به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از یزد، حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمدکاظم مدرسی، امام جمعه بخش مرکزی یزد، در چهارشنبه های امام رضایی در نشست شورای اداری کانون های خدمت رضوی استان و بررسی مسائل و مطالبات موجود به تشریح شش عاملی پرداخت که پرونده اعمال انسان را پس از مرگ باز نگه میدارد.
وی با استناد به روایات اسلامی، بر نقش اقدامات ماندگار در تداوم ثواب اعمال تاکید کرد و گفت: برخی اعمال، حتی پس از فوت فرد، همچنان به افزایش حسنات او میانجامند.
امام جمعه بخش مرکزی یزد نخستین عامل را فرزند صالح عنوان کرد و افزود: فرزندی که در مسیر خیر گام برمیدارد و برای والدین طلب مغفرت می کند، روزنههایی برای جریان ثواب به پرونده متوفی است. تا زمانی که این فرزند زنده است و در راه نیکوست، پرونده پدر یا مادر بسته نمیشود.
حجت الاسلام و المسلمین مدرسی یزدی، دومین عامل را علم مفید و کتابهای به جامانده دانست و با اشاره به آثار علمای بزرگی مانند کلینی، علامه مجلسی، شهید اول و شهید ثانی تصریح کرد: کتابهای این بزرگان، پس از قرنها، همچنان متن درسی حوزههای علمیه است. دانش اندیشمندان چون شهید مطهری و آیت الله مصباح یزدی نیز هنوز پاسخگوی نیازهای جامعه است.
وی، سومین عامل را کاشت درختانی دانست که ثمرشان به عموم مردم میرسد و تاکید کرد: تا زمانی که این درختان میوه میدهند یا سایه دارند اجر آن به فرد کاشت کننده درخت میرسد.
امام جمعه بخش مرکزی یزد، با اشاره به سنت حفر قنات و چاههای وقفی در گذشته به عنوان عامل چهارم گفت: پنجمین روزنه ماندگاری اعمال، ساخت مسجد یا ایجاد مسیرهای خدمترسانی عمومی است، هرگاه فردی از مسیر وقف یا صدقه جاریه بهرهمند شود، ثواب آن به واقف میرسد.
سنت حسنه؛ شبکه خدمترسانی ماندگار
حجت الاسلام و المسلمین مدرسی یزدی، ششمین و مهمترین عامل را تاسیس سنت.های نیکو دانست و با اشاره به شبکه خادمیاران رضوی گفت: این شبکه با ۱۲۰ کانون عمومی و ۲۰ کانون تخصصی، نمونهای از نظام مردمیِ خدمترسانی است. پایهگذاری چنین تشکیلات منسجمی، پرونده بنیانگذار آن را تا ابد باز نگه میدارد.
وی در پایان با بیان اینکه خدمات خادمیاران رضوی منشأ کاهش مشکلات جامعه و ایجاد میراثی معنوی برای نسلهای آینده است از فعالان این شبکه تقدیر کرد.
حجت الاسلام و المسلمین مدرسی با تقدیر از سنت حسنه خدمت رضوی مرحوم شهید آیتالله رئیسی افزود: شبکه خدمت رضوی رضوی امروز در بیش از ۱۲۰ عرصه عمومی و ۲۰ حوزه تخصصی از جمله پزشکی و اقتصادی فعال است.
امام جمعه بخش مرکزی یزد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چالشهای اقتصادی کشور، به ویژه سلب اعتماد عمومی ناشی از سیاستهای گذشته، اظهار داشت: بازسازی اعتماد مردم جهت سرمایهگذاری در تولید، نیازمند تضمین سود منطقی و شفافیت در تسهیلات بانکی است. حتی سرمایههای کوچک مردم میتواند با مدیریت صحیح، به موتور محرک اقتصاد تبدیل شود.
عضو شورای فرهنگ عمومی استان یزد، همچنین به لزوم تشکیل اتاقهای فکر تخصصی برای ارائه راهکارهای عملی اشاره کرد و گفت: پیشنهادات خادمیاران در حوزههای مختلف، جهت سرمایهگذاری کوتاه مدت یا بلندمدت، باید در قالب برنامهریزیهای هدفمند اجرایی شود. کمک به تحقق شعار سال نه تنها رضای الهی را در پی دارد، بلکه تنها راه نجات کشور است.
حجت الاسلام و المسلمین مدرسی در بخش دیگری از سخنان خود، با انتقاد از وابستگی به واردات و دستگاههای خارجی، مثالهایی از چالشهای فنی در حوزه سلامت مانند تجهیزات انتقال خون مطرح کرد و افزود: ما باید با تکیه بر نیروهای متخصص داخلی و اعتماد به ظرفیتهای خود، از وابستگی به دشمنان بپرهیزیم.
انتهای پیام/ ۳۱۳/۴۷