شناسهٔ خبر: 72060528 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: شفقنا | لینک خبر

امید تازه برای درمان سرطان: هوش مصنوعی با کمک بهبود‌یافتگان وارد عمل می‌شود

صاحب‌خبر -

شفقنا – بیماران سرطانی بهبود یافته، ممکن است کلید ساخت درمان‌های جدید با استفاده از هوش مصنوعی را در دست داشته باشند.

به گزارش سرویس ترجمه شفقنا، کارشناسان شرکت فناوری زیستی بریتانیایی Etcembly بر این باورند که سیستم ایمنی افرادی که سرطان را شکست داده‌اند می‌تواند به دانشمندان در مقابله با این بیماری کشنده کمک کند.

این شرکت مستقر در آکسفوردشایر، که از فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی برای ساخت داروهای سرطان استفاده می‌کند، داده‌های ژنتیکی بیماران سابق را که بیش از سه سال بعد از شکست بیماری زنده مانده‌اند، تجزیه و تحلیل می‌کند تا دریابد که چگونه آن‌ها توانسته‌اند با طیف وسیعی از سرطان‌ها مبارزه کنند.

دکتر میشل تنگ، مدیرعامل و یکی از بنیانگذاران Etcembly و متخصص ژنتیک، گفت که داده‌های بازماندگان می‌تواند الهام‌بخش «درمان‌های طولانی‌مدت و مقاوم به بازگشت» باشد.

او گفت:بیماران بهبود یافته از سرطان می‌توانند نقش کلیدی در طراحی ایمونوتراپی‌های بسیار مؤثر ایفا کنند.
«فناوری ما می‌تواند پاسخ‌های ایمنی بازماندگان را مهندسی معکوس کند تا درمان‌هایی را توسعه دهد که بهترین استراتژی‌ها را برای تشخیص و از بین بردن سلول‌های سرطانی تقلید می‌کنند.»

«بازماندگان می‌توانند کلید توسعه یک طیف جدید از ایمونوتراپی‌های مبتنی بر TCR را باز کنند، که پتانسیل اثربخشی، ماندگاری و ایمنی بیشتری نسبت به درمان‌های معمولی دارد.»

اما دکتر تنگ افزود که برای پیشرفت این پروژه به بیماران بهبود یافته بیشتری نیاز است.

او گفت: بسیار مهم است که افراد بیشتری پیشقدم شوند. ما به نقاط داده بیشتری برای شناسایی گیرنده‌های سلول T (TCRs) و اهداف برای ایجاد درمان‌هایی نیاز داریم که احتمال موفقیت آن‌ها برای دیگران بیشتر باشد.

برای جذب بیماران بهبود‌یافته بیشتر، Etcembly یک مطالعه جهانی پیشگامانه در مورد بازماندگان سرطان را آغاز کرده است و از بهبودیافتگان ۱۸ تا ۶۵ ساله در سراسر جهان دعوت می‌کند تا در آن شرکت کنند.

دکتر تنگ گفت: این کار قبلاً در این مقیاس انجام نشده است.

«در حالی که غلبه بیماران بر سرطان به دلیل توانایی سیستم ایمنی آن‌ها در تشخیص و از بین بردن سلول‌های سرطانی به خوبی ثابت شده است، جستجوی سیستماتیک برای اهداف خاص شناسایی شده در تومورها انجام نشده است.»

«این مطالعه پتانسیل آن را دارد که یک تغییردهنده واقعی بازی باشد – و زندگی میلیون‌ها نفر مبتلا به این بیماری وحشتناک را بهبود بخشد.»

پلتفرم پیشرفته هوش مصنوعی این شرکت بریتانیایی به نام EMLy میلیون‌ها توالی آنتی‌بادی و TCR را تجزیه و تحلیل می‌کند تا دریابد کدام یک سلول‌های سرطانی را تشخیص داده و از بین می‌برند.

اما دکتر تنگ معتقد است که این رویکرد پیشگامانه محدود به سرطان نیست.

او گفت: کار ما نه تنها برای سرطان، بلکه برای بیماری‌های عفونی و بیماری‌های خودایمنی نیز پیامدهایی دارد.
«با بهره‌گیری از دقت مبتنی بر هوش مصنوعی، غربالگری با توان عملیاتی بالا و مدل‌سازی ایمنی اختصاصی، ما در حال تسریع نسل بعدی ایمونوتراپی‌ها هستیم.»

این خبر را اینجا ببینید.