده است.

یونسی از نظارت میدانی و دیدار چهره به چهره خود با مردم، بازدید سرزده از ادارات شهرستان‌های تابعه و برگزاری گشت مشترک مدیران به عنوان دیگر اقدامات نظارتی خبر داد و در حوزه تنظیم بازار، بر حضور میدانی خود در واحدهای شرکت‌های تولیدی و حساسیت این موضوع تاکید کرد.

وی افزود: عرضه 300 تن آرد مناسبتی از طریق اداره غله به نانوایی‌ها، جذب و نظارت بر واحدهای تنظیم بازار و 1500 تن شکر و نظارت بر عرضه 100 تن مرغ منجمد تنظیم بازاری جهت کاهش قیمت مرغ گرم از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

کشف و ضبط کالاهای احتکاری و فاسد در ایام نوروز

مدیرکل تعزیرات حکومتی استان همدان در ادامه به تشریح کشفیات انجام شده در ایام نوروز پرداخت و اعلام کرد: 743 حلب و بطری روغن تاریخ مصرف گذشته در شهرستان نهاوند، 195 کیسه آرد یارانه‌ای خارج از شبکه در نهاوند، 12 کیسه آرد خارج از شبکه در فامنین، انبار روغن موتور به ارزش 15 میلیارد تومان، 11 کیسه آرد خارج از شبکه در رستوران‌های همدان کشف و ضبط شده است.

یونسی افزود: 64 کیلو گوشت قرمز و 35 کیلو شیر خام فاسد و 26 کیلوگرم سوسیس و کالباس، 85 کیلو آلایش مرغ و شیرینی و شکلات تاریخ مصرف گذشته کشف و معدوم شده است.

وی آمار عملکرد گشت‌های مشترک از 5 اسفند تا 14 فروردین را تشریح کرد: 292 اکیپ گشت مشترک، 2 هزار و 254  واحد بازرسی، 812 واحد دارای تخلف، 672 مورد پرونده‌های تشکیل شده، نصب پرده و پلمب 8 واحد صنفی در مراکز تاثیرگذار نیز صورت گرفته است.

مدیرکل اداره تعزیرات حکومتی استان همدان در پایان بر ادامه روند نظارت و بازرسی‌ها با جدیت بیشتر در سال جدید و در راستای تحقق شعار سال تاکید کرد.

انتهای پیام/